Lista: Veckans höjdpunkter från Swedish Open

Traditioner är till för att följas heter det och mycket riktigt ska vi summera ännu en avverkad tävling, Swedish Open, i form av en hederlig lista. Mycket nöje!

Läs mer: Veckans höjdpunkter från Swedish Open 2017

Turneringens hjälte: Airbnb-värden Hussam

Turneringens hjälte får ändå tillskrivas Hussam från Östra Ljungby, trots att ”Husse”, som han kallas av sina nära och kära, inte ens vet om att det spelas tennis i Båstad och har således inget att göra med turneringen. Vem är då denna smått kultförklarade snubbe som undertecknad gav ett par gratislektioner i Fifa till under tennisveckan? Hussam är Airbnb-värden som kom till undsättning när övriga boenden runt Båstad var fullbokade ett par dagar innan turneringen drog igång. Undertecknad har en tendens att vara sent ute när det kommer till det mesta i livet och hade det inte varit för Hussam och toppenboendet i Östra Ljungby, mycket stillsamt och fint område förövrigt, hade nog Swedish Open anno 2018 aldrig blivit av…

Bubblare: Björn Hellberg, Petter Pettersson

Turneringens rötägg: Nicolas Almagro

En mer osympatisk tennisspelare får man nog leta efter. Kanske är han hur skön som helst utanför banan och har den sundaste av värderingar en människa kan ha? Troligtvis inte, och hela Almagros-aura på tennisbanan skriker: ”Hej, jag är oskön”. Ja, ni fattar nog. När kollega Jacob Johannesson mycket artigt frågade spanjoren, som odlat en lite trivselkagge får man ändå säga under sitt skadebreak, huruvida han fått ett WC till kvalet svarade Almagro på sant Almagro-vis, det vill säga drygt och arrogant.

Bubblare: Gianluca Moscarella

Turneringens presskonferens

Nej, det var inget som stod ut här, bortsett från att den mycket trevliga och mediavänliga norrmannen Casper Ruud dök upp i sin träningströja med 9 (!) olika sponsorer printade lite överallt på tröjan. Han gillar att synas Casper, och vet sannerligen vikten av att vara tillgänglig för media. Det måste man bara gilla!

Turneringens ”Players loungare”: Gastao Elias

Stockholm och Swedish Opens Players Lounge är vad jag har förstått otroligt omtyckta bland spelare och tränare och är enligt många spelare man stött på och pratat med en av anledningarna till varför man gärna signar in i Stockholm och Båstad. Här går de ansvariga bakom Players Lounge verkligen i bräschen när det kommer till service och hur man tar hand om spelarna. Allt ifrån klockor, smycken, klippningar av barberare osv till Fifa och filmkvällar. Nästan så att man själv skulle försöka sig på att smyga in under nästa års upplaga… hur som helst, portugisen Gastao Elias, ja, han vinner turneringens ”Players loungare” i överlägsen stil. Varför? Jo, för Gastao syntes på en av bilderna från Players Lounge egna instagramkonto plocka på sig gåvor och dylikt. Problemet? Gastao drog sig ur innan turneringen började p.g.a skada. Låt konspirationsteorierna flöda gott folk…

Bubblare: Nicolas Almagro

Turneringens Björn Hellberg.

Ja, är det någon som är värd en alldeles egen kategori i summeringen av årets Swedish Open är det Björn, numera kamrat Björn, Hellberg. Jag fick själv äran att sitta bredvid tennöisoraklet under förstaveckan i Wimbledon och därför blev det lite extra trevligt att träffa Björn i Swedish Open igen. Stort var det när Björn berättade om att han läst på Tennisportalen och frågade mig hur det nu var med mitt, jag citerar Björn, ”obscena boende”, i London. Björn som själv erkände just i Wimbledon att han inte läser på nätet speciellt mycket. Topp-5 ögonblick i livet, helt klart!

Turneringens tränare: Andreas Siljeström

Franco Davin, Juan Ignacio Chela och Juan Carlos Ferrero får ursäkta. Turneringens tränare i Swedish Open koras till ingen mindre än den långe, Andreas ”Sillen” Siljeström. Dubbelspecialisten syntes på ett par av Elias Ymers träningar under veckan och kanske är Sverigeettans tränarfråga löst som det diskuterats så flitigt om den senaste veckan på olika tennisforum? Ok, där saltade jag på lite, men Ymer behöver nog lösa den biten snarast efter det fina arbetet med Robin Söderling det gångna året.

