Johanna Larsson till semifinal i Franska Öppna: ”Omöjligt att svara i telefon nu”

Johanna Larsson har skrivit ny svensk tennishistoria i och med tisdagens vinst över Melichar/Peschke, 3-6, 7-6 (4), 6-1.

Semifinal väntar nu för Larsson/Flipkens, eller Team ”Flipson” som de själva kallar sig och svenskan har nu gjort något ingen annan svensk damspelare mäktat med tidigare.

– Det är självklart jättekul att skriva ny svensk tennishistoria, säger Johanna till Tennisportalen på plats i Paris.

Paris –– Team ”Flipson” blev schemalagda på nyinvigda Court Simonne Mathieu för andra matchen i rad och för fjärde matchen i rad i årets upplaga av Franska Öppna blev det en seger för det svensk/belgiska paret.

Nu väntar semifinal på tennisens allra största scen.

– Det är självklart jättekul och det känns som vi är värda den här framgången. Vi har haft det ganska tufft senaste månaderna och nu fick vi äntligen jubla lite extra, summerade Johanna.

Telefonen gick på högvarv under vårt samtal där det hann ringas ett antal gånger.

– Jag har knappt kollat på den, det går inte att svara. Det är superkul, men det är tufft ibland att svara direkt och jag brukar i regel ha tid på kvällarna och får svara då istället.

Som SVT Sport var först att rapportera om är Johanna Larsson den första svenska som tagit sig vidare till en semifinal i Franska Öppna.

Matchbollen, som slogs in efter 1 timme och 55 minuter, överraskade dock Johanna.

– Vi hade bestämt att Flipkens skulle serva kropp, men så servade hon istället ”platt T”. Jag blev först chockad att den kom på ”T:et”, men när jag såg att den gick ut så tänkte jag: ”Jag förlåter dig för den här gången”.

Jag kan bara anta hur en sådan här bedrift smakar så mycket sötare med tanke på dina tuffare singelresultat under 2019?

– Jo men det känns lite som plåster på såren. Det är jättekul att få vara med i slutomgångarna och ofta brukar man prata om att nå andra veckan i en Grand Slam-tävling.

Johanna fortsätter.

– Nu är vi i semifinal. Vi är fortfarande med och kan gå ännu längre och det får man inte glömma bort.

Självförtroendet har i och med fyra vinster i tävlingen ökat avsevärt för Team Flipson.

– Vi pratade inför dagens kvartsfinal om hur vårt motståndarpar spelar och vad vi ska tänka på taktiskt ute på banan men jag poängterade verkligen att vi inte får glömma bort att tänka på oss själva.

– Vi är också svåra att slå om vi spelar vårt spel och de skulle få komma upp med något speciellt. Lite så känns det nu när vi fått sådant självförtroende och ändå vunnit komfortabelt i matcherna innan denna. Vi är ett bra lag och får rida vidare på denna vinnarvåg.

Vad var skillnaden i första set gentemot andra och tredje?

– I första set tyckte jag att vi fick in alldeles för lite returer. Jag fick in för lite returer matchen igenom och det var ”Flipper” som räddade breaken rakt igenom. Det som gjorde att vi vann i slutändan tyckte jag berodde på att vi under matchens gång ändrade lite.

– Vi började lyfta lite och fick dem att hela tiden slå både en och två gånger extra. Hade vi fortsatt att gå på knock, då hade matchen nog stängts i två raka set.

Johanna passar på att lyfta fram energin som en stor framgångsfaktor till parets fina resultat i Paris.

– Vi har haft en väldigt bra energi mellan varandra och varit oerhört positiva och stöttande. Det blir så mycket roligare att spela då. Skulle jag missa en retur eller en enkel volley är ”Flipper” där direkt: ”Skit i den, ta nästa boll, det gör ingenting, den var svår ändå”. Trots att bollen kanske var hur lätt som helst.

– Vi har verkligen lyft varandra och det har i sin tur bidragit till att vi spelat bättre.

Larsson/Flipkens har båda taggat in ”TeamFlipson” under veckan på sina egna Instagramkonton.

– Saken var att jag och Kiki (Bertens, reds.anm) hade ”Joki”, vilket jättemånga på läktarna skrek när vi spelade. ”Come on Joki”, då slapp publiken skrika bådas namn.

– När jag och Flipkens började så var vi också ”Joki”, med Johanna och Kirsten. Det kändes inte riktigt bra och blev någon sorts andrahandssortering. Vi fick komma på något nytt och då blev ”Flipson” bäst.

Om Johanna hört någon på läktaren under Franska Öppna som skrikit ”Flipson”?

– Nej, inte här. Jag och Bertens spelade länge tillsammans så det kanske kommer. Vi får sprida hashtaggen vidare helt enkelt.

https://www.instagram.com/p/ByTFZIEiIq4/

Nu väntar det kinesiska paret Duan/Zheng i semifinal.

– Det är ett par som de flesta kanske inte hade tippat skulle nå en semifinal. Det kommer bli jätteintressant. Spelar vi bra kommer vi vinna och spelar vi mindre bra kommer vi nog stå där som förlorare.

– Det gäller att vi är på tårna och nu scoutar några mönster som vi kan dra nytta av. Vi har verkligen allt att vinna.

Caijsa Hennemann är tillsammans med Johanna Larsson Sveriges kvarvarande representanter på damsidan. En spelare Johanna följt på nära hand i Paris.

– Jag har följt henne. Tyvärr har vi haft lite krock i schemat och igår (måndag) scoutade jag först våra motståndare och behövde efter det träna själv. Då spelade hon sin singelmatch men jag hann se dubbeln.

– Det är verkligen jättekul att hon är vidare i singeln och jag tänkte titta på den imorgon. Jag tycker vi är dåliga på det i Sverige, att titta på varandras matcher. Jag försöker göra det så ofta jag kan. Caijsas pappa var och kollade på min match idag. Team Hennemann är sköna människor som hela tiden försöker stötta.

Avslutningsvis: En uppmaning till det svenska folket inför semifinalen i Franska Öppna.

– Det ska bli jättekul och jag hoppas så många som möjligt kommer titta. Grand Slams är det största vi har och en semifinal är en bra bedrift. Vi är inte nöjda här så vi behöver verkligen stödet!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.