Lista: Fem saker vi tar med oss från Elias Ymers vecka i Pune

Pune 2022 är och kommer vara synonymt med Elias Ymers bästa vecka på den professionella touren innan svensken lyckas slå igenom med en ännu bättre merit.

Här är fem saker vi tar med oss från ”Big Elis” fantastiska vecka i Pune.

***

Serven

Här vill jag inleda med att dra inspiration från klyschornas mästare Mikael Renberg, före detta hockeyproffs och numera expert på SVT. Mikael sa i en intervju med just SVT att ”någonting har hänt med Zibanejad” efter att Zibanejad spelat in över 60 poäng under en säsong i NHL.

Har således ”någonting hänt” med Elias Ymers serve som fick se prov på denna vecka i Pune? Både ja och nej. Elias servade i perioder under veckans gång fantastiskt bra och han gick verkligen på i förstaserven, hittade sina ”spots” i rutorna och kändes allmänt i toppslag. Det fantastiska servandet kunde också varvas med dubbelfel i viktiga lägen men låt oss först och främst fokusera på hur bra Elias kan spela när det väl klickar i serven. Då tenderar andra saker i hans spel också att falla på plats.

Forehanden

Det går att nästan köra en copy and paste på ovanstående spaning när det kommer till Elias forehand i Pune. När den funkar så funkar den riktigt bra (för att citera ni vet vem) och det snabba underlaget i Pune gynnade verkligen svenskens tunga och offensiva spelstil. Elias ska söka forehand så mycket som möjligt och gå för det utan att för sakens skull chansa och spela ”vilt”, vilket han också gjorde.

Självförtroendet

Jag konsulterade min kära vän och kollega Erik Jonsson (följ han på twitter) inför denna text och det Erik verkligen ville ha in som en punkt var just Elias Ymers självförtroende. Det är klart att man inte kan göra något annat än att hålla med Erik här. Elias Ymer lyste på banan. Inte bara bildligt i form av sin Indien-inspirerande Nike-tröja men också själva auran. Han gick med bröstet utåt (inte lika grovt som Almagro men nästan) och visade att han hör hemma på den här nivån. Vi omfamnar Elias Ymers nyfunna självförtroende och med ett skutt uppåt på rankingen till ca #140 ser vi inga hinder till att ”Big Eli” ska lösa den magiska gränsen på topp-100 innan årets slut. Allez!

Elias Ymers Drop & read

Många var vi som uppmärksammade Elias Ymers bokläsande under ett av många sidbyten i semifinalen mot Joao Sousa. Vad var nu detta? Såg vi ”Big Eli” dra inspiration från en av Paulo Coelhos många självbiografier i realtid eller handlade det helt enkelt om taktiska anteckningar? Det sedermera skulle det visa sig och det får vi tacka kameramannen nere på banan som tog för sig och inte brydde om att svensken faktiskt försökte läsa sina anteckningar i smyg.

Kemin med intervjuaren

Går inte att säga mer än att kemin mellan intervjuare och spelare var otrolig efter Elias vinst mot Travaglia. Intervjuaren i Montpellier (se klippen på Tennisportalens Instagram) har mycket att lära minst sagt…

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.