Liveuppdatering: Sigtuna Vintertour – Semifinaler/Finaler

Här rapporterar vi live från semifinalerna/finalerna i Sigtuna Vintertour via streamingstjänsten Sporteye.se

Matcherna vi liverapporterar ifrån är följande:

Fanny Östlund – Susanne Celik

Simon Yitbarek – Simon Freund

Damfinal

Herrfinal

***

Då är vi strax igång med den första semifinalen mellan Fanny Östlund och Susanne Celik på centercourten i Sigtuna Vintertour. Strax åker vi – allez!

***

14:04 anländer förstaseedade Fanny Östlund till centercourten. De få fans på plats som hittat till hallen ser förväntansfulla ut.

***

Där kom också Susanne Celik. Fjärdeseedad här i tävlingen. Spelar med en såkallad ”visor” på huvudet. Om Big Mike Ymer har hittat in till streamen på Sporteye så ler han nog just nu.

***

Ruggigt fin träff på kulan från både Östlund och Celik här under inbollningen. Bådar minst sagt gott inför denna popcorn-semifinal i Sigtuna Vintertour.

Celik besegrade Nathalie Johansson, bror till TP-favoriten Niklas Johansson, 6-1, 6-2, samt Melis Yasar med 2-6, 6-3, 6-4.

Östlunds resultat i huvudtävlingen? 6-2, 6-0 mot Saga Koch samt 6-4, 6-1 mot June Björk.

***

Där ropade domaren time och annonserar att Susanne Celik kommer inleda detta kalas med serven.

***

Stabilt servegem från Celik som håller mot 15. 1-0. Snabbt och aggressivt spel från båda inledningsvis.

***

Östlund vill inte vara sämre och utjämnar på scoreboarden till 1-1, håller även hon mot 15. Popcornpoäng i gemets sista boll. En stenhård rakt slagen forehand på uppstuds från Östlund. Kan nog dyka upp på Östlunds Instagram-konto i efterhand om vi får gissa lite…

***

Matchens första breakboll stavas Fanny Östlund. 30-40.

***

Räddas av en tung förstaserve från Celik, flackt utåt. Östlund med ramträff. 40-40.

***

Jag räknar till 4 slagna drivevolleys från Susanne Celik som till slut skaffar sig en gemboll. Fördel Celik.

***

Dubbelfel från Celik. Domaren fintar oss alla och annonserar gem till Östlund. 40-40 igen.

***

Gem Celik, 2-1. Räddar alltså en breakboll i det gemet.

***

Östlund håller mot 15 igen och fortsätter att vara oerhört stabil i sina egna servegem. 2-2.

***

Fördel Celik efter två räddade breakbollar. Bollen vid 40-40 ska ut på Tennisportalen Instagramkonto illa kvickt.

***

40-40 igen efter en delikat slagen stoppboll av Fanny Östlund som hon följer upp med en enklare volley.

***

Fördel Celik efter matchens kanske längsta boll hittills. Väldigt hög nivå på matchen just nu.

***

Där har vi matchens första break! 3-2 till Fanny Östlund som dödar Celiks andraserve med en projektil till forehand. Östlund har börjat denna semifinal riktigt, riktigt bra. Ska bli intressant att se om Celik lyckas hålla sig till sin gameplan och inte låta Östlund styra och variera alltför mycket.

***

Mitt i sjukstugan dammade undertecknad av serien The Queen’s Gambit på Netflix under gårdagen. En serie som handlar om en liten flicka med en oerhörd begåvning som växer upp och tar hela schackvärlden med storm. Kan se hur Östlund, likt flickan i serien, sitter och analyserar sina drag på tennisbanan i huvudet mellan matcher och träningar. Serien rekommenderas starkt om det inte framkom.

***

4-2 Östlund. Celik frustrerad på ännu ett domslut. Från TV-soffan känner man en förståelse för Celik, samtidigt som domaren i stolen jobbar utan någon som helst assistans från varken linjedomare eller Electronic Line Review (?) som det numera heter…

***

Game, Celik. 4-3 till Östlund som har breaket.

