Lindstedt om klippet som blivit en viral succé: ”Jag vaknade till”

Robert Lindstedt och lettiskan Jelena Ostapenko gick vidare till mixeddubbelns tredje omgång i Wimbledon efter 6-3, 6-1 mot Molteni/Ninomiya.

Men den stora snackisen i matchen har kommit att handla om något helt annaten stenhård serve i bakhuvudet på svensken.

– Det är sånt som händer, svarade svensken på den så befogade första frågan.

Han fortsätter.

”Det är bara en tennisboll”

– Vi bestämde att hon skulle serva ”T” och jag kände att japanskan (Ninomiya, reds.anm) hade en bättre backhand så jag ville göra en fake. Jelena valde istället att serva utåt och jag sprang in i serven. Det är en bara tennisboll, det gör inte så ont.

Wimbledon var snabba med att publicera klippet på alla sina sociala medier och Robin Söderling var inte sen med att skoja till det på twitter.

– Det är sen gammalt, det ekar i mitt huvud när jag pratar, svarar Lindstedt humoristiskt på Söderlings tweet.

Lindstedt fortsätter.

– Det var kul med just den där träffen. Jag tyckte vi både hade en dålig inbollning tidigare idag. Förhållandena var annorlunda, det var kallare och tyngre att spela. Första fyra gemen i matchen var lite tvekande från vår sida och sen fick jag serven i skallen.

– Då slappnade hon av lite och jag vaknade till!

Hur såg ”Robban” annars på parets insats?

– Molteni är en väldigt stabil spelare och han returnerar riktigt bra. Speciellt på tjejens serve kommer du få jobba väldigt hårt och du måste försöka lura honom lite, bryta in m.m. Det rann iväg i andra set men i första var det riktigt tight. Jättekul verkligen, att vinna!

Andy Murray och Serena Williams ”teamar” ihop i mixeddubbeln. ”Serandy”, som paret kommit att kallas, har gett tävlingen en extra krydda.

Lindstedt är inte sen med att hylla comebackande Andy Murray.

– Jag har en sådan grym respekt för Andy Murray. Han älskar verkligen det han gör och jag tränade med honom i två timmar tidigare under veckan. Du har en kille som har vunnit allt, han är Hall of Fame, han har gjort allt du kan göra i sporten.

– Han kommer hit och spelar dubbel för att testa på hur hans kropp kommer klara sig, och om han kanske kan spela singel senare under året. Han ville bara köra dubbelgrejer.

– ”Vad tycker du där, ska vi göra så, stå så”. Han har en fantastisk ödmjukhet inför sin träning och går verkligen in i mixed för att vinna. Man förstår ju varför de blir så bra som de blir, toppspelarna. Det är skitskoj att han spelar igen – bara jag slipper möta honom!

”Serandy” och Lindstedt/Ostapenko kan ställas mot varandra i en eventuell semifinal.

En annan spelare Lindstedt passar på att hylla är den blott 15-åriga amerikanskan Cori Gauff – som svensken mötte i den första omgången av mixed.

– Hon är fantastiskt duktig. Jag hoppas bara där att föräldrarna och teamet runtom henne har lite, man ska inte säga ”damage control”, men att de inte sveps med för mycket utan håller henne nere på jorden. Hon verkar vara kolugn och avslappnad. Cori är fortfarande ung och att då få så otroligt mycket uppmärksamhet i början av sin karriär, jag hoppas att hon klarar av det.

Lindstedt avslutar.

– Gör hon det och får vara hel från skador är det en garanterad världsetta. Det tycker jag.

Både Cori Gauff och Makoto Ninomiya valde forehandssidan i mixed där svensken totalt sett över två matcher slog in minst ett tiotal servess, främst med den slicade serven utåt i rutan.

– Det spelar ingen roll egentligen, jag essar de på backhandssidan också, svarar Lindstedt rappt och vidareutvecklar sitt resonemang.

– Tjejerna är för det första inte vana med farten, men framförallt variationen som man har. Det är ytterst få tjejer som har kick och slice, eller både och, det är oftast samma tempo hela tiden. Man märker ju det, jag slog en kickserve idag som gick över japanskan.

– Spelarna står vart de själva returnerar bäst och i mixed handlar det inte om att tjejen ska returnera fler av killens serve, hon måste vara bekväm och då handlar det om att få in mest returer från tjejen, motståndaren på andra sidan nätet. Det är mer killen som ska returnera ”killservarna”. Att tjejerna blir essade är rätt normalt och inga konstigheter i mixed.

Lindstedt fortsätter.

– Just på gräset kan man göra rutan ännu större om man drar några servar utåt, eller ”T” först, och ser man att hon flyttar sig, då vet man var man har henne och kan då serva vart man vill i rutan. Det gäller även mot killar ifall du nu skulle komma in i en bra rytm.

Hyllningstemat fortsätter. Denna gång: Jelena Ostapenko.

”Jäklar, vilken duktig tennisspelare!

– Man hade bara sett henne på TV lite innan och sådär, jag har inte följt henne jättemycket och jag tror hon inte heller har följt mina resultat. Men jäklar, vilken duktig tennisspelare! Hon är så otroligt fartstark, speciellt på backhanden. Man märker det på träningen och visst, jag säger till innan vart jag ska serva mot henne men så blåser jag på i över 200 km/h och hon bara går in och slår. Otroligt fartstark. Hon kommer bli bra igen. Hon tappade rätt mycket poäng av vad jag förstår men det är en bra och trevlig tjej. Galen som jag.

Intervjun är avslutad. Trodde jag.

– Vad är det man säger? Två negativa blir positiva!

I den tredje omgången väntar Peers/Zhang.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.