Lista: Veckans höjdpunkter under IF Stockholm Open

Trots att det var ett flertal dagar sedan den sista bollen i årets upplaga av IF Stockholm Open spelades ska vi sammanfatta turneringen och gå igenom en rad trevligheter under veckans gång. Vi kommer även att dela med oss sådant som bör förbättras till nästa års upplaga av turneringen, därav en tallrik trötta köttbullar som gick att köpa på plats för 180 kronor. Trevlig läsning!

IF Stockholm Open mönstrade i år ett riktigt bra startfält med två topp-10 spelare och ett knippe spelare rankade inom 50-strecket, inte dåligt för en 250-turnering som under samma vecka konkurrerade med en 500-turnering i Wien med högre prispengar och rankingpoäng. Årets turnering sprakade aldrig riktigt till och fick aldrig det underhållningsvärde man hade hoppats på men med det sagt, vi fick uppleva en hel del godbitar under veckan och sådant som man bara vill glömma.

Vi sammanfattar årets IF Stockholm Open med en klassisk lista, trevlig läsning!

Veckans hjälte: Filip Krajinovic

Serben sågs som tennisens stora framtidshopp för några år sedan men har inte fått den utvecklingen man hade hoppats på. Krajinovic har tidigare blivit kallad för den ”Nya Agassi” av ingen mindre än akademi-gurun Nick Bollettieri och vi kan enkelt konstatera att Nick inte kunde ha mer fel. Hur som haver var serben inblandad i en incident tidigt under veckan som innehöll en tappad drink i transport-bilen till Kungliga Tennishallen. Krajinovic gick därmed in till närmsta restaurang, som var stängd vid tillfället, hämtade ett hundratals servetter och började det gedigna arbetet med att åtgärda skadan. Därav smeknamnet ”servettmannen” som sägs fått ett internationellt genomslag efter händelsen.

Bubblare: John Millman

Veckans idiot: Nicolas Almagro

Den forna topp-10 spelaren har varit inblandad i en rad kontroversiella händelser under sin tid på touren, inte minst alla sina utbrott mot diverse bollkallar genom åren som publiken i Swedish Open fått erfara en rad gånger. Almagro har haft några jobbiga år bakom sig som kantats av skador och dåliga resultat, därför behövde han kvala in till turneringen då hans ranking på 73 i världen inte räckte för en plats i huvudturneringen. Vi var påväg att bli förskonade mot en Almagro-incident då han fram tills sin femte match i turneringen inte hade ställt till med något obskyrt men mot Dimitrov var det dags för Almagro-showen att börja. Spanjoren började känna på bollarna, ville få de utbytta och vägrade vid ett tillfälle spela vidare tills bollarna var utbytta. Just bollarna var av märket RS som Robin Söderling står bakom och som gjorde sin debut på touren under veckan. Söderling och Almagro var inte direkt bästa vänner på touren under den tiden då båda var aktiva och därmed är det ganska enkelt att förstå varför Almagro betedde sig som en ja, idiot.

Bubblare: Mate Pavic

Veckans diss: Mate Pavic 

Undertecknad höll på att intervjua dubbelparet Mate Pavic/Michael Venus när den förstnämnda helt enkelt drog mitt i intervjun och överlämnade allt ansvar på den stackars Venus. Venus var efter intervjun inte helt tillfreds med sin partners agerande och påpekade detta mycket riktigt för sin själsfrände. Paret kunde dock repa sig efter händelsen och gick till finalen där Monroe/Sock blev för tuffa. Extra roligt dock att det var ombytta roller vid prisceremonin efter matchen där Mate Pavic körde solo.

Bubblare: Denis Kudla

Veckans träningsnarkoman: Nicholas Monroe

Dubbelspecialisten Monroe tränade ständigt under sin vistelse i den svenska huvudstaden och om han inte befann sig på träningsbanan så körde han intensiv spinning i gymmet. Sällan har man skådat en sådan träningsvillig spelare och därför var det oerhört värdigt att just Monroe vann i dubbelklassen med den inte lika sympatiska partnern Jack Sock. Ville man få en pratstund med Monroe så gick det naturligtvis inte då spelaren i fråga var för upptagen med att springa mellan träningsbanorna för nya träningspass. En förebild på alla sätt och vis, denna Monroe.

