Kyrgios vidare till final efter seger mot Berdych i Marseille – Nadal utslagen igen

Nick Kyrgios följde upp skalpen mot Richard Gasquet i kvartsfinalen med att besegra Tomas Berdych efter siffrorna 6-4, 6-2 och australiensaren är därmed klar för sin första ATP-final någonsin och ställs mot Marin Cilic under söndagens final i Marseilles 250-turnering. Dominic Thiem har matchats hårt de senaste veckorna och hade ingen bensin kvar i tanken då 71-rankade argentinaren Guido Pella blev för tuff och Nadal fick se sig besegrad för fjärde gången i år. Här kommer en uppdatering av det senaste som hänt på ATP-touren!

Tennisportalen kommer i fortsättningen att efter varje vecka sammanfatta challenger och ATP-turneringarna som spelats och just denna vecka har kantats av skrällar.

Nick Kyrgios har sett ruskigt bra ut under hela veckan och den hetlevrade tonåringen har under sin väg till final slagit två topp-10 spelare efter varandra, inte helt pjåkigt det. Cilic blir en tuff motståndare i finalen men absolut en överkomlig sådan.

Kyrgios förlorade endast sju poäng på sin serve under hela matchen mot Berdych och har varit snudd på obrytbar under veckan och de snabba förhållandena i Marseille passar honom väl.

Marin Cilic gick en tuff tresetare mot hemmahoppet Benoit Paire men kroaten fick jobbet gjort efter att ha fått det avgörande breaket i matchens sista set och kunde ro hem segern efter 6-2, 6-7 (3), 6-3. Paire var till sin vana trogen en beskådning för publiken och bjöd inte alltför sällan på känsliga stoppbollar och stenhårda backhands men Cilic gick mycket rättvist vidare efter att ha höjt sig i matchens slutskede.

Guido Pella avbröt Dominic Thiems fina svit på åtta vinster i rad på en regntung plan i Rio De Janeiro och den vanligtvis huserande challengerspelaren Pella är likt Kyrgios klar för sin första ATP-final i karriären. Pella spåddes som junior att bli Argentinas nästa storspelare men har haft svårt att prestera på tennisens högsta scen, något som alltså kan komma att ändras efter söndagens final där Pablo Cuevas väntar.

Rafael Nadal har haft en misärartad inledning på säsongen och kunde se sig besegrad för fjärde gången i år då Pablo Cuevas gick vidare efter 6-7 (6), 7-6 (3), 6-4. Nadal blev på tok för ofta kort i sin forehand och trycken i slagen existerar inte längre. Många ställer sig frågandes till Nadals nuvarande form men samtidigt vore det inte heller rättvist att räkna ut honom för gott.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.