Markus Eriksson efter största skalpen i karriären: ”Jag vågade spela ut”

Markus Eriksson svävar på moln just nu. ”Mackan” kvalade in till Prostejovs Challenger i helgen efter tre raka segrar och besegrade under tisdagen 112-rankade Gerald Melzer i raka set, tveklöst en av Göteborgsonens största skalper i karriären. 

– Jag vågade verkligen spela ut, säger Eriksson till Tennisportalen efter matchen. 

Tre raka segrar i kvalet till Prostejov Challenger i Tjeckien bäddade för en mycket tuff första omgång mot Jurgen Melzers lillebror, Gerald, som under fjolåret vann fyra titlar på Challengertouren. Gerald var på förhand storfavorit men fick efter en timme och trettio minuter tacka för sig efter 7-6 (2), 6-4 till svensken.

– Spelar man på säkerhet mot spelare som Melzer är det kört så jag försökte spela lite aggressivare när det väl gällde och det fungerade idag, summerade ”Mackan” efter matchen.

Fyra vinster på fyra dagar, hur känns formen och kroppen?

– Den fysiska statusen känns kanon och formen med, jag spelar alltid bättre när jag får mycket matcher i mig.

Härnäst väntar en mardrömsmotståndare rent lottningsmässigt för Markus i form av förstaseedade och 50-rankade Martin Klizan som 2016 vann 500-turneringarna i Rotterdam och Hamburg.

– Jo, det ska bli riktigt kul, han har en av tourens hårdaste forehand skulle jag säga och har en riktigt hög högstanivå. Ska jag vinna där så räcker det inte att spela bra utan jag måste spela lite på chans skulle jag tro.

Han är rätt känd för att gå ”under skinnet” på sina motståndare hamnade i luven senast på Lokoli i Franska Öppna efter att ha jublat över ett dubbelfel. Något du funderat på? 

– Inget jag tänkt på direkt och jag kommer nog ha fullt up med att hänga med i tempot. Att han skulle gå ”under skinnet” på mig är nog mitt minsta problem, avslutar Markus och skrattar.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.