Kvalet i Swedish Open lottat – tufft för svenskarna

Imorgon söndag startar kvalet till Swedish Open i Båstad och vi ska i sedvanlig ordning kolla närmare på vilka spelare våra svenskar ställs emot. Fyra svenskar deltar och samtliga har på pappret mycket tuffa uppgifter framför sig…

10:00 rivstartar kvalet på sidobanorna nere i hamnen och vi har en hel del intressanta namn framför oss. Leonardo Mayer var bara för två år sedan rankad runt 20-strecket och gick till final nu senast i Båstad Challenger.

Veteranen och Båstad-sympatisören Tommy Robredo gör sitt 16:e (!) uppträdande i Båstad och får nu finna sig i att kvala efter skadeproblem den senaste perioden. Stephane Robert har en intressant historia bakom sig och slog igenom först efter han passerat 30-strecket, i antal år det vill säga.

Nog om spelarna utan svensk-intresse, här kommer en analys på svenskarnas matcher i kvalet.

Fred Simonsson – Arthur De Greef

Den 116:e rankade belgaren tog bara fyra gem senast mot Elias Ymer i Båstad Challenger. De Greef har i år blandat och gett på touren efter sin uppmärksammade vinst mot Pablo Cuevas i Rio De Janeiro tidigare under året men möter nu Fred Simonsson som främst håller till på Futurenivå i singel. Fred gjorde ett fint kval i Båstad mot överkomligt motstånd innan han fick ge sig mot Garcia-Lopez. Fred slog förvisso Clement Geens som ligger runt 300-strecket på världsrankingen i kvalet men blandar för mycket i sitt spel.

Federico Delbonis – Markus Eriksson

Spelarna möttes senast i Prostejov Challenger där ”Mackan” gick hela vägen till semifinal efter att kvalat in, då med argentinaren som slutsegrare, 7-5, 7-5. Snabbare förhållanden då i Tjeckien med justerbart tak och frågan är vem som gynnas av underlaget i Båstad? Markus har känt på banorna i över en vecka i samband med Båstad Challenger vilket inte ska underskattas. Samtidigt är Delbonis en spelare som bara förra året knackade på dörren till topp-30 och som idag är en stabil kugge på ATP-touren. Markus lär vilja göra allt i sin makt för att inte låta argentinaren slå till med sin tunga forehand.

Paul-Henri Mathieu – Isak Arvidsson

Mycket intressant möte framför oss. Mathieu har i år endast vunnit en match på ATP-touren, vilket får ses som ett stort underbetyg till den tidigare 12:e rankade fransmannen. Sprakade visserligen till i kvalet i Franska Öppna, hans sista för övrigt, innan Goffin blev för tuff i huvudturneringen. Mathieu börjar bli till åren, 35 år gammal i nuläget och det märks. Fantastisk möjlighet för Isak Arvidsson här ändå som överraskade i Båstad Challenger och som möter en formsvag Mathieu. Frågan är: räcker det?

Maximilian Marterer – Andre Göransson

Andre Göransson har pluggat och spelat färdigt på College och är nu redo att ta sig an sportens olika utmaningar. Svensken fick ett WC till kvalet och får möta en spelare som för några år sedan spåddes en mycket ljus framtid och sågs som Tysklands nya fixstjärna. Än är inte hoppet släckt för 22-åriga Marterer som idag är rankad 120 i världen och Göransson har på pappret en oerhört tuff uppgift. Måste likt ”Mackan” göra allt i sin makt för att inte låta det gula nystanet nå Marterers forehand för då kommer det smälla rejält.

Spelschemat för söndagen ser ni här nedan.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.