Johanna Larsson efter tunga förlusten mot världsnian: ”Man vet aldrig vart man har henne”

Det började bra för Johanna Larsson i öppningsrundan av Wimbledon mot den femfaldiga mästarinnan Venus Williams. Johanna vann första set efter tiebreak men förlorade sedermera med 7-6 (3), 2-6, 1-6 efter att det svängt rejält åt båda håll. 

– Man vet aldrig vart man har henne, summerar Johanna Larsson besviket efter matchen.

Fram till ställningen 7-6 (3), 2-2 hade Johanna övertaget mot en märkbart irriterad Venus. Amerikanskan lyckades bryta Johannas serve till 3-2 och såg efter det aldrig bakåt. Williams dominerade totalt och vann alla efterföljande gem förutom det näst sista i tredje set vid ställningen 5-0 till Venus Williams.

– Jag tyckte det var en hyfsad start på matchen samtidigt som hon trappade upp där i mitten av andra och bröt min serve lite olyckligt, säger Johanna och fortsätter.

– I andra set tycker jag att hon steppade in mer samtidigt som jag servade sämre och sämre ju längre matchen igen. Hon tog tillvara på alla mina andraservar och servade själv lite bättre också. Hon gjorde det svårt för mig.

Var serven och returen den stora skillnaden mellan er idag?

– Jo men i andra och tredje set servade jag alldeles för dåligt som sagt. Jag har svårt att serve när det är klarblå himmel. Jag hade säkert en förstaserve I andra och tredje set servade jag alldeles för dåligt. Jag har svårt när det är klarblå himmel och serva, tyvärr så får jag inte in förstaserven alls, den låg säkert på 30% (53%, reds.anm) och det räcker inte när man möter en spelare som ligger nia i världen.

När vi efter matchen frågar om Johanna Larssons vinstchanser på förhand mot Venus, visserligen världsnia och femfaldig mästare i turneringen, men som svajat i form under året, hade svenskan, med all rätt, stora förhoppningar.

”Man vet aldrig riktigt vart man har Venus”

– Självklart tänkte jag att jag hade slagläge, så är det egentligen varje match jag ska gå in och spela. Man vet aldrig riktigt vart man har Venus. När hon spelar sin bästa tennis är hon fantastiskt bra och när hon spelar sämre kan hon nästan få stryk mot vem som helst.

Fanns det några svaga punkter som du inför matchen såg att du kunde utnyttja rent taktiskt?

– Jag fick ganska bra utdelning på min slice och ”skitspelet” eller vad man ska säga. Jag hade behövt serva så mycket bättre i andra och tredje för att ha en riktig chans. Ett set kan man alltid vinna men det är alltid långt kvar innan det är slut. Hade jag servat lite bättre och kanske fått ännu mer utdelning hade det kunna gå bättre, säger Johanna.

Du och Rebecca Peterson bollade idag in inför era respektive matcher. Hur mycket betyder det för dig att ha en svensk på touren och som tar stora kliv i sin karriär?

”Saknat någon sedan Sofia Arvidsson försvann”

– Det är jätteroligt. Rebecca är en go tjej och jag tror att hon kommer ha en riktigt bra sensommar och en höst framför sig. Skalperna blir många tror jag och hon kommer klättra ytterligare på rankingen. Det är kul att man kan ha lite sällskap och ha någon att bolla in med, snacka skit och skratta med. Jag har saknat någon sedan Sofia (Arvidsson, reds.anm) försvann.

Mirjam Björklund gick till semifinal förra veckan i Båstad Ladies ($25,000), Lister är topp-100 i dubbel, Celik gör comeback, Henneman kommer upp underifrån och Rebecca, givetvis, är vidare i Wimbledon, för att nämna några exempel. Hur ser du på damtennisens framtid i Sverige?

– Jag tycker det är okej ändå. Jag tror stenhårt på Rebecca Peterson, den utvecklingen jag sett från henne de senaste månaderna tycker jag är riktigt bra. Det bådar gott. De andra tjejerna ser jag tyvärr för lite. Jag ser bara resultaten egentligen och därför får man inte riktigt heller alltid en ärlig bild.

–Jag hoppas att man kan bygga vidare på ännu yngre åldrar så att vi kan få fler spelare som spelar längre och konkurrerar med varandra. Jag kommer ihåg när jag själv kom upp så var vi fyra i min årgång som var bra. På senare tid tycker jag att vi har haft för många, ”en bra där” och sen kommer det en bra tre år senare, och ytterligare en två år senare.

Efter en långvarig period med Mattias Arvidsson avbröts samarbetet strax innan årsskiftet. Johanna Larssons nya tränare stavas Pontus Norberg och duon har jobbat sedan Indian Wells i mars.

– Jag tycker det har gått bra hittills. Det är alltid svårt att byta tränare mitt i säsongen och att han skulle göra stora ändringar direkt när han anslöt just runt Indian Wells, det går inte. Vi försöker jobba på det aggressiva som alltid är en liten nyckel för mitt eget spel. Det är inte något hokuspokus.

Johanna Larsson har dubbeln kvar att fokusera på, i två klasser dessutom.

– Ja, det ska bli kul! Jag har två chanser kvar i och med mixdubbeln. Det är bara tuta och köra! Kiki (Bertens, reds.anm) vann idag så det bådar gott!

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.