Lindstedt efter finalförlusten: ”Besvikelse att inte spela på centercourten”

Det räckte inte hela vägen till en Wimbledontitel för Robert Lindstedt och Jelena Ostapenko.

Förhandsfavoriterna Dodig/Chan vann efter 6-2, 6-3 och tog sin tredje Grand Slam-titel tillsammans i mixeddubbeln.

London, Wimbledon – Åttondeseedade Dodig/Chan var förhandstippade favoriter på bettingmarknaden och stod inför finalen i 1.50 på spelmarknaden.

Paret skulle visa sig för bra för Lindstedt/Ostapenko, där framförallt kroaten Ivan Dodig storspelade.

– Ivan spelade sjukt bra, säger Lindstedt bara några minuter efter finalförlusten och fortsätter.

– Jag har spelat mot honom ett par gånger tidigare och han kom ut riktigt, riktigt bra inledningsvis. Alla förstaservar mot honom i första set returnerade han lågt på mina fötter, även när vi körde olika formationer. Han såg bollen bra och jag tycker han verkligen var den stora skillnaden idag.

– Latisha (Chan, reds.anm) gjorde inte många unforced errors och kombinationen där med Ivan, och Latishas stadiga spel, de har visat sig vara ett tufft par att slå i mixed.

Finalen var Robert Lindstedts fjärde totalt i Wimbledon, och Jelena Ostapenkos första i tävlingen. Lettiskan har dock en Grand Slam-titel sedan tidigare i singel, då hon vann Franska Öppna 2017.

Med en hel del erfarenhet från tidigare Grand Slam-finaler – vad gav spelarna varandra för tips?

– Det var bara att gå ut och njuta, och fokusera på oss själva, sa Lindstedt. Ostapenko nickade villigt med.

– De tog matchen ur våra händer ganska snabbt och jag tror nog att om vi i stället spelat bäst av 5-set, om vi kunde haft ett set till, kanske hade vi kunnat lirka in de. Visst, vi kämpade i våra servegem men det kändes som vi kom närmare och närmare hela tiden, säger Lindstedt.

Jelena Ostapenko bryter in.

– Jag tyckte att vi gav de för mycket självförtroende. I tidigare matcher gjorde vi sammanlagt inte alltför många unforced errors, vilket idag, speciellt för min del, var rätt många. Jag fick heller inte in många av mina förstaservar. De fick mycket självförtroende, kunde attackera och pressa oss tidigt i duellerna. Matchen gick deras väg helt enkelt.

Finalen var först schemalagd på Center Courten och skulle spelas precis efter Federer och Djokovic singelfinal. Schemat ändrades då det stod klart att damernas dubbelfinal inte skulle hinna spelas färdigt under lördagen, och mixedfinalen fick istället flyttas till Bana 1.

Vad tyckte Lindstedt/Ostapenko om atmosfären på just bana 1?

”De förstörde schemat”

– Det var riktigt bra, med tanke på att de (Wimbledon, reds.anm) förstörde schemat, säger Lindstedt och fortsätter.

– Jag förstår inte hur de lyckas räkna med att klara av tre matcher på centercourten efter klockan 14 igår på schemat. Att det ens var med på schemat? Men atmosfären, den var riktigt bra, mycket folk på plats, mer än vad jag trodde.

– Självklart är det en besvikelse att inte spela på centercourten. Det är klart du vill spela på den största banan. Court 1 är en fantastisk bana, men det är klart du vill spela på centern, säger Lindstedt.

Ostapenko: – Ja, final är alltid en final. Du vill spela på den största banan i varje tävling. Men det var heller inget vi kunde påverka.

Kommer Lindstedt/Ostapenko, eller ”Penkostedt” som de kallats av fans på sociala medier, spela ihop i fortsättningen under Grand Slam-tävlingar?

– Vi har precis spelat klart en final här… Jag måste få upp min ranking så att vi ens kan komma in. Det är en diskussion vi tar några veckor före New York, säger Lindstedt avslutningsvis.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.