Krönika: Mer stream i svensk tennis ett måste

I skrivande stund spelas 25K-tävlingen i Båstad för damerna. Ingen stream finns att tillgå och det är förstås en katastrof för alla parter.

***

Länge har vi på Tennisportalen tryckt på vikten av livestream inom svensk tennis. Den är vital för att intresset av sporten i landet ska öka och gudarna ska veta att tennis just nu inte prioriteras särskilt högt av de större mediahusen och har så inte gjort de senaste åren.

Förbundet har själva abdikerat i sin Game Change 2030 att livestream är en högt prioriterad fråga och frågan från oss då är egentligen när detta ska träda i kraft.

Som ingressen lyder spelas just nu 25K-tävlingen i Båstad och återigen har vi en avsaknad av stream i en större tennistävling i landet. Faktum är att 25K-tävlingen i Båstad tillsammans med 25K-tävlingarna i Varberg och Kalmar är våra största på hemmaplan om vi då bortser från Swedish och Stockholm Open. Att man idag, år 2022, inte kan tillgodose stream i våra största tennistävlingar kan bara anses som en skandal.

Intresse föder intresse heter det och när inte ens våra mest nördiga tennisfans runtom i landet (tro mig, det finns många) och den yngre generationen tennisfans/spelare inte kan följa veckans matcher i Båstad, då är det illa.

***

Förbundet har heller inte riktigt omfamnat Sporteye.se och eldsjälen Jonas Sundsten som på helt eget bevåg rest landet runt och installerat kameror i olika tennishallar. Utan Sporteye hade vi inte haft stream på olika Elitseriematcher under 2021 och JSM i Göteborg hade för den delen heller inte streamats de två senaste upplagorna. Lägg till ett koppel av Sommartourer/Vintertourer och det finns egentligen inga ord som gör Jonas Sundstens gärning i svensk tennis någon rättvisa.

***

Samarbetet med Sportway kan bara tillskrivas som ett smärre haveri. Majoriteten av Elitseriematcherna år 2022 strulade, fastnade, laggade och mer därtill. Förbundet ska ha credd för att man tagit tag i frågan och hittat en partner för att sända Elitserien, samtidigt som man också måste ifrågasätta kvalitén på sändningarna inom landets största serie.

***

Förhoppningsvis kan man från förbundshåll prioritera frågan ännu mer i fortsättningen och faktiskt budgetera för stream och TV-produktioner vilket säkerligen kan inte ha varit fallet tidigare…

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.