Johanna Larsson utslagen i Franska Öppna: ”Blev väldigt stressad i andra set”

 6-4, 6-1 mot mästarinnan från 2016 års upplaga av Franska Öppna. Svenskan hade inte mycket att sätta emot 19-rankade Garbine Muguruza i den andra omgången.

– Jag blev väldigt stressad i andra set. Det gick lite för snabbt, summerade Johanna Larsson efter matchen.

Johanna Larsson har minst sagt haft ett tufft 2019. Två vinster löd svenskans vinstfacit inför årets Franska Öppna och ett ganska så rejält rankingras veckan innan Franska ner till plats 170.

Söndagens seger i den första omgången mot Rybarikova kom minst sagt lägligt och Johanna ser nu positivt inför fortsättningen.

– Om man kollar tillbaka ytterligare en vecka (Nurnberg, reds.anm) började jag spela mycket bättre och hitta spelet igen. Första matchen här kunde jag driva på ganska bra och spela mitt spel igen. Det gav den utdelningen som jag hade hoppats på och formen är på uppåtgående generellt.

Johanna Larsson och Garbine Muguruza på Susanne-Lenglen. Foto: Tennisportalen

Johanna summerar insatsen mot Muguruza.

– Det är segt just nu såklart. Man vill alltid prestera bättre, spela bättre och vinna. Jag tyckte att jag gjorde det helt okej i första set. I andra blev jag väldigt stressad och det gick tyvärr lite för snabbt.

– Jag tycker att hon (Muguruza, reds.anm) spelade bra och ganska förväntat. Hon slog mycket rakt, stod nära baslinjen och servade stadigt. Jag hade hoppats på att jag hade höjt mig lite.

Hur ser Johanna på sitt tuffa år hittills och hur mycket påverkar en sämre period på touren hennes mående utanför banan?

– Det är inte mycket att hymla om med få vinster att gå på. Det är bara att försöka blicka framåt.

– Man är egentligen två personer, tennisspelaren och personen, den går hand i hand också, det är inget nytt så. Jag försöker koppla bort tennisen så mycket som möjligt utanför banan men det är klart att det påverkar en när man spelar dåligt.

Skulle du säga det är tuffare att bryta än sämre period än vad vi utomstående kanske förstår?

– Det tror jag. Det man ser på ytan är resultaten på banan men det är så mycket mer som ligger bakom. När man ser bra vinster kanske man bara ser precis succén kanske där men det är så ofantligt mycket mer timmar som ligger bakom. Uppoffringar, resor, den delen som publiken ser är bara tio procent av hela paketet.

På frågan om Johanna tagit inspiration av Rebecca Peterson och Mikael Ymers insatser i Paris svarade hon följande bestämt:

– Jag har visat vägen och det är de som har följt mig, jag var ju först ut i söndags! Det är givetvis roligt att det kommer nytt, lite som det ska göra. Det här är mitt tionde år och hade det inte varit någon annan spelare som tagit över hade man varit orolig på riktigt. Det är ganska naturligt nu att vi får in lite nya. Jättekul!

Härnäst väntar dubbeln med Kirsten Flipkens på torsdagen.

– Vi får se hur långt och hur bra det går. Förlorar jag tidigt i dubbeln kanske jag spelar WTA-125:an i Bol och får en vecka till på gruset. Sedan väntar grässäsongen men jag har ännu inte valt vilken tävling jag ska spela på inför Wimbledon.

Hur mycket ser du fram emot just kommande grässäsong?

– Inte jättemycket. Nu blir det kval i Wimbledon också vilket alltid är lite segt. Det är vad det är. Det är inte min favoritperiod på året om man säger så.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.