Bubblare: Franco Davin

Turneringens mat: Nudelboden

Nej, det här är inte ett sponsrat inlägg i samarbete med Nudelboden, men satan i gatan vad ”Boden” levererade. Pressrummets oerhört mättande muffins får ursäkta här. Förmånliga priser dessutom på ”Boden”. Undertecknads favorit: Nummer 3 med vårrullar, nudlar och srirachasås. Bra grejer!

Bubblare: Pepes Bodegas Pizza ”Gamla kläder”

Turneringens mest obskyra

Det hände inte särskilt mycket obskyrt under veckan i Båstad. Oroväckande på något sätt. Det närmsta man kan komma är när man själv blev nekad en intervju med Fabio Fognini efter italienarens andra omgång mot Mikael Ymer. Fabio var, ja, Fabio under stora delar av matchen och att ”Foggan” hade levererat ett par klickvänlig citat efter drabbningen var det inte särskilt höga odds på. Enligt de pressansvariga var jag den enda som hade ”requestat” en intervju med italienaren varpå det inte blev av. Det hade behövts en till request sades det och man gick enligt ATP-regler, sades det också. I grand slams kör de ett helt annat system där du kan requesta vem du vill, oavsett vinst och förlust, och spelaren ifråga måste dyka upp och prata, oavsett hur få som requestar. Känns som man själv bör kolla upp vad som verkligen gäller inför kommande upplagor av ATP-turneringar i Sverige…

Bubblare: Istomins tank, Henri Laaksonen

Turneringens match: Munar-Ruud

Om vi bortser från tredje set var det här turneringens match spelmässigt, som jag såg på live det vill säga. Fantastisk tennis spelades och både Jaume Munar och Casper Ruud höll en oerhört hög nivå innan spanjoren skadade sig i det tredje och avgörande set. Min gissning nu är att vi definitivt kommer se Ruud och Munar bråka om titlar på ATP-touren inom 5 år. Har försökt hitta highlights på Youtube från matchen men vi för nöja oss med följande här nedan.

Turneringens sämsta match: Leonardo Mayer – Matteo Berretini.

Herregud. Nej, det här var varken roligt för åskådarna eller spelarna själva. Duellerna gick aldrig längre än tre slag och trots perfekta förhållanden, nästintill vindstilla på centercourten och lagom temperatur var kvalitén på matchen högst undermålig. Det här var inte alls bra.

Turneringens On Tour-avsnitt: Markus Eriksson

Det blev ett par On Tour-avsnitt på våra nystartade Youtubekanaler, som ni kan se här nedan i länkarna. Avsnittet med Henrik ”Hank” Wallensten filmades, och innehållet och snacket i sig var riktigt bra skulle jag säga, ”Hank” är en naturbegåvning utan dess like, men ljuset gjorde att avsnittet aldrig publicerades…

Bubblare: Petter Pettersson, Henrik ”Hank” Wallensten.

Turneringens tank: Denis Istomin

Inget att ta ifrån Mikael Ymers insats här, det vill man absolut inte, men den tanken från Denis, numera ”Tank engine” Istomin, var bland det värsta i tankväg man skådat. Uzbeken såg inledningsvis helt okej ut, inte rapp och på tårna som han brukar vara, men ändå okej och tillräckligt för att kunna utmana ”Micke” på riktigt. Efter att han sumpat 0-40 i Ymers serve vid 3-3 i första set, var det igång, tanken. ”Förstaserven” som gick in i knapp styrfart i 150, 160 km/h var ett skämt, forehanden, backhanden, anskrämlig, ingen laddning från bena, uzbeken tryckte inte heller ifrån riktigt i ytterlägena och energinivån var kort och gott inte där. Stackars coach/mamma på läktaren som tvingades bevittna hela kalaset. Finns på Youtube!

Veckans löpare: Johan Porsborn

Salks klubbchef, Johan Porsborn, tveklöst landets tennisorakel efter legendaren Björn Hellberg, fick med mig på en joggingtur mitt under veckan. Träningsverken dagen efter var rent ut sagt från helvetet och visst fick man under passet inse, den hårda vägen, att formen är långt ifrån vad den var under sina glansdagar…

Turneringens fotobombare: Petter Pettersson

Kan det här vara årets bild? Elias Ymer och fystränare Sotirios Danos skulle bara ta en helt vanlig bild men Petter Pettersson ville annat. Sånt gillar vi!

Turneringens podd: The Block Return

Mitt i vårt härliga korande får vi pausa för en aning och tänka på det ”kommersiella”. Följ gärna vår engelska Tennispodd ”The Block Return” som inom kort (förhoppningsvis) släpper två nya avsnitt med två topp-50 spelare från Swedish Open. Finns där poddar finns!

Turneringens fulaste outfit: Adidas outfit

Gör om, gör rätt.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.