Mailet som ledde till Mridhas största titel i karriären: ”Jag var för sent ute”

Usti Nad Orlici kommer alltid ha en speciell plats i Jonathan Mridhas hjärta. Det finns inte mycket att se i den tjeckiska staden belägen 140 km öster om Prag men det var här Mridha tog sin första och hittills största titel i karriären. Men att han hamnade i Tjeckien var bara en ren tillfällighet. 

22 år gammal är Jonathan Mridha en av många svenska krigare ute på touren som hör till på den lägsta proffskategorin, Futuretouren. Samma tour som tidigare blivit benämnd som ”gärdsgårdsserien” av en tidigare känd bloggare på Aftonbladet.

En rätt så respektlös kommentar mot spelare som är rankade mellan 500-1000 i sin sport som har flera miljoner utövare världen över.

Mridha har sedan årsskiftet klättrat över 200 placeringar på rankingen och fick efter sin titel i Tjeckien 18 rankingpoäng vilket gör att han närmar sig sitt mål för säsongen.

– Mitt rankingmål vid årets slut är att ligga topp-400. Jag har har börjat känna de senaste månaderna att jag verkligen har nivå för att bli en topp-100 spelare men självklart är det en lång bit kvar och en del grejer som behöver utvecklas, säger Mridha och fortsätter.

– Jag började jobba med Good to Greats tränare Gianluca Marchiori i februari som jag verkligen tycker har fått mig att spela bättre och sen får jag ju även självklart också hjälp av alla andra tränare på akademin när det behövs. Vi har lite tekniska och taktiska saker som vi jobbar på men de är mellan mig och min tränare.

Just tränarfrågan är något som underlättat för Jonathan Mridha det senaste året. Good to Great, där Mridha har sin bas, annonserade tidigare i år om en ny satsning i form av ett Pro team där flera spelare reser med en tränare till tävlingar.

– Visst hjälper det mycket att ha med sig en tränare som man tror på. Det var tufft att under hela förra året resa själv utan tränare och jag kände att jag inte gick fram så mycket.

Tillbaka till Usti Nad Orlici och Tjeckien. Hur hamnade han egentligen där?

– Jag var inte anmäld till någon tävling eftersom planeringen var att spela i Polen men jag blev sjuk och var tvungen att lämna WO och dra mig ur veckan efter. Tanken var då att åka till Marburg Challenger men flygbiljetterna var helt otroligt dyra och dåliga eftersom jag var sent ute med att boka. Mailade då till tävlingsledaren i Tjeckien och fick ett WC till kvalet!

Resten är som man säger historia. Sju raka segrar för Mridha som inkvalad kunde bärga titeln.

Var det något i ditt spel som fungerade extra bra under veckan i Tjeckien?

– Egentligen inte. Jag spelade som jag har gjort på träningen och skulle väl säga att jämnheten var det som var nyckeln.

Bara ett par veckor innan titeln fick Mridha chansen att sparra med 14-rankade fransmannen Gael Monfils som då förberedde sig inför Franska Öppna. En träningsvecka som innehöll lite allt möjligt.

– Träningsdagarna med Gael var toppen och han var hur skön som helst vilket gjorde allt ännu roligare. Det var intensiva dagar med många timmar på banan och han ville alltid tävla om någonting, vad han än gjorde.

Vad tävlade ni om?

– Butts-up, rulla under nätet, gå skottkärra m.m. Vi skulle spela en match bäst av fem set och Gael ville köra om butts-up. Jag sa då att vi skulle köra om något annat eftersom jag är livrädd att bli träffad av honom, så jag föreslår att förloraren får hoppa in i sjön nedanför tennisklubben.

Vad sa han då?

– Han svarade: ”Fuck the lake, I wanna shoot your beatiful ass”, då skrattade vi alla såklart.

”Butts-up” med Gael, där han bland annat på halvknackig svenska säger ”Öppna röven” ser ni här nedan.

This is what happens when you lose to Lamonf????

Ett inlägg delat av Jonathan Mridha (@jonathanmridha)

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.