Foto: Sebastian Gustafsson/Swetennis
Foto: Sebastian Gustafsson/Swetennis

Bubblare: Isak Arvidsson, Denis Kudla

Veckans trevligaste: John Millman

John ”Mailman” Millman är ohotad segrare här. Australiensaren ställde upp på en öppenhjärtig intervju som varade i drygt 20 minuter efter en twitterförfrågan från undertecknad och var oerhört sympatisk som person. Millman pratade varmt om ”Norra Venedig” som han kom att kalla vår kära huvudstad för och om sitt liv ute på touren. Intervjun kommer i dagarna att finnas att läsa här på Tennisportalen och vi kommer med nöje att följa Millman mer djupgående i framtiden!

Bubblare: Marius Copil, Mohamed Lahyani, Marcos Baghdatis

Veckans skandal: Publiken i Vip-loungen under Baghdatis-Muller

De byfånar som höll till uppe vid VIP-loungen under fredagens sista match mellan ”Baggen” och ”Muller” och väsnades något enormt under två timmar och trettio minuter fick Muller att gå i taket och förlora enbart p.g.a några som inte klarade av alkoholen. Baghdatis sa efter matchen att sorlet i Stockholm är speciellt i sig och att det är mer högljutt i Kungliga Tennishallen än vad det är under US Open och visst, inte alls optimalt att det är så men att gapskratta, skrika och få en spelare som vanligtvis är iskall att gå i taket, otroligt uselt är vad det är.  Muller slog sönder sitt racket i ren vrede och bli inte förvånade om den ack så underhållande luxemburgaren väljer att spela någon annanstans nästa år.

Bubblare: Danske ATP-domarens undanflykt i en match då han skyllde på en stackars bollflicka.

Veckans bästa: Tv-spelet

Den senaste upplagan av FIFA fanns att provspela under veckan och ett rent genidrag av arrangörerna att styra upp detta eftersom undertecknad fick chansen att utklassa Swetennis mycket trevliga skribent Jacob Johannesson trots ett försprång på 2-0 och med ett decimerat antal spelare.

Bubblare: Mackorna i pressrummet.

Skärmavbild 2015-10-31 kl. 00.13.19

Veckans sjukaste: Matpriserna

De hiskeliga överpriserna på mat under veckan i Kungliga som får priserna inne på Arlanda att verka som ett rent fynd. Självklart är det utbud och efterfrågan som gäller och folk köper mat ändå men att ta 180 kronor för en trött portion köttbullar och 50 kronor för en halv Sam Querrey-macka känns inte optimalt och man förstår de tappra krigare som istället gick till närmsta Phils Burger för att avnjuta en gudomlig Dr.Phil burgare.

Bubblare: Åldersgränsen på minitennisen

Veckans funktionär: ”Leander Paes”

Leander Paes-kopian var på plats från lördagens kvalspel till söndagens finalmatch i huvudturneringen veckan därpå. ”Paes” som han kom att kallas av gedigna tennisfans under veckan gjorde ett ypperligt jobb under samtliga dagar och gick alltid runt med ett leende på läpparna. Att han dessutom verkade ha ett öga för dubbeln under veckan gör det inte sämre direkt.

Foto: Okänd
Foto: Okänd

Veckans modell: Jesse Huta Galung

Holländaren vinner tveklöst denna kategori och att Huta Galung är tourens hetaste spelare går det inte att säga emot, Feliciano Lopez tätt bakom sig såklart på en respektabel andraplats. Huta Galung slog ut kvalgurun i turneringen, Marius Copil, innan det tog stopp mot Ante Pavic i den tredje kvalomgången.

Skärmavbild 2015-10-31 kl. 00.14.22

Bubblare: Jeremy Chardy

Veckans flickfavorit: Alexander Zverev

Alexander Zverev har det inte direkt jobbigt i sitt liv just nu. Framtida världsspelare och flickfavorit, det sistnämnda fick undertecknad själv bevittna med egna ögon då Zverev, iförd mjukisbyxor, bytte nummer med en tjej som visserligen var i några ligor högre än Zverev rent utseendemässigt men vi kan bara gratulera framtidslöftet och önska honom det bästa.

Bubblare: Fernando Verdasco, Chris Guccione

Veckans avbräck: Lorenzis uteblivna närvaro

Paolo Lorenzi var direktkvalificerad till turneringen men valde att delta i 500-turneringen i Wien. Ett otroligt avbräck för turneringen som gick miste om en riktig publikfavorit och en underhållare av högsta rang. Vi hoppas innerligt på att Paolo väljer att besöka Stockholm nästa år med Enrico Becuzzi som vapendragare.

Bubblare: Alessandro Motti, Enrico Becuzzi

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.