Karen Khachanov efter vändningen: ”Jag var för passiv i inledningen”

Karen Khachanov har chansen att ta sin andra challengertitel i karriären efter seger mot tysken Jan-Lennard Struff i RC Opens semifinal under lördagsförmiddagen. 19-åriga Khachanov kunde trots stora siffror i första set vända och vinna med siffrorna 1-6, 7-6 (4), 7-6 (1) och erkände för Tennisportalen efter matchen att han var på tok för passiv i inledningen.

Det ryska framtidshoppet Karen Khachanov hade inför lördagens semifinal hållt 29 av 29 servegem efter sina tre inledande matcher i turneringen och därmed den enda spelaren med en 100-procentig ratio i antal hållna gem.

Ryssen blev dock bruten två gånger i matchens första set av 110-rankade Jan-Lennard Struff och hade stora problem med tyskens fartfyllda spel.

Khachanov skulle sedermera höja sig och efter bättre servande, färre misstag från bakplan och mognare spel i matchens två sista tiebreak kunde han boka turneringens första finalplats.

Han började väldigt bra och jag hängde inte med hans snabba tennis. Vi har samma spel och gillar båda att diktera spelet men jag var inte alls med i början samtidigt som han styrde spelet helt och hållet, säger Khachanov till Tennisportalen efter matchen.

– Jag var helt enkelt för passiv i inledningen men jag kom in i matchen igen så fort jag började serva bättre, främst från andraserven och i slutskedet av matchen spelade jag riktigt bra.

Rysslandsfödde och nära vännen Andrey Golubev väntar i söndagens final.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.