Lista: Veckans höjdpunkter i IF Stockholm Open 2016

IF Stockholm Open är över för i år och vi på Tennisportalen ska på sedvanligt vis sammanfatta turneringen där vi listar alltifrån veckans funktionär till veckans rötägg. 

Läs mer: Veckans höjdpunkter i IF Stockholm Open 2015

Stockholm Open bjöd i år på ett av de bättre startfälten i mannaminne med Del Potro, Gael Monfils, Grigor Dimitrov och Jack Sock som affischnamn. Och undertecknads personliga favorit Malek Jaziri förstås.

Publikfest, svensk succé i dubbeln, högt underhållningsvärde blandat med horribla domslut, obskyra åskådare samt oklart spelschema. Det var mycket som hände i Kungliga Tennishallen. Följ med oss bakom kulisserna när vi sammanfattar veckan här nedanför. Trevlig läsning!

Veckans hjälte: Malek Jaziri 

Tunisiern må inte vara den mest omtyckta spelaren på touren av fansen och har under sin karriär fejkat skador mer än någon annan, varit inblandad i obskyra läggmatcher såväl som politiska konflikter men titeln ”Veckans hjälte” har han gjort sig förtjänt av. Jaziri var den enda spelaren, schemalagd på centercourten, som trots förlust skrev autografer till fansen direkt efter match. En aktion á la Rafael Nadal som Jaziri givetvis ska ha all credd för!

Jaziri vinner titeln "Veckans hjälte" i överlägsen stil.
Jaziri vinner titeln ”Veckans hjälte” i överlägsen stil.

Bubblare: Aisam Qureshi, Mohamed Lahyani, Juan Martin Del Potro, Petter Pettersson, Magnus Tideman

Veckans rötägg: Robert Lindstedt

Sveriges främste dubbelspecialist må vara en fantastiskt duktig spelare i spelformen dubbel men beteendet på banan gentemot sina partners lämnar tyvärr mycket att önska. Ingen nyhet direkt för de mest inbitna inom svensk tennis och i IF Stockholm hände det igen. Stackars kamrat Qureshi säger vi som blev lämnad ensam på banan efter den svidande förlusten mot Arvidsson/Simonsson (se klippet nedan). Otippat att partnerskapet nu är avslutat? Givetvis inte…

Bubblare: Fernando Verdasco

Veckans mest oklara åskådare: Sock-fantasten

14796097_1319256064752383_2022582285_o

”Lägg ner kameran, du stör Sock. Han blir störd av dig. Han ska inte tappa gem mot han som står därborta”. Undertecknad fick sig en rejäl avhyvling av en högst märklig och oklar åskådare under inledningen av första set mellan Jack Sock och Malek Jaziri i första omgången. Förmodligen var avhyvlingen bettingrelaterad med kaffepengar inblandade…

Bubblare: Åskådaren som jublade åt Jack Socks dubbelfel i semifinalen mot Zverev.

Veckans genombrott: Mikael Ymer

Som han spelade, Mikael Ymer! Överkörningen mot den tidigare världssjuan och topp-50 rankade spanjoren Fernando Verdasco bådar minst sagt gott inför framtiden. ”Micke” tappade endast tre gem mot en spelare som i januari i år hade lekstuga mot självaste Rafael Nadal. Verdasco hade inget svar mot Ymer. Verdasco fick en lektion i tennis med andra ord. 

Bubblare: Dubbelspecialisterna Ymer/Ymer

Veckans trevligaste: Gastao Elias

Portugisen gör en ”Jaziri” och vinner titeln i överlägsen stil. Oerhört genuin och trevlig typ, denna Gastao som är öppen med sina svagheter, både mentalt och slagmässigt, och vad som behöver förbättras för att ta nästa steg i karriären. En intervju med Gastao publiceras här på Tennisportalen inom ett par dagar…

Bubblare: Matthias Bachinger, Standa Nema.

Veckans funktionär: Leander Paes-kopian

ska%cc%88rmavbild-2015-10-31-kl-00-13-33

Ohotad segrare för andra året i rad. Kommentarer överflödiga.

Bubblare: Standa Nema

Veckans bästa: Pressfikat

Kanelbullarfylliga smörgåsar, matiga chokladmuffins, läskeblask, Vitamin Well, och kaffe förstås, ja, alternativen var många i pressrummet. Och goda. Arrangörerna förtjänar stående ovationer!

Bubblare: Alexander Zverevs backhand.

Veckans popcornmatch: Sock – Brown

Jack Sock och Dustin Brown stod för veckans underhållning i Kungliga och ryktena säger att försäljningen av popcorn på arenaområdet ökade drastiskt i samband med matchen. Oj vad de underhöll, visserligen till den överdrift att det mer liknade en klassisk exhibition men höjdpunkterna var många och spelarna delade broderligt på showen.

Bubblare: Sock – Zverev

Veckans tank: Sam Querrey

Varför amerikanen ens bemödade sig med att resa till Stockholm, efter att ha glömt att signa in sig och därmed tvingats ställa upp i kvalet, och sedermera tanka mot Jurgen Zopp i första kvalrundan är en fråga vi kanske aldrig får svar på. Sjukdom? Utforska staden? Karnevalstämning likt videon nedan kvällen innan match? Bara Querrey vet…

Bubblare: Gael Monfils

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.