Måndagens speltips från Wimbledon: ”Baby Fed tror inte på det”

”Manic Monday” är här och det är nu det roliga med Wimbledon börjar – andraveckan! Vi ska kika på måndagens matcher i turneringen och dela med oss av ett par speltips. Odds från våra vänner på LeoVegas Sports!

Odds från LeoVegas Sports

Bautista Agut – Marin Cilic 4.60 – 1.21

Höga odds på Bautista Agut som gjort det fantastiskt bra i Wimbledon fram till detta möte mot Cilic som även han imponerat, främst med sitt servande där han varit mer svårkomlig än vanligt. Björkmans adept är storfavorit här och bör vinna mot spanjoren här men jag tror det blir tuffare än vad oddsen antyder. Vi spelar Bautista Agut +2.5 set, @1.61

Sam Querrey – Kevin Anderson 2.04 – 1.78 

Hela 13 gånger har dessa herrar stött på varandra i matchsammanhang på touren och det är amerikanen, Sam Querrey, som har plusstatistik med 8-5. Två servekanoner där förhandstipset är att små marginaler kommer skilja spelarna åt. Spelvärdet då? Ligger på Sam Querrey här med ett högre odds och en spelare vi anser är mer kapabel på gräset än Anderson. Vi spelar Sam Querrey @2.04

Andy Murray – Benoit Paire 1.11 – 7.50

Dagens enda skrattmatch hittar ni här. Paire kan i sina bästa stunder vara en fantastisk tennisspelare, inte bara rent underhållsmässigt men kvalitetsmässigt. Men, likväl en spelare som kan logga ut från matcher när han inte känner för det. Har gjort det riktigt bra bara av nå andra veckan i turneringen, Paire, men här tar det stopp med dunder och brak. Murray på tok för stabil för att överhuvudtaget bli utmanad här och detta lär han vinna komfortabelt i tre set.

Rafael Nadal – Gilles Muller 1.12 – 6.75

En av de mest kapabla grässpelarna ute på touren, Gilles Muller, ställs just nu mot tennisvärldens kanske absolut bästa spelare. Rafael Nadal tycks inte missa en boll i nuläget och har fortsatt att leverera efter att ha varit fullständigt överlägsen i Franska Öppna. Kan Muller överraska här? Ja, det skulle kunna hända men jag kan faktiskt inte se hur det skulle hända med Rafas dagsform. Rafa och Federer är i min bok storfavoriter till att mötas i en ny drömfinal, Gilles Muller och kompani får ursäkta!

Milos Raonic – Alexander Zverev 1.75 – 2.08

Mycket intressant möte här mellan fjolårsfinalisten Milos Raonic och världens bästa tennisspelare under-21, Alexander Zverev. Mycket kommer vara upp till Zverev eftersom Raonic är en spelare som man i princip alltid vet vad man får ut av. Hur pass stabil kommer Zverev vara i sina servegem? Raonic är inte direkt en returnerare av rang men är duktig på att sticka fram nosen när väl tillfälle ges. Vi tror på att kanadensaren kommer vara för svåråtkomlig i sin serve och helt enkelt för stabil för Zverev.

Vi spelar: Milos Raonic @1.75

Dominic Thiem – Tomas Berdych 2.05 – 1.77

Berdych har de senaste åren varit en spelare som nått kvarten i Slams men inte längre. En spelare som alltid tar sig förbi en jobbig första vecka men inte är något att räkna med när det kommer till att vinna hela kalaset. I årets Wimbledon har Berdych i princip gått under radarn helt, vilket jag tror han inte har något emot. Kanske beror det på media/tennisfans givit upp förhoppningarna om att Berdych en dag ska ta sin första Grand Slam-titel? Kan nog vara så. Thiem då? En spelare som går från klarhet till klarhet på touren men som kanske inte är att räkna med riktigt i Wimbledon, ännu, jämfört med Franska Öppna där han får spela på sitt främsta underlag. Vad spelar vi på här då? Vi tror på Berdych som är en bättre spelare på underlaget och som faktiskt får ut sitt spel mer på gräs än på andra underlag.

Vi spelar: Tomas Berdych @1.77

Grigor Dimitrov – Roger Federer 5.25 – 1.18

”Baby Fed” mot den riktiga Federer. Borde kunna bli kul? Nånstans vill man att Dimitrov ska kunna utmana Federer på riktigt för första gången när det gäller som mest. 5-0 till Federer i inbördes möten mot Dimitrov som alltid haft lätt för bulgaren. Nej, detta är inte så mycket att hymla om. Dimitrov har ännu inte visat att han är redo för att göra upp med Federer på tennisbanan. Oddsen står som de ska och vi avstår spel på denna match.

Adrian Mannarino – Novak Djokovic 15 – 1.03

Fantastiskt att fransmannen tagit sig till andra veckan i ett Slam! Inte längesedan var det då Mannarino harvade runt på Challengertouren utan att göra större väsen av sig, okej det var ett par år sedan om vi ska vara riktigt noggranna men Mannarino har verkligen lyckats hävda sig på den största scenen av dem alla. Tror att Mannarino kan utmana i 1-2 set men över fem set ska det inte gå mot Djokovic.

Matkowski/Mirnyi – Monroe/Sitak 1.60 – 2.30

Två mycket samspelta dubbelpar ställs mot varandra här. Monroe/Sitak spelade hela fjolårets säsong tillsammans och har under 2017 fortsatt sitt samarbete. Lär dock bli för tufft här mot Matkowski/Mirnyi som imponerat i år och är ett dubbelpar som så många andra par är oerhört svårbrutna. Monroe har en svaghet i att hans serve genomgår för många dippar under en match och det kanske inte är en förutsättning man vill ha i en fem-setare mot ett så stark par som motståndarna är.

Vi spelar: Matkowski/Mirnyi @1.60

Mektic/Skugor – Groth/Lindstedt 2.50 – 1.50

Vår enda kvarvarande svensk i turneringen har i år ”parat” ihop sig med tennisens kanske mest fruktade servare, australiensaren Sam Groth. Firma Groth/Lindstedt slog ut tredjeseedade Murray/Soares senast vilket är en fantastisk bedrift. Möter här ett mycket sämre par på pappret, Mektic/Skugor, och ska bara gå vinnandes ur striden om de håller sin nivå.

Vi spelar: Groth/Lindstedt @1.50

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.