Lister om satsningen och förutsättningarna som krävs: ”Prispengarna räcker knappt till”

Cornelia Lister reser och tävlar världen över utan stöd från varken förbund eller sponsorer men går trots det från klarhet till klarhet. I dubbel är Cornelia rankad 138 i världen och i singel, där hon för två veckor sedan kvalade in till Hertogenbosch 250-turnering på gräs, 518. För Tennisportalen berättar Lister om hennes satsning, nya tränaren, succén på gräset samt chansningen på Mallorca. 

 

”30 minuter innan min första kvalmatch skulle börja fick jag besked att jag skulle spela”. Så sa Lister till Corren.se om hennes inledande kvalomgång i Holland där hon fick chansen efter att ha först glömt att signa in till turneringen. Resten är som det heter historia. Två segrar i kvalet och inkvalad till huvudturneringen ställdes hon mot 77-rankade Natalia Vikhlyantseva som blev för svår efter siffrorna 6-1, 6-4. Dubbeln är fortfarande prio ett enligt Cornelia själv.

– Jag gör min tävlingsplanering utifrån min dubbelranking då jag vill spela större tävlingar.

Skulle du säga att dina framgångar i dubbeln på senare år har lyft ditt spel i singeln? 

– Lite grann men framförallt att jag har en tennistränare som jobbar stenhårt för att jag ska nå mina mål och lägger ner sin tid och tro för att allt ska fungera. Den känslan slår allt! Vi fokuserar mycket på speciella behandlingar för kroppen samt mitt fotarbete.

Tränaren stavas Frank Messerer och är ny för i år. Av ekonomiska skäl kan duon enbart jobba periodvis. Sponsorer är det som saknas för att den sista pusselbiten ska sättas på plats.

– Nu i helgen t.ex flög jag med min tränare till Mallorca och WTA-turneringen för att försöka signa in men startfältet var så tufft att jag varken kom in i singel eller dubbel. Det är tävlingar som dessa som blir dyrast då jag måste stå för kostnaden för flyg och hotell åt min tränare men får inte pengarna tillbaka för att täcka utgifterna.

I vårt nästa avsnitt av vår podcast ”Source” gästas vi av Cornelia Lister där vi pratar mer om hennes satsning, varför hon spelar så bra på gräs och om hennes rankingmål. Avsnittet publiceras på måndag 26 juni.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.