Lottningsguide – här är svenskarna vi tror på i Stockholm Open

Kval, singel och dubbellottningen annonserades under en spelfri och harmonisk lördag i Kungliga Tennishallen. Vi på Tennisportalen har synat lottningen och svenskarna i Stockholm Open – trevlig läsning! 

Lördagar i Stockholm-Open tider brukar vanligtvis innebära lagom med folk i Kungliga Tennishallen och en inledande kvalomgång – inte i år! Arrangörerna har istället valt att flytta fram kvalet till söndagen och ett tunnare träd som följd.

Panelen med Alex Theodoridis och Jacob Johannesson har kikat på svenskarnas möjligheter i såväl kvalet som huvudturneringen.

Karl Friberg – Marton Fucsovics

Jacob – Ynglingen imponerade på mig när han besegrade Markus Eriksson i förkvalet. Men nu väntar ett betydligt starkare namn i 104-rankade Fucsovic som har gått väldigt bra under den senaste tiden. Friberg får vara glad om han kan utmana i något utav seten, men tyvärr tror jag att han blir chanslös. 2-0 till ungraren. 

Alex – Fucsovics ansågs vara en av världens mest spännande talanger för ett antal år sedan och den idag 25-åriga ungraren har den senaste perioden vaknat ur sitt skal litegrann. Besegrade både Rublev och Khachanov på hemmaplan i Davis-Cup senast och knackar nu på dörren till topp-100. Friberg har hittills inte presterat på futurenivå men gör förhoppningsvis en insats på söndag som han kan ta med sig vidare till kommande utmaningar. 2-0 Fucsovics.

Fred Simonsson – Jurgen ZOpp

Jacob – Alla vet vad Fred är kapabel till. Det har vi sett flera gånger. Men frågan är om han kan ta fram det spelet som behövs under söndagen? Jag tror faktiskt det. Han spelar på hemmaplan och kommer ha ett bra stöd från publiken. Zopp spelar dock en bra tennis nu och kommer senast från en final i Falun, men ingen omöjlighet för Simonsson. Skrällvarning, men Zopp vinner med 2-1 i set. 

Alex – Estländaren Zopp har en fantastisk förmåga att i princip alltid prestera på sin yttersta nivå, och lite till, när det vankas tennis i Kungliga Tennishallen. Gjorde faktiskt mos av Querrey i fjolårets kval till turneringen innan han själv blev mosad av Mr.Dimitrov senare i huvudtävlingen. Men! Vi vet att Simonsson har en fantastisk högstanivå och kan i sina bästa stunder spela Federer-esque liknande tennis och i sina sämsta stunder, ja, långt därifrån. Svensken kan mycket väl skrälla sig vidare om han hittar sin rätta nivå och kontinuiteten i spelet. Spelvärt!

Kvallottning

Mikael Ymer – Mischa Zverev

Jacob – Den yngre brodern ställs mot wildcardet och serve och volleyspelaren Mischa Zverev. En mycket svår uppgift för Mikael som har har en tung tid bakom sig. Här blir det svårt för svenskan att upprepa förra årets succé då han sopade banan med Verdasco. 2-0 till Zverev.

Alex – Underlaget i årets Stockholm Open ska vara det snabbaste i Kungliga på många, många år enligt trovärdiga uppgifter. En förutsättning Mr.Serve och volley bara måste tokälska men jag ser framför mig en härlig matchup för Mikael Ymer. Skarasonen är en schackspelare av rang och lever för att hitta lösningar och metoder för att komma åt sin spelare under match, gärna efter ett förlorat första set. Någonting säger mig starkt att Mikael löser detta. Vad det är exakt vet jag inte men känslan ska man inte underskatta. Eller det kanske man ska. Men jag tror i alla fall på att Mikael kan göra detta till en fest vi sent kommer glömma!

Elias Ymer – Leonardo Mayer

Jacob – Efter en fin grussäsong har Leonardo Mayer haft det betydligt tuffare på de snabbare underlagen. Men så klart en stor favorit mot Ymer som har haft det svårt i Stockholm Opens singelturnering hittills. Dock har Ymer större chans att vinna än sin broder, men ska det bli en vinst måste Ymer spela på sin absolut högstanivå. 

Alex – ”Leo” Mayer är tillbaka där han ska vara vilket är topp-50 i världen. Sjönk på rankingen efter sin skadeperiod under fjolåret och fick förpassa sig till Challengertouren men är nu att räkna med igen alltså. Nådde tredjerundan i US Open senast och tog set på Nadal. Har visserligen gjort en del tveksamma resultat sedan dess men här utan tvekan. Elias har inte sett ut att trivas i singelsammanhang i Stockholm Open och kanske har pressen blivit för påtaglig? Förhoppningsvis utmanar han argentinaren men jag kan inte se det hända, speciellt inte med ett snabbare underlag i Kungliga.

 

Singellottning

Dubbellottning

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.