***

30-0 Östlund efter ännu en känslig och maskerad stoppboll.

***

Gem Östlund som håller blankt fram till 5-3. En fröjd att se Fanny Östlund spela just nu när hon är på detta humör. Gör saker och ting väldigt bra just nu och blandar offensiv tennis med variation och touch. En spelstil vi inte är alltför bortskämda med i dagens moderna tennis som går mer åt power, power och mer power.

***

Bra reaktion från Celik som håller mot 15. Får in många förstaservar och kan därefter styra och ställa på sina egna villkor. 5-4.

***

Östlund ska försöka serva hem första set just nu.

***

40-40 och skarpt läge för första gången i Fanny Östlund serve.

***

Östlund räddar breakboll med en tung förstaserve mot Celiks forehand. Setboll nu också för Fanny Östlund.

***

Och där har vi break för Susanne Celik och 5-5. Kom egentligen från ingenstans. Helt jämnt nu.

***

Gem Celik som håller mot 30. Plötsligt har vi ombytta roller och Fanny Östlund som ska serva för att hålla sig kvar i första set. 6-5 Celik.

***

Östlund gör vad hon gjorde innan hon servade för första set – håller stabilt. Vi har ett tiebreak. 6-6.

***

2-1 Celik. Har minibreaket.

***

3-2 efter en fantastiskt boll och Östlund är tillbaka. Man undrar ju lite vad fansen på plats håller på med just nu. Magisk tennis och inte en tillstymmelse till applåd från läktarhåll. Kanske inte är fans utan enbart de närmast sörjande på plats? Svårt att utgöra hemma från TV-soffan.

***

4-3 och Celik tillbaka med minibreaket.

***

Stenhård, flack serve utåt från backhandrutan från Celik. Östlund är på bollen med racket men förgäves. 5-3.

***

6-3 och vi har tre setbollar till Susanne Celik. Östlund med matchens högst vrål efter den backhandmissen i nät.

***

Matchens första set går till Susanne Celik som vinner tiebreaket med 7-3. Mycket pekade på en setvinst för Fanny Östlund som fram till 5-4 inte hade blivit hotad i egen serve. Kanske var det nerver som gjorde att breaket kom? Celik hittade efter det ny energi och i tiebreaket var det inget snack. Oprovocerande misstag från Fanny samtidigt som Celik själv höjt nivån i sitt offensiva spel.

***

Toalettbreak från spelarna nu och vi vill inte vara sämre. Strax tillbaka!

***

Östlund med serven direkt här i andra set.

***

Östlund håller mot 30 och vinner första gemet i andra set. 1-0.

***

Celik gör kanske sitt bästa servegem i matchen hittills och håller blank till 1-1. Förstaserven fortsätter vara ett vapen för Celik.

***

Mycket som händer nu. Frustration från både Celik och Östlund mot domaren som inte verkar vara riktigt med just nu. Skulle behöva en Wato för att komma igång kanske?

Östlund håller till 2-1. On serve!

***

Och där har vi break till Fanny Östlund, 3-1, efter ett högst svängigt gem med gembollar/breakbollar. Svarar med att damma av ett servess direkt. Nytt momentumskifte på gång?

***

Hög nivå igen på tennisen från Fanny Östlund just nu. Liknar mer det vi såg i första set fram till när hon servade för det vid 5-4.

***

Gem Östlund. Förlorar bara en poäng i sitt servegem och håller fram till 4-1. Har vi ett rafflande och avgörande tredje set att vänta? Ser så ut…

***

Dubbelbreak och 5-1 nu till Östlund som bryter mot 30.

***

6-1 i andra set till Fanny Östlund som trots underläge 15-40 kommer tillbaka och håller. Kändes aldrig hotad i det gemet, hur konstigt det än låter, och vi har ett avgörande set framför oss. Nytt toabreak för spelarna samtidigt som vi ser ett nytt bollrör skeppas in till domaren i stolen. Nya bollar gäller alltså vid ett avgörande set här i Sigtuna Vintertour.

