Madison Keys bryter samarbetet med Thomas Högstedt

Trots en imponerande säsong för Madison Keys med spel i WTA Tour Finals i Singapore och en karriärsbästa ranking på plats åtta i världen bryter nu amerikanskan samarbetet med sin svenska tränare Thomas Högstedt.

Thomas Högstedt har tidigare tränat världsstjärnor som Tommy Haas, Maria Sharapova, Na Li, Kaia Kanepi, Caroline Wozniacki och startade året med att träna kanadensiskan Eugenie Bouchard. Den sistnämnda fick sitt riktiga genombrott under 2014 och duon lyckades hitta tillbaka till det spel som helt saknades under fjolåret.

Högstedt fick dock tacka för sig när Bouchard valde att ta in tidigare mentorn Nick Saviano i April tidigare i år. Många turer och turerna fortsätter för “Hogge”.

Ingen av parterna har kommit ut med ett officiellt uttalande kring uppbrottet men enligt tennissidan Opencourt.ca handlar det om en personlig konflikt.

“Madison tycker att han är fantastiskt kunnig och att han hjälpte henne utveckla sitt spel men parterna kunde inte komma överens utanför banan”, säger en nära källa till Opencourt.ca.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Senaste nytt

Martha Matoula och Kevin Chahoud segrare i TP/Gardell Open!

Det skrevs ny svensk tennishistoria i veckan då Martha Matoula och Kevin Chahoud gick hela vägen och vann TP/Gardell Open!

TV: Se semifinaler/finalerna i TP/Gardell Open här!

Följ livestreamen och tävlingens slutskede i TP/Gardell Open här! [youtube https://www.youtube.com/watch?v=AXG56y3ySaA&w=560&h=315]

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.