Marius Copil: Jag blev erbjuden 30 000 euro för att förlora ett set

Den senaste undersökningen av BBC/Buzzfeed gällande matchfixing har fört ett mörkt moln över tennisen och 16 spelare misstänks mer eller mindre för att medvetet ha fixat matcher i utbyte mot pengar.

I en frispråkig intervju med den rumänska sportsajten Sport24.ro från 2014 berättar Marius Copil om en skräckhändelse för ett antal år sedan då han mottog dödshot efter att han tackade nej till 30 000 euro.

Matchfixing är ett stort problem för idrotten i allmänhet och tennis i synnerhet då det enbart krävs en individ för att få igenom en läggmatch och de låga prissummorna på tennisens lägre nivåer, future och challengertouren, gör att frestelsen kan vara för tuff att motstå.

Tennis ur ett rent gamblingsperspektiv genererar flera miljarder varje år och marknaderna ökar i takt med den stora efterfrågan som råder.

214-rankade Marius Copil blev erbjuden 30 000 euro för att medvetet förlora ett set men valde att rapportera händelsen direkt till Tennis Integrity Unit, som är en oberoende organisation som jobbar för att motverka just matchfixing.

”Jag blev erbjuden 30 000 euro för att förlora ett set i Miami för ett par år sedan. Någon kontaktade mig via Facebook men jag rapporterade det direkt”, säger Copil till Sport24.ro.

”Skulle jag inte göra det och de (TIU) skulle få reda på att jag blivit kontaktad hade jag hamnat i stora problem. Jag raderade sedan kontot på Facebook efter att ha fått en massa tråkiga meddelanden, därav ett dödshot”, avslutade Copil med.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.