Lindstedt: ”Det bästa med att spela Franska är att lämna Franska”

Robert Lindstedt och Marton Fucsovics besegrades efter tre set mot Demoliner/Sharan i dubbeltävlingens inledande omgång. 6-3, 4-6, 6-2.

Robban var i vanlig ordning frispråkig och riktade ett par syrliga kängor mot tävlingen.

– Det bästa med Franska är att lämna Franska. Den är hemsk.

Det svensk/ungerska paret gjorde sin första match någonsin tillsammans och varför det skedde i en så pass viktig och stor tävling som Franska Öppna ändå är, ja, det finns det en logisk förklaring till.

– Lång story. Jag skulle spelat med Tim Puetz egentligen men så blev jag skadad och vi var inte säkra på hur pass fräsch jag skulle vara. Vi hade lite poäng att försvara och han ville ta det säkra före det osäkra. Jag hade bara några veckor på mig att hitta någon, vilket inte är så lätt med många spelare upptagna. Det fick bli en singelkille och Fucsovics var ledig så vi testade.

”Robbans” syn på matchen?

– Det är svårt ibland när man spelar med singelspelare och man inte riktigt är samspelta och inte vet vart man har varandra. Vi fick nog aldrig en bra känsla mellan varandra måste jag ändå säga. Det var alldeles för många luckor och otroligt enkla missar. Det här var en match jag inte tycker vi ska förlora.

Vart rankar du Franska Öppna på din lista bland alla Grand Slam-tävlingar?

– 124!

124?

– Ja, den är hemsk. Hemsk.

”Robban” fortsätter.

– Det finns nog ingen mer slam som det skiljer så mycket i klasskillnad. Det bästa med att spela Franska är att lämna Franska. Det är som Las Vegas. Det bästa med Las Vegas är att lämna Las Vegas. Nej, den här (Franska Öppna, reds.anm) har jag aldrig haft något speciellt tycke för. Är du högt seedad i singel blir du behandlad som en gud, inte annars.

Lindstedt och Ebden var ett uttalat par inför 2019 men duon har bara spelat tre tävlingar totalt under året. Sydney, Australian Open och senast i Genéve där paret gick till final.

– Vi skulle kört ihop men våra rankingar och spelscheman har inte alls funkat. Vi får se vad som händer efter gräset, där är jag redo och har en partner.

Vill du avslöja vem?

– Raonic i Stuttgart och sedan får vi se…

Hur summerar ”Robban” säsongen 2019 hittills?

– Svårt. Jag träffar bollen bättre än vad jag gjort på två-tre år skulle jag vilja påstå. Jag har haft bristningar i armbågen och spelade inte på två månader. Mellan Acapulco-Budapest körde jag bara rehab, det blev ett stopp när jag kände att det verkligen började släppa ordentligt. Vi får se nu, jag har många poäng att försvara under gräsperioden och vi får se vart man står efter det.

Lindstedt har givetvis följt svenskarnas framfart under Franska Öppna.

– Det är verkligen jättekul för henne (Rebecca Peterson, reds.anm). Hon jobbar stenhårt och lägger verkligen ner sin själ i sin tennis och det är skönt att hon vinner matcher på den här nivån. Jag tycker hon fortfarande har steg att ta och bli mycket bättre än vad hon är. Det kommer hon så småningom inse och hitta en väg att bli. Spelmässigt ligger hon bland de allra högsta i toppen.

– Mikael är speciell. Han kör sitt eget race, absolut, och det är svårt att få något grepp om tycker jag. Det är en intelligent tennisspelare och han måste få lite mer ”punch” i sina slag, det är det som saknas. Han är ung. Bygger han på lite mer muskler och så, det är klart att han skulle kunna bli topp-100.

På frågan om Lindstedt ger råd till Mikael när de är på samma tävlingar svarade han följande.

– Inga kommentarer.

Ca 10 sekunder senare tilläger Robert.

– Han kör allting med sitt team.

Härnäst väntar spel på gräset för dubbelspecialisten.

– Jag spelar i Stuttgart och sedan får vi se vart det blir. Det beror på om man kommer in i Queens, Halle eller vilken tävling man går in i. Jag drar hem imorgon. Jag hade gärna dragit hem redan idag.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.