***

Mikrovågsugnen får jobba hårt just nu med diverse popcorn. Snart tillbaka med avgörande set!

***

Celik inleder med serven här i tredje.

***

Celik får bästa möjliga start på detta tredje och avgörande set. Håller mot 0. 1-0.

***

Dubbelfel och oprovocerade misstag leder fram till breakbollar och 15-40 i Östlund serve.

***

Östlund räddar en breakboll efter en magisk stoppboll men bränner en forehand kort i banan i poängen efter. Således har vi break till Celik, 2-0. Vi hör ordet energi från läktarhåll, kanske från Celiks coach på plats?

***
Svänger på bra just nu. Östlund med bästa möjliga reaktion och bryter tillbaka. 1-2 och on serve!

***

Mitt i allt ser vi att Simon Yitbarek gör sig redo för match i sin neonfärgade (?) Yonex-tröja. Spelar härnäst på centercourten mot Simon Freund som hittat formen igen efter en längre svacka under sommartouren.

***

Östlund håller till 2-2 och och spelarna blandar med att ge initiativ till varandra i duellerna och så också i matchen med olika breaks. Mycket oförutsägbart just om vem som eventuellt vinner denna kamp. Den höga nivån i första set är lite som bortblåst.

***

Något som både Östlund och Celik behärskar mer än väl är drivevolleyn. Ett oerhört populärt slag på damtouren. Tips till juniorer – träna drivevolleys!

***

Det fortsätter att svinga, vilket vi ändå gillar, och vi har Fanny Östlund som bryter blankt fram till 3-2 här i tredje set!

***

Breaking news såhär mitt i brinnande liverapportering: Tennisförbundet har vaknat ur sin koma på sociala medier och delat vidare streamen från Sporteye på sitt Instagramkonto. Fantastiskt.

***

En mobil går av i publiken (ej ljudlös) och spelet avbryts.

***

4-2 till Östlund som vid 40-40 vid 3-2 och egen serve mycket tydligt börjar variera med sin slice och slänger även in en och annan stoppboll. Ger effekt direkt.

***

40-15 till Celik efter att en slice från Östlund, som sitter en meter innanför baslinjen, döms ut.

***

Gem och vi har 4-3 till Östlund här i tredje set, med breaket.

***

Vi hör stön och ljud från bana 2 där Jacqueline Nylander Altelius och Julita Saner är också inne i ett tredje och avgörande set, enligt rapporter.

***

Tennis är inte alltid logiskt och denna match är inte ett undantag. Celik bryter tillbaka mot 0 (!) och vi har 4-4 i tredje set. Back on serve!

***

Celik slår en helt otroligt passering rakt med sin backhand. Publiken på plats är fortsatt inte med och således ingen applåd.

***

Vi har breakfest i Sigtuna tennishall. Hur många det nu är i tredje set kan jag på uppstuds inte skriva men det är ett koppel i alla fall. Vi har 5-4 till Fanny Östlund som ska serva för matchen inom någon minut.

***

Nu är det tennisgodis från Fanny Östlund! En rak slicad backhand (som hade gjort Asleigh Barty nöjd) som hon följer upp med en delikat lagd stoppboll. 15-0!

***

Celik missar en forehandattack efter en mycket väl uppbyggd poäng och vi har matchboll Fanny Östlund. 40-30.

***

Där är det klart! Fanny Östlund passerar Celik vid nät efter ännu en stoppboll och är vidare till final i Sigtuna Vintertour efter 6-7 (3), 6-1, 6-4!

Vi har inget score för närvarande från Nylander Altelius – Saner i tredje set men någon av nyss nämnda spelare kommer alltså bli finalmotståndare. Härnäst har vi ännu en popcornmatch att vänta i form av Simon Yitbarek, förstaseedade i tävlingen, mot tredjeseedade Simon Freund. Yitbarek och Freund har mötts två gånger tidigare i TP-Open sammanhang och bjudit på show. Inget annat är med andra ord att vänta här. Strax tillbaka!

