Liverapportering: Lindstedt/Ostapenkos Wimbledonfinal

Här rapporterar vi live från Robert Lindstedt och Jelena Ostapenkos Wimbledonfinal i mixeddubbeln. Dodig/Chan står för motståndet.

Då är vi igång! Välkomna till denna liverapportering från bana 1. Just nu pågår det en final bara ett stenkast härifrån, på centercourten, mellan Roger Federer och Novak Djokovic. Men om vi ska vara helt ärliga så är detta den riktiga höjdpunkten.

Häng gärna med oss i kommentarsfältet nedan under matchen så ska vi försöka svara så fort som möjligt =)

***

Dodig/Chan börjar att serva.

***
Ivan Dodig håller serven mot 15. Fin retur av ”Robban” inledningsvis, i matchens första boll, men kroaten stensäkert efter det i sitt egna servande. 1-0

***

Lindstedt servar.

***

Aj, aj, aj. Mardrömsstart för Lindstedt/Ostapenko. Svensken blir bruten i vad som kan vara hans första brutna servegem i tävlingen hittills. Finns inga officiella stats på detta utan det ploppade precis upp i mitt huvud. Ostapenko hade en enkel volley vid 40-30 och gemboll, men volleyn gick rakt i nät. 2-0 till Dodig/Chan.

***

Där har vi den. Dagen första mördande retur från Ostapenko! Herre min gud. Där gick det fort. Chan med serven. Under press nu, 15-30. Har vi ett break att vänta?

***

3-0 till Chan/Dodig. Paret räddar två breakbollar och har fått bäst möjliga start på denna fina mixed-final. Samtidigt, om vi vänder på det – sämsta tänkbara start för Lindstedt/Ostapenko. Om någon inför matchen hade frågat ”Lindypenko” om vad som skulle vara ett mardrömsscenario inledningsvis hade de nog svarat: ”0-3 underläge”.

***

Häng gärna med oss i kommentarsfältet så ska vi svara så fort som möjligt!

***

4-0 nu då Ostapenko tappar serven blankt. ”Robban” är snabbt framme och ger några stöttande ord. Det kan behövas, för detta ser inte särskilt bra ut just nu.

***

Byt ut ö:et och lägg till bokstaven l i kroatens efternamn, och du har Ivan ”Dödlig”. För det är precis vad han är just nu, fullkomligt överlägsen i sina egna servegem. Kroaten, med den något så otroliga ryggtavlan håller ytterligare ett gem och vi har 5-0 på scoreboarden. 19 minuter spelade…

***

Gembollar nu för Lindstedt. 40-15 i egen serve.

***

Lindstedt håller gemet mot 15, och Lindstedt/Ostapenko är nu representerade av siffror på resultattavlan. Publikens jubel når inga gränser!

***

Ett champagneglas som någon råkade tappa i publiken, störde precis Latisha Chan. Lindstedt dödar returen efter incidenten och vi har 15-30

***

Lindstedt/Ostapenko bryter Chan/Dodig för första gången i matchen och vi har 5-2. Är en heroisk vändning på väg att inträffa? Det får vi i alla fall hoppas på. Ostapenko tog inga fångar vid 15-40 och slog till med en dödande forehand inside-in. TENNISGODIS!

***

Lindstedt fick precis en mycket kort massage vid sidbytet. Det hela tog ca 30 sekunder. Har nog aldrig bevittnat en snabbare massage i mitt liv.

***

Vi ska tillägga det att Lindstedt tog en medical timeout under gårdagens semifinal då han skadade ljumsken.

***

Dodig/Chan bryter återigen Ostapenkos serve och första set går till, mycket riktigt, Dodig/Chan. 6-2. Ostapenko har ännu inte hållit serven och efter 29 minuter på matchklockan undrar man om denna match kommer slå Bernard Tomic otroliga tankning som tog 58 minuter. Bäst av 5 fem, ska noga poängteras.

Kan Lindstedt/Ostapenko komma tillbaka efter detta? Det ser inte jätteljust ut, framförallt behöver lettiskan bli mycket mer jämnare och stadig, inte bara i sina egna servgem men också i sitt returnerande som hon gjort så bra under hela tävlingen.

***

Dodig håller serven direkt i andra set, 1-0. Lindstedt nästa man att serva, och låt oss hoppas på att vi inte går ett liknande scenario till mötes från första set, där svensken tappade serven för första gången i tävlingen, enligt mina alldeles egna uppgifter…

***

Dagens första kicksserve från svensken. Sprätter upp så pass högt att Chan inte riktigt vet vad hon ska göra. Vackert. 15-0.

***

Lindstedt gör vad han inte gjorde i första set – nämligen håller serven i sitt första servegem i setet. Många ord där. Dålig svenska. Ber på förhand om ursäkt. 1-1 nu!

***

Om Lindstedt/Ostapenko ska kunna vinna detta behöver de göra mycket bättre ifrån sig i Chans servegem. Det är där matchen eventuellt kan vinnas. Chan håller mot 0, och vi har 2-1 till Dodig/Chan. Ostapenko ska serva härnäst.

