Sammanfattning av söndagens kvalmatcher

I söndags spelades den andra kvalomgången i Stockholm Open och i sedvanlig ordning går vi igenom matcherna som spelats.

Krajinovic – Söderlund 6-3, 6-0

För tuff uppgift för den unge svensken. Krajinovic var på tok för överlägsen och det ska mycket till om inte serben kvalar in här i Stockholm då han ställs mot Sekulic i nästa match där en plats i huvudturneringen står på spel. Kallades för ”den nya Agassi” för ett par år sedan av  akademi-gurun Nick Bollettieri.

Sekulic – Zapata Miralles 6-1, 6-3

Spanjoren var inför matchen rankad drygt 300 platser bättre än sin svenska motståndare men det syntes inte på banan. Zapata Miralles var fullkomligt utspelad och hade inte så mycket att säga om. Kul för Sekulic som nu gjort två riktigt bra matcher och den riktiga värdemätaren väntar i kommande omgång då Krajinovic står för motståndet.

Ante Pavic – Huta Galung 7-6 (1), 7-3 (3)

Denna match utvecklades i princip till en ren och skär servbatalj med små marginaler. Ante Pavic skulle stå som segrare efter två tiebreaks och Huta Galung-effekten varade inte mer än i en dag efter skrällsegern över kvalgurun i Stockholm Open – Marius Copil. Spelarna servade lika bra under sina servgem men Pavic höjde sig på de viktiga poängen och det räckte i detta fall.

Gaio – Petzschner 6-2, 6-2

Federico Gaio hade inför kvalspelet i Stockholm Open inte spelat alltför många hardcourt matcher under säsongen, i princip inga alls och Petzschner var storfavorit innan matchen trots att tysken bara är en skugga av vad han var för några år sedan i singel. Spelar nästan bara dubbel just nu, Petzschner och kommer att ställa upp med israelen Jonathan Erlich under veckan i Stockholm. Gaio försvarade sig oerhört bra under matchen och tyskens eviga backhandsslicande fick ingen effekt på italienaren.

Fucsovics – Horansky 6-2, 6-0

Ungraren körde över Markus Eriksson i den första kvalomgången och fortsatte sedan mot Horansky i överlägsen stil, tappade endast två gem och såg ut som en rund miljon på banan. Den tidigare Wimbledon-segraren i juniorklassen har inte fått det att lossna på såväl ATP som challengernivå och kvalar han in i Stockholm vore det ett stort steg i rätt riktning.

Mischa Zverev – Venus 6-2, 6-2

Två dubbelspecialister mötte varandra på det snorhala underlaget på bana 1. Storebrorsan Mischa har i och för sig varit så högt rankad som 45:a i världen i singel men har de senaste åren inte kunnat tävla kontinuerligt p.g.a skador. Agerar hjälptränare till brorsan tillika superlöftet Alexander Zverev men sägs göra ett sista försök till att slå igenom igen på ATP-touren.

Marterer – Torebko 6-3, 6-4

Maximilian Marterer har under året rosat marknaden på futuretouren rejält och är bland de bästa ynglingarna i världen på snabba inomhusunderlag. Slog Guccione i första matchen och siffrorna var i överkant där p.g.a australiensarens smått utomjordiska servande men i spelet glänste Marterer rejält. Torebko är visserligen en klart duglig spelare med sina mått mätt men Marterer bollande gris med sin landsman under hela matchen.

Almagro – Pavic 7-5, 4-6, 6-3

Spanjoren såg måttligt intresserad ut under matchen och var riktigt illa ute mot Mate Pavic, underläge med 1-3 i avgörande set när nerverna ställde till det för den unga dubbelspecialisten. Pavic servade riktigt bra matchen igenom och gick fram på nät vid varje tillfälle som gavs vilket i sin tur inte gav någon rytm alls för Almagro. Kroaten hängde bra med i duellerna och hans singelranking på 589 i världen stämmer inte överens med hans kapacitet och spelförmåga.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.