***

Och där är vi igång gott folk. Simon Freund vs Simon Yitbarek. Freund inleder med serven.

***

Yitbarek bryter mot 30 och Freund får en mardrömsstart. Två dubbelfel i gemet och få förstaservar in. Bara glömma och gå vidare för Freund nu!

***

Sigtuna Tennisklubbs Instagramkonto låter oss meddela att vi har ställningen 4-4 i tredje set mellan Nylander Altelius och Saner. Dramatiskt!

***

Vi ser en otrolig offensiv inledningsvis av både Yitbarek och Freund. Fram med popcorn gott folk!

***

Freund svarar direkt med en offensiv vi för några månader sedan inte såg sken av. 1-1!

***

Yitbarek inte nöjd med domarens beslut på en forehand från Freund och en längre konversation med domaren utbryter. Freund håller blankt och vi har 2-1!

***

Mycket tungt spel från Simon Freund just nu och vi har 0-30.

***

Yitbarek smäller in sitt första serveess för dagen. 15-30.

***

Break för Simon Freund. 3-1! Lite för många unforced errors som han förstås inte har råd med när Simon Freund spelar som han gör just nu.

***

Sidospår visserligen men Simon Freund är numera sponsrad av Players Choice/Bidi Badu. Valet av gråa shorts kan dock ifrågasättas till den mycket stilrena svarta t-shirten.

***

Otrolig poäng vi precis fick bevittna som leder fram till en gemboll, 40-30. Inga applåder från de tappra fans på plats dock.

***

Freund dammar av sitt andra servess för dagen och vi har 4-1 i första set!

***

Simon Freund gör en så kallad Rafael Nadal och passerar Yitbarek vid nät med en tvättäkta bananskruv. Tennisgodis!

***

Damer och herrar – vi har turneringens boll! Svårt att beskriva såhär direkt i textform men håll utkik på våra kanaler i kommande dagar.

5-1 och dubbelbreak!

***

Nu är det mycket som händer. Domaren dömer in en serve som tydligt är bred från Freund och Yitbarek vill kalla in tävlingsledaren. Freund erbjuder att spela om poängen men Yitbarek vägrar och vill ha ner tävlingsledaren. Frågan ställs till tävlingsledaren om spelarna kan döma själva – svaret är nej.

***

Yitbarek bryter och vi har 5-2 till Simon Freund.

***

Yitbarek håller och vi har numera 5-3 till Simon Freund. Har vi en monstervändning på gång kanske?

***

Dra mig baklänges vilken poäng vi precis fick bevittna. 15-0 till Simon Freund och Yitbareks rack får besöka banan bredvid…

***

Julita Saner vann semifinalen mot Jacqueline Nylander Altelius efter 6-4 i tredje set och vi har ett Uppsala-derby i finalen att vänta!

***

Det är Simon Freund som har ett ben i finalen av Sigtuna Vintertour! 6-3 i första set och jag undrar inte om det är bland det bästa vi har sett från Simon Freund på flera månader? Han får gärna rätta mig i efterhand om jag nu skulle vara ute och cykla…

***

Saner hälsar via Instagram att hon är mycket nöjd över att vara i finalen efter en så lång kamp!

***

40-15 till Simon Yitbarek som försöker pumpa upp sig själv. Allez!

***

Gem Yitbarek. 1-0 i andra set.

***

Domaren dömer ut en volley av Freund varpå Freund frågar domaren om hen är säker.

***

Och vi har ett momentumskifte gott folk! Simon Yitbarek bryter fram till 2-0 i andra set efter lite enklare misstag från Freunds racket.

***

Yitbareks förstaserve döms ut varpå han ifrågasätter domarens beslut. Freund erbjuder två servar till Yitbarek.

***

Fin reaktion från Freund som bryter tillbaka till 2-1.

***

Utan att ha tagit tid på det har nog detta fjärde gem i andra set tagit mer än tio minuter…

***

Gemet avslutas med en sylvass projektil down the line från Simon Freunds racket och vi har 2-2 på den imaginära scoreboarden i Sigtuna Tennishall i andra set!