***

Chan passerade precis Lindstedt vid nät med en delikat backhand. 0-15.

***

Två missade volleys från Lindstedt och vi har 30-40 i Ostapenkos servegem. Livsviktigt gem detta.

***

Första breakbollen räddad. Andraserve, Ostapenko VS Dodig från bakplan innan Lindstedt bryter in med en dödande volley. ALLEZ!!!!!!

***

Dubbelfel från Ostapenko. Fördel Dodig/Chan.

***

Återigen en räddad breakboll från Ostapenko/Lindstedt, trots andraserve från lettiskan. 40-40 igen.

***

Fördel till ”Ostapenkstedt” men efter en lång och härlig baslinjeduell mellan Ostapenko och Chan har vi återigen 40-40, efter en missad backhand rakt i nät från ”Penko”.

***

SÅJA. Ostapenko håller sitt gem och vi har 2-2 i andra set. Som sagt, livsviktigt gem. Annars hade vi haft underläge 3-1 och med den dödliga kroaten som servar.

***

Robert missar en hög forehandvolley och seglar ner i marken. Fin chans där för svensken.

***

Magiska volleys nu från svensken som uppenbarligen glömt sitt tidigare misstag. 15-15!

***

Ivan Dodig med vad jag tror är matchens första serveess. En ”slicad” serve utåt i banan som bara sticker iväg. Magiskt från kroaten.

***

Dodig gör som han gjort i hela matchen – håller sina servegem. 3-2 till Dodig/Chan. Svensken näst på tur att serva.

***

Jobbigt läge nu för ”Penkobert”. 15-40 och två breakbollar emot sig.

***

Första breakbollen räddad. Stenhård serve som Chan slår rakt i nät. Kom igen nu. En till tack!

***

OJ, OJ, OJ! Vilken tennis. Lång duell där Robban avslutar med att slå en stenhård forehand ”down the line”. 40-40!

***

Lite för många missade volleys från Ostapenko just nu. ”Robban” snabbt framme med ett par stöttande ord, återigen. Bra där ”Robban”! 40-40.

***

Aj, aj, aj. Chan med en forehandpassering mellan anstormande Lindstedt/Ostapenko på nät, och vi har ytterligare en breakboll.

***

Dodig får inte tillbaka returen och vi har 40-40. Livsviktigt gem. Må vara uttjatat vid det här laget. Men blir man brutna här, då är det nog hejdå tyvärr.

***

Servess från Robert Lindstedt! Hörde jag precis ett ”Allez” från en åskådare? Mycket möjligt. Allez!!!!

***

Robban, utan citationstecken denna gång, håller serven och vi har 3-3. Kom igen nu ”Penkostedt”!

***

Chan håller serven mot 0, och vi har 4-3 i andra set till just Dodig/Chan. Ostapenko med serven nu, och håller hon inte servar Dodig/Chan således för matchen. Mycket, mycket viktigt gem nu för svensk/lettiskan.

***

Chan med ännu en dödande backhandpassering. Helskotta vad hon slår hårt, Chan. Nästan i klass med Ostapenko. 15-30.

***

Vi har break för Dodig/Chan som alldeles strax kommer serva för matchen. 5-3. Nya bollar nu dessutom och det är Ivan, den dödliga, som ska serva hem Wimbledontiteln 2019. Hörde jag precis en champagneflaska öppnas i publiken? Det gjorde jag nog. Kan de ha varit släktingar till antingen Dodig/Chan? Mycket möjligt.

***

15-0, Dodig/Chan.

***

30-0, Dodig/Chan. Två poäng från titeln nu i mixed!

***

Vi har dagens bästa boll! OJOJOJ. Magisk tennis nu. 30-15. Publikens jubel når inga gränser. Den måste vi ladda upp i efterhand på diverse sociala medier.

***

Två matchbollar nu till Dodig/Chan, 40-15.

***

Lindstedt räddar matchboll nummer 1. 40-30.

***

Game, set and match, Dodig/Chan. 6-2, 6-3. Det är bara att gratulera Dodig/Chan till den andra raka Grand Slam-titeln i mixed!

***

Dodig/Chan var lite för bra idag för Lindstedt/Ostapenko. Otroligt hög nivå från både Dodig och Chan, man blev bara brutna en gång och höll också en mycket jämn nivå i sitt egna returtagande.

Samtidigt var Lindstedt/Ostapenko för svajiga i sina egna servegem, vilket har varit den totala motsatsen om man ser till parets tidigare matcher i tävlingen. En klart rättvis seger till Dodig/Chan och nu väntar en mycket spännande och fin prisceremoni. Så gå ingenstans gott folk!

***

Haha! Mycket roligt ögonblick när Robban lånar Dodigs pokal och poserar för fotograferna för några sekunder.

***

Spelarna har nu fotograferats och vinnarna, Dodig/Chan, tog täten i det så traditionella ”ärevarvet” runt banan. Men inga tacktal. Vart är tacktalen? Många frågor som florerar nu…

***

Tack till alla som följt rapporteringen! En intervju med Lindstedt/Ostapenko publiceras inom kort på Tennisportalen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.