VIDEO: Kyrgios allt närmare avstängning efter nytt utbrott

Nick Kyrgios fick efter sin skandalösa kommentar riktad mot Stan Wawrinka i Montreal tidigare i år en villkorlig dom av ATP och är nu nära att bli avstängd i 28 dagar efter tre varningar på sex dagar.

Efter en utredning av ATP angående Wawrinka-incidenten beslutade ATP att ge det hetlevrade superlöftet böter på $25,000 och en villkorlig dom som skulle överträdas till en 28-dagars avstängning om han skulle överträda $5000 i böter före slutet av Februari nästa år.

Kyrgios åkte ut i andra rundan på onsdagsmorgonen svensk tid mot Kei Nishikori efter tre set men hann trots sin korta vistelse i Shanghais mastersturnering dra på sig $1,500 i böter för att ha uppträtt illa mot bollkallarna i måndagens match mot österrikaren Haider-Maurer. Kyrgios ska även ha riktat en obskyr kommentar mot underlaget.

Som om det inte vore nog ådrog han sig en såkallad ”code violation” för osportsligt uppträdande i sin förlustmatch mot Nishikori då han efter en lång förstaserve drog till med en stenhård forehand i sann Fernando Gonzalez anda som sånär träffade bollkallen på andra sidan nätet.

”Får jag en varning för att jag slår bollen hårt?”, ställde sig Kyrgios frågandes till domare Mohammed Lahyanis domslut.

”Ja, han behövde hoppa undan”, svarade Lahyani syftandes på bollkallen.

Huruvida den omtalande australiensaren kommer att bli avstängd eller inte är det svårt att spekulera i men något som är säkert är att Kyrgios behöver förbättra sin attityd innan det är för sent.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.