***

Yitbarek håller sitt gem. 3-2 Simon Yitbarek.

***

Break för Yitbarek och vi har 4-2 i andra set! Dagens högsta come-on hör vi också. Freunds tunga och frejdiga offensiv har bytts ut till ett lite mer passivt spel samtidigt som Yitbarek tar vara på sina chanser han får.

***

Yitbarek får jobba mycket förstaservar och då är han svårbruten inomhus. 5-2 Yitbarek och allt pekar på att vi går mot ett tredje och avgörande set – allez!

***

30-15 till Freund och vi fick återigen se en helt otrolig boll. In och kolla streamen nu gott folk om ni inte redan gör det!

***

Freund dammar av vad det nog är sitt fjärde serveess för dagen och vi har 5-3 till Yitbarek som nu ska serva för andra set.

***

Märkliga scener just nu. Yitbarek hade setboll vid 40-30, slår den stenhårt flack utåt och drar till med dagens högsta vrål. Freund håller inte med och menar på att bollen är bred. Domaren har fortfarande inte sagt score, men svarar Freund att bollen är ute. Således har vi ett tredje och avgörande set att vänta. 6-3 Simon Yitbarek!

***

Förstår inte vitsen med att ha en domare i stolen inomhus om man inte har någon på linjen?

***

Freund inleder tredje set med serven och prekärt läge direkt, 15-40.

***

Yitbarek får med sig breaket och vi har 1-0 i tredje set. Bästa möjliga start för Yitbarek. Betyder dock ingenting om han nu skulle bli breakad.

***

30-30 i Yitbareks serve. Svinviktigt gem att vinna för Freund nu.

***

Miss efter en fint uppbyggd poäng av Freund vid 30-30 och sedan en oerhört bra kickserve bollen efter (på förstaserven), som kanske ställer Freund en aning, och vi har 2-0 till Yitbarek i tredje set. Känslan är att luften gått ur Freund efter hans första set som var bland det bästa jag sett av honom på flera månader, kanske någonsin. Kan rinna iväg för Yitbarek nu.

***

0-40 och vi har kanske turneringens poäng från Simon Yitbarek. Herre min gud.

***

Break Simon Yitbarek och vi har 3-0 på scoreboarden.

***

Allt flyter på för Simon Yitbarek just nu. 30-15. Varning för ball abuse för Freund.

***

Yitbarek håller mot 30 och det där var nog Freunds sista livlina. Ställningen: 4-0 i avgörande set.

***

Vi har en reducering! Freund håller mot 30. 4-1 till Simon Yitbarek här i tredje set.

***

15-40 och kanske finns det hopp ändå för Simon Freund i denna match…

***

Simon Freund bryter till 4-2 och hoppet lever för alla Freund-fans där hemma!

***

Ruggig popcorntennis när Yitbarek bryter fram till 5-2 i avgörande set!

***

Break av Simon och ytterligare ett break innebär att Simon Yitbarek bokat en finalbiljett i Sigtuna Vintertour efter 3-6, 6-3, 6-3. Freund inledde starkast och spelade på en ruskigt hög nivå i första set men luften gick så småningom ur och Yitbarek var helt enkelt den bättre spelaren i andra set. Ingen bländande nivå i tredje set men en betydligt mer stabil Yitbarek, som nu ska spela final mot vinnaren av Karl Friberg och Arvid Nordquist.

Vi är strax tillbaka med damfinalen från centercourten. Ett tvättäkta Uppsala-derby mellan Julita Saner och Fanny Östlund!

***

Strax igång med damfinalen i Sigtuna Vintertour! Måste säga att jag starkt gillar Challenger-känslan just nu på banan med stolar och bänkar bredvid.

***

Saner inleder med serven.

***

Positiv inledning för Saner som håller sitt gem (mot 15) utan problem. 1-0.

***

Mer eller mindre en liknande matchup här som vi hade mellan Östlund och Celik i semifinalen. Östlund med sin variation och finess mot Saners power och sluggertennis. Ska bli oerhört intressant att följa!

