Johanna utslagen efter 58 minuter: ”Hon förtjänar all kredd”

6-1, 6-0 visade resultattavlan efter 58 minuter spelade på bana 22. 97-rankade Paula Badosa vann i överlägsen stil och svenskan hade inga riktiga svar på spanjorskans tunga och offensiva slag från bakplan.

– Jag fick jaga hela tiden. Det var för bra spelat helt enkelt, all kredd till henne, säger Johanna till Tennisportalen.

6-1, 6-0 betydde att Paula Badosa vann den första matchen i Australian Open 2020. En bedrift som blev fullständig efter en mäktig offensiv från första boll.

– Jag tyckte jag började skapligt ändå trots 0-3 på resultattavlan med breakbollar i första gemet och ytterligare breakbollar vid 3-1. Inledningen kanske var lite missvisande med hon höll en riktigt hög nivå därefter och jag fick jaga hela tiden. All kredd till henne!

Vad kände du var den stora skillnaden idag?

– Mina slag gav ingen riktig effekt som tidigare i kvalet. Hon missade väldigt lite med tanke på hennes offensiva spel och hon servade stadigt. Jag var ständigt under press och hade hoppats på att hon hade spelat med lite mindre spin. Vanligtvis brukar jag vara stabil i min backhand och att slå i krossen men hon fick upp den högt och toppat.

– Hon är ganska stor och lite längre och starkare än spelarna jag mötte i kvalet och min kickserve fick jag ingen riktig utdelning på idag. Antingen mötte hon den eller bara backade och rev upp returen.

Johanna fortsätter.

– Det är klart jag är besviken över förlusten men jag kan också säga till mig själv att jag gjorde allt vad jag kunde.

Johanna hade en andra omgång från Australian Open 2019 att försvara och kommer i och med förlusten att halka ner på singelrankingen till drygt 240. Ett eventuellt scenario som dök upp i huvudet inför matchen?

– Innan jag kom hit till tävlingen var jag klar med min målsättning: Ta det match för match. Kvalet är tufft och det är inte så att jag varit i 14 kvartsfinaler tidigare på den här nivån. Varje match är tuff och tyvärr tog det stopp idag och det var inget jag hade räknat med innan.

Om bara några dagar är Johanna Larsson tillbaka på banan igen. Då tillsammans med Rebecca Peterson i dubbeltävlingen.

– Det är bara att ösa. Först blir det singel idag för Rebecca och sen hoppas vi på att hon får spela en singelmatch till minst. Dubbeln startar på onsdag/torsdag. Jag ska smälta detta, sova och sedan vakna med positiv och ny energi inför nästa uppgift.

Larsson/Peterson ställs mot Fourlis/Rodionova i den första omgången.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.