Johanna Larsson kvalar in i Australian Open: ”Skönt med sovmorgon nu”

Johanna Larsson är klar för huvudtävlingen i Australian Open efter tre raka segrar och 7-5, 6-3 mot tredjeseedade Varvara Gracheva i kvalfinalen.

Johanna har inte tappat ett enda set under veckan och ställs nu mot 95-rankade spanjorskan Paula Badosa i den första omgången.

– Kvalen till Grand Slam-tävlingarna är oerhört tuffa och jag är nöjd över hur bra jag svarade under veckan, säger Johanna till Tennisportalen.

Johanna Larsson har mellan 2010 och fram till Wimbledon förra året gått in i Grand Slam-tävlingar på sin egen rank i singel.

Läget förändrades inför Wimbledon 2019 då Johanna droppade till runt 160 på världsrankingen och tvingades kvala. Då blev det förlust redan i den inledande kvalomgången mot 204-rankade Shinikova.

Svenskan har sedan dess kvalat in i två raka Grand Slam-tävlingar. Senast i US Open och nu – Australian Open.

Setsiffrorna under veckans kval: 6-3, 6-1, 6-2, 6-3, 7-5, 6-3.

– Kvalen till Grand Slam-tävlingarna är oerhört tuffa och inför veckan var jag ödmjuk inför uppgiften. Ta det boll för boll, match för match, så gick tankarna. Ska man kvala in måste du spela bra i tre matcher.

Johanna fortsätter:

– Jag är glad över hur jag svarade i kvalet och speciellt idag då jag blev pressad men kunde svara tillbaka och slutligen komma in i huvudtävlingen!

Vad var skillnaden mellan er idag skulle du säga?

– I slutet av matchen får jag igenom henne lite på forehand. Hon gör lite för många unforced errors samtidigt som jag spelar ganska tufft men ändå inte gör alltför många misstag. Det var en liten skillnad skulle jag säga.

Johanna Larsson pratade efter gårdagens vinst i den andra kvalomgången att det samma kväll väntade scouting på Youtube inför kvalfinalen.

– Robert (Gustafsson) som är med mig som tränare hade kollat matcher på henne tidigare och han sa innan att sidorna är ganska lika, forehand och backhand. Skulle det svaja, ja, då skulle det troligtvis mest ske på forehandssidan. Jag pratade med några andra också inför

Hur går tankarna inför den första omgången i huvudtävlingen?

– Det kommer bli skönt med en sovmorgon imorgon och inte behöva ladda för match tidigt.

Johanna uttalade sig igår om tävlingens stora snackis hittills – brandröken och tävlingens beslut att inleda tisdagens kvalspel när luften var som sämst och stadens invånare beordrades att hålla sig inomhus. Ett spelarfack existerar inte idag men idén har diskuterats flitigt bland spelare på sociala medier sedan det inträffade. En idé framförallt spelarna i huvudtävlingen bör pitcha enligt Johanna.

– Ska man få till en ändring eller att spelet stoppas krävs det att ingen spelare går ut och lirar och inte bara en individ som säger ifrån. Det faller lite på huvudspelarna och deras vilja att säga ifrån, inte enbart spelarna i kvalet. Ofta är det spelarna i kvaltävlingen som behöver poängen och pengarna som mest. Spelarna i huvudtävlingen och även toppspelarna har det redan ganska bra.

– Det är lite så det fungerar här i världen. Vi alla kollar till vårt eget först och främst.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.