Lisa Zaar efter uttåget i Båstad: ”Mindre nerver i år”

Lisa Zaar hade en tuff förstaomgång mot 133-rankade Elina Avanesyan i Båstads WTA-125:a. Siffrorna skrevs till 6-1, 6-2.

Nedan följer ett transcript från Lisa Zaars presskonferens.

***

Dina tankar om matchen generellt? 

– Jag tyckte att det var en fight, hon var ganska bollsnål och jag hade som mål att också vara bollsnål men lyckades inte vara tillräckligt noga. När hon fick en liten kortare boll gjorde hon slut på poängen ganska snabbt. Där var den stora skillnaden, att hon kunde kliva in och styra mer. 

Var det mindre nerver i år med tanke på att du spelade här under förra året?

– Mycket mindre nerver än förra året. Det är så mycket runtomkring som är nytt, det är klart det var nerver idag och att det är speciellt att spela första omgången men jag skulle säga att skillnaden var stor från förra året. Efter några bolldueller släpper det ganska snabbt.

Hur har ditt senaste år på college varit? 

– Det har varit bra, inte bara resultatmässigt utan också att känna att man har blivit bättre. Jag har ett år kvar där och det har varit kul, både för egen del och för laget. 

Någonting specifikt i ditt spel du känner att du har blivit bättre på?

– Det är mer att jag har blivit aggressivare i mitt spel. Jag är ingen ”Serena Williams” som servar stenhårt och dödar bollen efter två slag. Ta Wozniacki till exempel som kategoriserades som en ”grinder” kunde fortfarande steppa upp, ta bollen tidigt och öka tempot. Det är lite vad jag jobbar efter. 

Är tanken att spela futures efter ditt sista collegeår?

– Det är planen ja. Start the grind! 

Det finns tyckare som säger att du borde inte haft ett wildcard här eftersom du går på college och att man hellre skulle gett det till en spelare på ITF-touren som har mer nytta av poängen. Vad svarar du på det?

– Jag mottog det här wildcardet med en öppen famn och blev jätteglad. Folk kommer alltid ha åsikter och får istället rikta det mot de som ger ut wildcardet istället. Jag gjorde mitt bästa, hade jättekul här och är tacksam för att jag fick ett WC. 

Berätta om din serve som du ändrar lite tekniskt. Var det ditt beslut eller coachen på college?

– Lite både och faktiskt. Jag hade en annan serve tidigare när jag började halvvägs men visste redan där att jag skulle gå tillbaka till en full sving så att säga. Handlar mer om att hitta en bättre rytm framförallt.

Vad väntar framöver för dig kommande veckor?

– Det blir ett par tävlingar framöver. Nästa vecka, veckan efter det och sedan är planen att spela futuretävlingarna i Danderyd och Norrköping. Det är kul att man kan spela många tävlingar i  Sverige på hemmaplan. Ystad för ett par veckor sedan, Båstad nu samt två tävlingar i augusti. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.