***

Östlund håller mot 40 och vi har 1-1!

***

Breaking news: Vi har linjedomare på plats i finalen – allez!

***

Fanny Östlund vinner poängen efter en magisk stoppboll. Kommer nog inte vara sista gången vi skriver just den meningen heller. 0-30.

***

Östlund breakar blankt och vi har ställningen 2-1.

***

Fanny Östlund bombar in sitt första servess för matchen. 15-0.

***

Östlund följer upp förstaslaget efter serve med en enkel volley vid nät och vi har 3-1 till Fanny Östlund i detta Uppsala-derby i Sigtuna Vintertour.

***

Östlund fortsätter ånga på i samma spår och bryter mot 30. 4-1 och dubbelbreak.

***

Saner behöver hitta sätt att inte låta Östlund spela på sina villkor som hon gör just nu. Tuff uppgift, helt klart.

***

Östlund med finalens andra servess. 15-0.

***

Östlund-tåget fortsätter att ånga på. 5-1 nu!

***

En av få ”sluggerpoäng” vi sett från Saner i matchen, där hon får styra och ställa med framförallt sin tunga forehand. 30-30. Mer sånt behövs för Saners del.

***

Och där har vi ännu ett break. 6-1 till Fanny Östlund i första set!

***

Saner skaffar sig sin första breakboll i matchen. Fördel Saner.

***

Dubbelfel Östlund och Saner tar ledningen med 1-0 i andras set. En bjudning från Östlunds sida. Frågan är om vi har ett möjligt momentumskifte att vänta?

***

40-15 till Saner och vi hör orden ”Kämpa” och ”Kom igen” från den tidigare TP-Open mästarinnan.

***

Där har vi den – den fruktade och tunga forehanden från Julita Saner. Down the line. Stenhårt. Rakt. 2-0 i andra set till Julita!

***

Östlund håller sitt gem och är med på scoreboarden i andra set. 2-1 till Saner.

***

Efter diverse breakbollar/gembollar åt vardera håll bryter Fanny Östlund till slut och vi har 2-2 i andra set.

***

”Det är inte ett break om man inte håller sitt gem direkt efter”, var det en vis man som sade en gång i tiden. Mycket riktigt. Östlund håller blankt och går fram till ledning i andra set för första gången, 3-2.

***

Östlund sprider lite väl mycket och vi har det utjämnat i andra set. 3-3!

***

Östlund behöver mer eller mindre bara sätta bollen i banan. Håller blankt mot 0. 4-3 i andra set. Mycket intressant gem att följa nu när all press ligger på Saner. Nytt break och matchen är sannolikt mer eller mindre över.

***
3 unforced errors i gemet innan och nu ytterligare två till från Saners racket. 0-30.

***

Tung och pumpad forehand högt upp på Östlunds backhand betalar av sig för Saner. 15-30.

***

Tung förstaserve. 30-30.

***

Servess. Finalens tredje för Saner om jag nu räknat rätt. 40-30.

***

Östlund ramar en forehand. Oerhört snabb vändning från 0-30 under dryga minuten. 4-4 i andra set. Östlund med serven!

***

Östlund håller mot 15 och sätter återigen all press på Saner som strax ska serva för att hålla sig kvar i matchen. 5-4 i andra set!

***

40-40 nu och Fanny Östlund är endast två poäng ifrån titeln i Sigtuna Vintertour!

***

Saner hittar två förstaservar från 40-40 och håller till 5-5. Dramatiken fortsätter!

***

Game Östlund som håller mot 40. 6-5 i andra set och Östlund är återigen endast ett gem ifrån titeln i Sigtuna Vintertour och 12,500 kronor i prispengar!

***

0-30 och vi är återigen bara två poäng från en titel!

***

0-30 blir 30-30.

***

Östlund sätter en backhand i nät, opressad från baslinjen. 40-30, Saner.

***

Gem, 6-6. Tiebreak att vänta!

