Inför veckans ATP-turneringar i Metz och St Petersburg

Denna vecka spelas det två 250-turneringar på ATP-touren i Metz och St Petersburg. Med hjälp av den eminenta skribenten Fabio Valente från Spaziotennis.com går vi igenom veckans turneringar och siar om utgången.

Det är inte de två mest glamorösa och prestigefyllda turneringar som spelas just denna vecka på ganska trötta arenor men likväl bjuds det på ATP-tennis och två klart godkända startfält. Tennisportalens redaktör Alex Theodoridis går igenom turneringarna tillsammans med vår italienske partner Fabio Valente. Vi beger oss till västra Ryssland för att syna årets upplaga av ST Petersburg Open.

FV: De två toppseedade, Berdych och Raonic är helt klart favoriter till att ta hem turneringen efter veckans slut och det skulle inte vara särskilt förvånande om det väl inträffar, bara de kommer upp i sin normala nivå det vill säga. Förhoppningsvis kan vi se några skrällar under veckans gång och det ska bli intressant att se vad de ryska spelarna kan ställa till med. Rublev och Gabashvili spelade bländade tennis i Davis Cup senast på hardcourt i Ryssland så de kommer väl förberedda till veckan. Gabashvili har inte en alltför tuff lottning heller! Bra chanser för Pouille, Janowicz, Gulbis och Baghdatis att avancera långt i turneringen, spelare som inte alls har motsvarat förväntningarna under 2015.

AT: Raonic har inte övertygat i år, varit väldigt skadedrabbad förvisso och det har påverkat enormt, inte minst serven som han i många matcher inte alls haft samma rytm som han brukar ha. Potentiell tredjerunda mot Ernest Gulbis och där kan kanadensaren ryka om letten är någorlunda spelsugen vilket vi givetvis hoppas på. Youzhny har rasat ner till en 92:a plats på rankingen och det känns som att slutet är nära för den 34-årige ryssen. Tuff öppningsrunda mot Robredo, tror han ryker trots hemmaplan. Berdych bör gå till final ganska enkelt bör man tycka med Thiem, Kokkinakis, Rublev, Sousa, Kukushkin på sin halva men nej, det är spelare Berdych ska slå, speciellt på ett inomhus-hardcourt som anses vara tjeckierns starkaste underlag. 

***

Vidare till Metz där vi synar en av alla franska inomhusturneringar som kommer att spelas under hösten.

FV: Wawrinka är förstaseedad men är inte en storfavorit till att vinna veckans turnering i mitt tycke. Hans tuffa batalj mot De Bakker senast i Davis Cup visade hur lätt han kan rubbas under en tuff dag. Tsonga och Simon kan bli två mycket tuffa motståndare för Wawrinka i kampen om titeln, speciellt med den franska publiken i ryggen. Ser även ett gäng utmanare i startfältet som ynglingen Alexander Zverev, slår han Ferdasco i sin öppningsrunda kan vi ha en potentiell kvartsfinal mot just Simon. Gilles Muller ska inte underskattas på en inomhus-hardcourt, inte heller Steve Darcis men frågetecken för hans nuvarande fysiska form efter det senaste DC-uppdraget. Stakhovsky vann en challengerturnering förra veckan och är i bra form, Mannarino har förmågan att avancera långt i 250-turneringar. Svårtippat i dessa turneringar men likväl fantastiskt underhållande att bevittna!

AT: Wawrinka måste anses som storfavorit här! Tycker man inte ska dra alltför stora växlar på hans senaste insats i Davis Cup hemma mot De Bakker. Stan ”the man” har tyvärr en förmåga att låsa sig när det vankas tennis på hemmaplan i Schweiz vilket vi har fått se många exempel på de senaste åren men nu är det alltså inomhus-hardcourt i Frankrike som gäller. Vilka kan utmana honom? Simon och Tsonga som Fabio redan var inne på men sen känns det vidöppet. Vill gärna se Gilles Muller avancera här, perfekta underlag för honom och vägen till semifinal ser inte alltför omöjlig ut. Skulle gärna vilja se hemmaspelarna Herbert, Mathieu, Mahut och Roger-Vasselin spraka till det med några skrällar inför den så underbara, franska tennispubliken! Blir en hel del ”allez” under veckan vill jag tro och dags för Roger-Vasselin att göra bra resultat igen efter två ganska misärartade säsonger. Turneringerns maffigaste möte skulle vara Rajeev Ram mot Wawrinka i andra omgången, snacka om kontraster där!

Vi tackar Fabio Valente för inhoppet och ser fram emot kommande analyser från italienaren!

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.