Kvalfinal väntar för Rosenholm efter imponerande insats: ”Jag spelade riktigt stabilt”

Patrik Rosenholm var inför lördagens öppningsrunda i kvalet till IF Stockholm Open mot Tristan Lamasine stor ”underdog” då drygt 400 rankingplatser skilde spelarna emellan. Slutresultatet? 6-4, 6-3. Därmed är hemmaspelaren, som fick ett wildcard till kvalet, klar för söndagens kvalfinal. 

– Nyckeln till segern var att jag hela tiden höll fokus och spelade stabilt, säger den vältaliga Rosenholm till Tennisportalen efter matchen.

Patrik Rosenholm och Carl Söderlund var de svenska spelarna som tilldelades ett varsitt wildcard till årets IF Stockholm Open av huvudarrangörerna och efter lördagens inledande kvalomgång var det den förstnämnda, fostrad i just KLTK, som gick vidare.

Jag höll hela tiden fokus och hade inga direkt svackor under matchens gång utan var hela tiden aggressiv i mina servegame och fick bollen i spel i majoriteten av poängen där han servade, analyserade Rosenholm efter matchen.

Du ställs mot Jurgen Zopp imorgon i kvalfinalen, tidigare rankad 71:a i världen. Hur pass stor koll har du på din motståndare?

Jag har både tränat och spelat match mot honom tidigare. Första gången vi möttes var för 11 år sedan i en ITF i Finland! Jag hade set och break i Swedish Open för några år sedan och började spela lite dumt, blev lite nervös och började ”skjuta” lite mycket. Jag ska försöka hålla ihop det lite mer imorgon. Han har stadigare backhand och kan dra på lite med sin forehand och han gillar när det går fort. Jag ska försöka använda min forehand och klippa till när jag får chansen men samtidigt använda slicen och ”rycka” till det i spelet, kommenterar Rosenholm.

Givetvis är det viktigt att serva bra, speciellt när det är bättre spelare man möter. Han har legat topp-100 på rankingen och droppat ur lite de senaste åren. 

Varför trivs du så bra i just Stockholm Open? Du har slagit Monfils här tidigare och pressat Bernard Tomic till ett tredje sets tiebreak.

– Dels för att det förstås är min hemmaklubb! Nu tränar vi inte så mycket på centercourten men hallen är ändå lite som mitt vardagsrum, jag trivs väldigt bra här och har tränarna, kompisar, familjen runt omkring mig. Det blir extra kul att spela helt enkelt!

En längre intervju med Patrik Rosenholm publiceras under kommande vecka på Tennisportalen.

Övriga resultat från lördagens kvalspel.

Jurgen Zopp – Sam Querrey 6-3, 6-3

Marton Fucsovics – Amir Weintraub 6-3, 6-1

Matthias Bachinger – Marco Cecchinato 7-6(1), 6-2

Patrik Rosenholm – Tristan Lamasine 6-4, 6-3

Adam Pavlasek – Carl Söderlund 6-3, 6-2

Tobias Kamke – Dragos Dima 6-3, 6-2

Daniel Brands – Michal Konecny 6-3, 6-3

Ryan Harrison – Ivan Nedelko 6-4, 6-3

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.