Knapp förlust för Siljeström/Brunström i Australian Open (Bildgalleri)

Det helsvenska paret Andreas Siljeström och Johan Brunström förlorade en mycket jämn öppningsrunda i Australian Open natten till torsdag svensk tid. Det sjundeseedande paret Lukasz Kubot och Marcelo Melo vann efter tre set, 7-5, 4-6, 6-4.

Lukasz Kubot och Marcelo Melo tillhör båda den absoluta världseliten i dubbel och har 36 dubbeltitlar tillsammans, varav två Grand Slams. Det polsk/brasilianska paret stack fram nosen vid ställningen 6-5 i första set när svenskarna servade för att hålla sig kvar i setet.

Andra set präglades av stabilt servande på det snabba underlaget och därför kom Marcelo Melos dubbelfel vid 4-3 samt breakboll till svenskarna som en blixt från en klar himmel. Brunström/Siljeström höll sedan serven och matchen var därmed utjämnad.

Kubot/Melo tog initiativet i tredje set och gick upp till en 3-1 ledning, för att sedan bli brutna direkt. Dock hade världsparet en liten fördel i och med att man servade först i avgörande set och mycket riktigt kunde man bryta när Brunström/Siljeström servade för att hålla sig kvar i matchen vid 5-4.

En tuff men en mycket hedersam förlust för svenskarna som nu får fokusera på kommande utamningar på ATP-touren. Nya tag!

Här nedan finner ni ett bildgalleri från matchen. Fotograf: Alex Theodoridis/Tennisportalen

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Siljeström/Brunström – Kubot/Melo Australian Open 2017″]

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.