***

Tung förstaserve från Östlund, T. Saner är på bollen med racketen men inte tillräckligt. 1-0.

***

Oprovocerat misstag från Saners forehandssida och vi har 2-0 till Östlund med minibreaket.

***
2-0 blir 3-0 och 3-0 blir 4-0. Östlund stormar mot titeln!

***

Saner vinner sin första poäng i tiebreaket efter en nätrullare. 4-1, Östlund.

***

Östlund pressar Saner efter en lösare andraserve, får en kort boll i banan som hon inte gör några misstag på. 5-1!

***

6-1, Fanny Östlund och vi har fem matchbollar!

***

Saner sprider sin forehand lång. Game, set and match. Fanny Östlund vinner Sigtuna Vintertour efter 6-1, 7-6 (1). Nu följer en prisutdelningen på centercourten och när den är klar väntar herrfinalen mellan Simon Yitbarek och Karl Friberg!

Vi är strax tillbaka med rapporteringen men först – ett snabbt besök till fina Coop Spånga (ej sponsrat inlägg) för diverse nödvändigheter.

***

Karl Friberg inleder med serven i denna herrfinal i Sigtuna Vintertour. Titeln och 12,500 kronor till segraren står på spel.

***

Sanslöst högt tempo i matchens första boll. 15-0.

***

Gem Friberg som håller mot 40. 1-0.

***

Ytterligare ett sidospår: Friberg spelar i en blå Davis Cup-träningströja med sponsorn Gjensidige tryckt på framsidan. Friberg har varit med i truppen vid DC-sammanhang, dock inte gjort debut ännu.

***

Stabilt av Yitbarek som håller blankt mot 0. 1-1.

***

Friberg håller mot 15 och går upp i en 2-1 ledning i första set. Högt tempo inledningsvis med inte alltför många längre dueller.

***

Yitbarek vinner matchens första popcornpoäng efter fina händer vid nät. 30-30.

***

Matchens första breakboll går till Karl Friberg. 30-40.

***

Yitbarek får jobba andraserve men vinner poängen efter en oprovocerad backhandmiss från Fribergs racket.

***

Ny breakboll för Friberg.

***

Friberg vinner matchens längsta duell och vi har 3-1 och break!

***

Hög klass på servandet från Karl Friberg just nu. Från 0-15 slår han till med två raka servess. 30-15.

***

Nytt servess från Friberg. 40-30.

***

Karl ”Isner” Friberg, vad är det som händer? 4 serveess i ett och samma gem och vi har 4-1!

***

Sidospår här men vad har Simon Yitbarek, Dustin Brown och Tomas Bellucci alla gemensamt? Den som kommer med rätt svar först till vårt Instagramkonto (Tennisportalen) vinner en sprillans ny TP-korthållare och yes, vi bjussar på frakten.

***

Yitbarek vänder underläge 15-40 och vi har 4-2 på scoreboarden. Friberg med serven.

***

Yitbarek skaffar sig en breakbollar men bränner returen. Skanderar ”julklapp” och det är lätt att förstå varför. 40-40.

***

Friberg nästa man att visa frustration. Missar en enklare volley vid nät och skanderar ”hur?”. Ny breakboll för Yitbarek.

***

Och där är Yitbarek tillbaka i matchen! 4-3 och tillbaka on serve. Friberg hade alltså två breakbollar vid ledning 4-1. Istället 4-3 alltså och Yitbarek med serven härnäst. Det svänger snabbt i denna ädla sport…

***

Simon ”Air” Yitbarek! En hoppsmash á la Pete Sampras och vi har gemboll, 40-30!

***

Där har vi utjämnat och 4-4 i första set! Friberg endast en poäng ifrån 5-1 och dubbelbreak. Åker vi!

***

Känslan är att Friberg flyr duellerna numera. 0-40 och tre breakbollar till Simon Yitbarek.

***

Vilken vändning! Ytterligare ett break och vi har 5-4 till Simon Yitbarek som vunnit fyra raka gem. Kan han serva hem första set också? Återstår att se här härnäst…

***

Yitbarek dammar av matchens första servess för egen del. 30-0.

