Elias Ymers kräftgång i Swedish Open fortsätter: ”Det har inte känts bra”

Sverigeettan Elias Ymer har inte fått det att stämma i Swedish Open genom åren och tisdagens första omgång mot 145-rankade Thiago Monteiro skulle inte bli någon lyckosam insats.

Efter Mikael Ymers klara seger mot Denis Istomin var det upp till brasilianaren Thiago Monteiro huruvida vi skulle se ett 100-procentigt ”Ymerskt”-avancemang från tisdagen i Swedish Open.

Monteiro, ja, han svarade med att vinna behagligt med 6-3, 6-3 efter 1 timme och 13 minuter.

Elias Ymer har därmed bara vunnit en match i Swedish Open på totalt sex försök och senaste segern kom 2014 mot Mikhail Kukushkin.

Ymer var förståeligt nog besviken efter matchen när han mötte den samlade presskåren.

– Jag har inte vunnit några träningsmatcher den här veckan, och det har inte känts bra alls. Visst, det ska inte spela någon roll men när jag inte rör mig bra så är det svårt, vilken taktik man än har .

Ymer sa till Viasat efter matchen att han haft problem med benhinnorna och inte kunnat träna på två veckor innan han spelade i Båstad Challenger, som spelades förra veckan.

– Jag hade problem så jag började spela på torsdagen veckan innan challengern. Jag försökte hoppa och hoppa men om inte benen svarar så…

Du sa något i stil med ”Igen, här i Båstad” direkt efter matchen och syftade på din insats. Känner du så?

– Jag sa det kanske i ren ilska. Jag sa att jag spelade här sex gånger och vunnit en match, resultaten ljuger ju inte. Jag vet inte varför. Det finns ju ställen där man verkligen älskar och ”shit, jag spelar verkligen bra här”, men, jag har ju inte spelat bra  här. Förra året var bättre. Känns som jag inte får någon effekt på mina slag och det är svårt då.

Har det med hemmaplan att göra?

– Vet inte, kanske, jag vill ju spela bra här. Jag ska spela ATP-turneringar framöver och det gäller att se hela bilden. Nu känner jag mi frisk, jag kanske är bäst om två veckor och kanske hittar rörelsen då. Jag har ändå gått runt och bara kört överkroppsfys i två veckor och kommer till Båstad, så bra är jag inte, säger han och syftar på dagens insats.

För två veckor sedan tog det drygt ettåriga samarbetet med Robin Söderling slut och tränarfrågan behöver lösas inom kort enligt Ymer.

– Jag håller på och letar nu. Även om jag hade haft världens bästa tränare idag så tror jag inte det hade gett nåt. Visst är det jätteviktigt att ha en tränare, känna att man jobbar varje dag.

– Det är svårt att hitta en tränare mitt i säsongen. Jag har försökt fokusera på att spela huvudturneringen i Båstad, Gstaad, Los Cabos, kval i Toronto. Jag måste hitta en tränare, självklart.

Samarbetet bröts enligt Ymer p.g.a att Söderling inte kunde resa mer men Elias passade samtidigt på att hylla tiden med Robin.

– Jag och Robin hade bra ”connection. Vi trivdes bra ihop och jobbade bra varje dag., man  Det är svårt att ersätta någon som Robin.

Fokus nu för Elias Ymer blir dubbelturneringen där han och brorsan Mikael spelar redan imorgon onsdag. Det tredjeseedade paret Daniell/Koolhof väntar.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.