Maickol Cornejo starkast i den tredje upplagan av Tennisportalen Cup

Igår spelades den tredje upplagan av Tennisportalen Cup och likt den senaste gången stod Maickol Cornejo som vinnare efter finalen. Turneringen skulle egentligen ha spelats på Sigtuna Tennisklubbs fina grusbanor men efter att vädergudarna sagt nej till detta trots rekordvärme tidigare under veckan spelades matcherna istället på klubbens fyra inomhusbanor.

14 stycken deltog i turneringen som spreds över tre grupper där sammanlagt åtta spelare skulle göra upp om kvartsfinalplatserna. Gruppspelsmatcherna klockades på 25 minuter där det handlade om att plocka så många gem som möjligt och en seger skulle innebära två pinnar, oavgjort en och förlust noll. Vid 40-40 var det no ad som gällde, avgörande boll om gemet alltså där returtagaren fick äran om att bestämma i vilken serveruta serven skulle slås i.

Undertecknad gick vidare från Grupp A tillsammans med Bahram Sarban och Fredrik Dahl, den förstnämnda mest känd för sitt fantastiska nätspel och överlag en finlirare och Fredrik för sin extremt stabila backhand.

Grupp B dominerades av Maickol som vann samtliga av sina matcher i överlägsen stil och vidare från Grupp B gick även Robin Jacobsson samt Daniel Kommes, två väldigt duktiga bollare med en fysik som höjde på mångas ögonbryn.

Tuffaste gruppen i turneringen var utan tvekan Grupp C som endast hade fyra spelare och två platser att kriga om till det åtråvärda slutspelet. Anders Dahlgren, Andres Beltran, Erik Ramström samt Piotr Tatol är spelare man inte skojar bort och detta getingbo på förhand kunde sluta precis hur som helst. Det skulle vara de två sistnämnda som gick vidare till slutspelet, främst tack vare sitt servande som gynnades av det snabba inomhusgolvet.

Därmed hade vi fyra kvartsfinaler klara:

Erik Ramström – Alex Theodoridis

Robin Jacobsson – Bahram Sarban

Maickol Cornejo – Fredrik Dahl

Piotr Tatol – Daniel Kommes

Fyra stentuffa kvartsfinaler där undertecknad gick den första mot en mycket rutinerad och meriterad motståndare i form av Erik som med sin fysik och jobbiga kickservar var för svårhanterad denna gång. Matchen var inledningsvis väldigt jämn och båda spelarna skulle hålla sina tre inledande servgem men sedan haglade dubbelfelen för undertecknad och vips vart det game, set and match för Ramström då siffrorna skrevs till 6-3.

”Slaget om Kallhäll” utgjordes av Robin och Bahram, två nya skribenter här på Tennisportalen för övrigt, två spelare med helt olika spelstilar. Robin, en klassisk gnetare med ett komplett grundspel, gärna ståendes några meter bakom baslinjen och Bahram, en klassisk serve & volley spelare med magisk känsla vid nät. Robin skulle gå segrandes ur denna batalj med siffrorna 6-4 efter att ha vart lite hetare vid de avgörande bollarna och därmed vart publikfavoriten Bahram utslagen.

Den regerande mästaren Maickol var storfavorit inför sitt möte med den ack så stabile Fredrik Dahl och i publiken diskuterades det livligt om vilket ”odds” som hade vart mest realistiskt på ett obskyrt spelbolag och slutligen kom det fram till att 1.15 var rimligt. Trots sin extremt stabila backhand gick det inte att rubba Maickol ”Zeballos” som likt sin argentinske dubbelgångare servade för bra och styrde hela tiden med sin rungande forehand. Maickol vidare till semifinal!

Sist men definitivt inte minst spelades den sista kvartsfinalen mellan Piotr ”Janowicz” Tatol och Daniel Kommes där den förstnämnda var lite av en favorit men Daniel ville annat. ”Väggen” Kommes fick hela tiden bollen tillbaka i banan trots att polacken var väldigt aggressiv och servade väldigt bra matchen igenom men när motståndaren hela tiden orkar att slå det där extra slaget tillbaka, ja då blir det minst sagt jobbigt. Daniel välförtjänt vidare till semi.

Följande semifinaler hade vi att vänta:

Erik Ramström – Daniel Kommes

Maickol Cornejo – Robin Jacobsson

Två ”väggar” skulle ställas mot varandra då Erik och Daniel skulle göra upp om den första finalplatsen och vilken dramatik vi fick se. Daniel gick upp ganska snabbt till en trygg 5-2 ledning och det var klappat och klart trodde vi – Erik ville dock annat. Efter ett flertal räddade matchbollar lyckades han bryta tillbaka och skulle serva för att hålla sig kvar i matchen vid ställningen 4-5 och momentum var klart på Eriks sida. Daniel satte dock i en extra växel och lyckades med nöd och näppe slå in den fjärde matchbollen. Kommes vidare till final med andra ord!

Maickol hade under dagens gång skapat en aura kring sig som var nästintill oslagbar och som idag kan jämföras med Nadals svit under Franska öppna eller Federers gyllene år i Wimbledon om man så vill. Därför var det många som ställde sig tveksamma till om hur Robin skulle skrälla mot den regerande mästaren i Tennisportalen Cup. Hur skulle det egentligen gå till? Var vi tvungna att bevittna otäck skada på chilenaren för att bedriften skulle gå i hamn? Många frågor hade vi på läktaren men det var Robin som öppnade starkast och bröt fram till 3-2 där Maickol redan hade hunnit med att flisa sitt racket efter några dubbelfel.

Zeballos-kopian skulle tämligen omgående bryta tillbaka och efter det fanns det ingen återvändo – Maickol vidare till final!

Maickol ”Zeballos ” vs Daniel ”Väggen” Kommes. Tennisportalens arrangör tillika undertecknad hade knappt vågat drömma om en mer underhållande final på förhand men ack så besviken han skulle bli. Finalen skrevs till 6-0 efter en tankning från Kommes som hade fått självaste Bernard Tomic att gå i taket. Skall dock tilläggas att Kommes gick en väldigt fysisk batalj i sin semifinal mot Erik och krafterna tog helt enkelt slut i finalen. Två tennisböcker från Tennisshopen.se kunde han dock ta med sig hem efter dagen och Maickol fick med sig en mycket lyxig köttlåda (bilden) från huvudsponsorn Dennis Kött.

Vill tacka våra sponsorer och Sigtuna Tennisklubb för att denna turnering blev möjlig och tack till alla härliga deltagare som ställde upp! Tack för allt och på återseende!

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.