Krönika: Ymers sätter svensk tennis på världskartan – igen

Det är inte första gången och framförallt inte sista gången bröderna Ymer sätter svensk tennis på världskartan. För första gången sedan 2011 har vi två svenska spelare i kvartsfinal på ATP-touren och bröderna skriver således ny tennishistoria!

Belackarna var under gårdagen snabba att poängtera det faktum att 15-rankade Arslan Karatsev och 16-rankade Gael Monfils visst var under slag och tankade, gjorde si och så. Bla, bla bla. Visst, det finns en historia kring att toppspelare inte nödvändigtvis gör sitt allra yttersta i en ATP 250-tävling ( läs Rosenholm VS Monfils i Sthlm Open) men samtidigt ska spelarna besegras och man får absolut inte glömma att Ymers x2 gjorde det jobbigt för firma Karatsev/Monfils.

Svensk tennis har två spelare i kvartsfinal på ATP-touren och vi är såklart här för att omfamna det.

Jag skrev ett inlägg på våra sociala medier efter Mikaels seger igår kväll som löd något i liknande stil: ”Gudarna ska veta att Ymers inte haft det lätt genom åren med den enorma press som satts på deras axlar då vi i Sverige varit så extremt svältfödda på framgångar”. Ja, press är något som ingår i att vara en elitidrottare och framförallt när man presterar på tennisens främsta scen, men vi får inte heller glömma att det är människor vi har att göra med och att onyanserad kritik, omdömeslösa analyser och generella glåpord inte går spelarna oberörda.

Hela inlägget kan ni läsa nedan:

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.