***

40-15 och vi har två setbollar för Simon Yitbarek!

***

Första set går till Simon Yitbarek, 6-4! Ska bli oerhört intressant att se om Friberg kan hämta sig ur detta mörker då han bara var en poäng ifrån dubbelbreak och en 5-1 ledning. Lär nog vara djupt nere mentalt men bara för Friberg att glömma vad som hänt och lägga in grindmode härnäst. (Lättare sagt än gjort givetvis)

***

Bra reaktion från Friberg direkt. Håller mot 15 och dammar av ett ytterligare servess. Måste vara dagens sjätte eller sjunde servess från Friberg? 1-0 i andra set.

***

Klockan är 22:00 och det spelas Vintertour-tennis just nu i Sigtuna och vi har en stream att tillgå. Svensk tennis lever i allra högsta grad!

***

Yitbarek håller mot 15. 1-1!

***

”Jag har spelat 40 matcher på 3 dagar och orkar inte längre”, säger Friberg. 0-30.

***

Yitbarek bryter fram till 2-1 i andra set och Friberg sular iväg sitt racket mot sin träningsväska nere vid bänken. Ingen varning från domaren. Kan inte vara lätt att heta Karl Friberg just nu. 4-1 i första set och två breakbollar fram till en eventuell 5-1 ledning. All heder till Yitbarek som fortsatte att kriga och kämpa när det såg som mörkast ut i första set.

***

Friberg med turneringens hårdaste forehand. 15-15. Grafiken i Sporteye visar att den forehanden slogs i 180 km/h!

***

Yitbarek håller mot 15 och går upp i ledning med 3-1. Mycket talar för att Simon Yitbarek kommer stå som segrare i Sigtuna Vintertour med tanke på hur matchen utspelat sig. Mycket kvar att spela visserligen…

***

Friberg tar fram sin inre John Isner igen, dammar av två servess och håller mot 15. 3-2 till Simon Yitbarek i andra set och klockan är 22:14.

***

Känslan är att Yitbarek inte känner sig hotad på banan just nu. När självförtroendet är på topp är han kapabel till väldigt, väldigt mycket på en tennisbana.

***

Vi har 4-2 till Simon Yitbarek. Håller mot 15. Två gem från titeln!

***

Rena rama artisteriet (är det ens ett ord?) från Simon Yitbarek just nu. 30-30. Oj vad olika redigeringsprogram ska få jobba imorgon…

***

Friberg håller mot 30 och vi har 4-3 här i andra set.

***

Aj, aj, aj. Unforced error från Friberg på backhandsidan vid 30-30.

***

Yitbarek håller mot 30 och vi har 5-3 till Simon Yitbarek i andra set!

***

0-30 Simon Yitbarek som nu bara är två poäng från titeln i Sigtuna Vintertour!

***

Ännu ett oprovocerat misstag från backhandssidan och vi har 15-40 och Championship points för Simon Yitbarek!

***

Där är det klart! Simon Yitbarek vinner Sigtuna Vintertour efter 6-4, 6-3. Titeln är Yitbareks första i år under sommar/vintertouren och han blev precis 12500 kronor rikare. Stort grattis!

***

Matchbollen inspelad klockan 22:27 – magiskt.

***

Där får vi tacka för oss och denna liverapportering på sidan. Tack för att ni hängt med oss under kvällen.

Tack också till värdklubben Sigtuna TK för spridning av olika klipp under dagarna.

Slutorden blir följande: Svensk tennis behöver mer stream och svensk tennis mår fantastiskt bra av stream.

Att kunna följa svensk tennis hemma från TV-soffan år 2020 kanske ska anses som en självklarhet, men vi alla vet att fallet inte är så hela tiden. Jonas Sundsten på Sporteye jobbar emot alla möjliga hinder och olika tröttmössor ute i landet men han gör det med otrolig passion och vilja.

Tack Jonas Sundsten för allt du gör för svensk tennis.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.