Lindell besviken över uteblivet Wildcard: “Jag räknade med det”

Christian Lindell är den svensk på herrsidan med flest vinster på touren i år, hela 34 stycken vilket är lika många som Sveriges två fixstjärnor, bröderna Ymer, har tillsammans. Lindell fick inget Wildcard till varken Challengerturneringen eller ATP-veckan efterföljande vecka, vilket han inte kan förstå.

– Jag räknade verkligen med det, säger han till Tennisportalen.

Christian Lindell har i år tagit 84 ATP-poäng vilket är tredje bäst i landet efter Markus Erikssons 95 och Elias Ymers 99. Carl Söderlund, fjolårssemifinalisten i Båstad Challenger som fick ett av turneringens fyra WC till årets turnering, har i år plockat 23 ATP-poäng, 61 mindre än Lindell. Svenskbrassen var inte nöjd med arrangörernas beslut.

– Jag är väldigt besviken och det sa jag till dem, säger Lindell och fortsätter.

– Jag hade räknat med ett WC till Challengern, speciellt efter min första halva av säsongen och jag är den svensk som vunnit flest matcher i år och gjort bra ifrån mig i Davis Cup.

Lindell signade in till kvalet i Perugias Challengerturnering denna vecka där han förlorade den andra kvalrundan mot 526-rankade Moez Echargui i tre sets.

Lindell gästade vår podcast “Source” tidigare under våren. Avsnittet kan ni lyssna på här nedan.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.