Lindell inkvalad i Swedish Open – fem svenskar med i huvudturneringen

Christian Lindell vann kvalfinalen mot 364-rankade Maxim Dubarenco i raka set och är nu inkvalad till Swedish Open. Lindell ställs mot 89-rankade portugisen Gastao Elias i huvudtävlingen, där han får sällskap av fyra svenskar.

Elias Ymer, Carl Söderlund, Isak Arvidsson, Fred Simonsson och nu Christian Lindell. Följande spelare är våra svenska representanter i Swedish Open och tennispubliken i Båstad har verkligen något att se fram emot under veckan.

Christian Lindell följde upp gårdagens imponerande kvalomgång mot Marco Bortolotti genom att spela riktigt bra tennis mot Maxim Dubarenco och främst serven imponerade där han inte gav iväg någon enda breakmöjlighet.

6-2, 6-4 skrevs siffrorna till där Lindell själv var nöjd med sin insats.

Jag spelade riktigt bra, bättre än igår (Bortolotti), säger han till Tennisportalen efter matchen.

Idag var det svårspelat på centrecourten och det blåste rejält emellanåt men jag hade bra procent på min förstaserve och fick många gratispoäng. Jag är jätteglad att jag kvalar in till Swedish Open, säger han.

Det är faktiskt första gången du kvalar in till Swedish Open, hur känns det?

Det är en mycket bättre känsla då man kvalar in på sina egna villkor och det är jag nöjd med.

För Maxim Dubarencos del var det en ovan sits då han nu inför matchen i kvalet samt i challengerturneringen förra veckan enbart spelat på banorna nere i hamnen och nu gjorde sin debut på centercourten, vilket Lindell förstår kan komma som en mindre chock.

Jag har spelat minst åtta matcher på centercourten genom åren och det skiljer sig jättemycket mot banorna nere i hamnen. Det är inte lätt när det blåser som det gjorde idag och det blir ett helt annat spel, säger Lindell.

Christian Lindell går även in på center courten under morgondagen (tisdag) som tredjematch efter Verdasco – Laaksonen som startar 11:00.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.