Johanna Larsson: ”Ymers inte alls gjort samma resultat som oss tjejer senaste åren”

Damernas WTA-tävling i Båstad är numera ett minne blott. Christer Hult, tävlingsgeneral i Ericsson Open under många år, bekräftade för Source-TV hösten 2017 om att ekonomin inte räckte till och att tävlingen inte attraherade tillräckligt många företag i Sverige.

 – De hade kunnat marknadsföra oss tjejer ännu mer, på herrsidan gör man det mycket bättre där man använder bröderna Ymer som affischnamn som inte alls har gjort samma resultat som vi tjejer de senaste åren, säger hon till SVT Sport.

I en intervju med SVT Sport pratar Sverigeettan Johanna Larsson om nedläggningen av WTA-tävlingen i Båstad. En katastrof, menar Johanna.

– Kollar man hela Norden så är det ju katastrof. Man får kanske börja tänka om där de nordiska länderna kan samarbeta för att skapa en WTA-tävling. Jag tror absolut att  det hade gått att få till en tävling på så sätt.

Johanna fortsätter.

– Jag tycker att vi alla i tennis-Sverige får ta ansvar över att tävlingen är borta nu. Det blir framförallt tråkigt för alla småtjejer som någon gång hade velat kommit till Båstad för att kolla på världstennis och skapa drömmar om framtiden, säger hon till SVT Sport.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
  1. JL har en poäng och det svenska Fed Cup-laget var under några år uppe på höga nivåer med matchen mot USA som höjdpunkt. Men som ngn klokt påpekat, DC-laget är just nu högre upp på rankingen än vad fotbollsherrarna är. Inte så pjåkigt?

    • Med facit i hand kanske det inte var helt okontroversiellt från Johanna att nämna Ymers vid namn men samtidigt kan Elias reaktion också diskuteras. Något som dock är säkert är att vi kommer att prata om detta framöver i våra poddar och webb-tv sändningar – håll utkik där 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.