Markus Eriksson kommer på måndag när ATP-rankingen uppdateras kunna glädja sig åt en karriärsbästa ranking på runt 320 i världen. Det kan han tacka vistelsen i Kina för.
– Det var bara att gissa när man åt ute på restaurang, säger ”Mackan” till Tennisportalen.
Rankinggränsen till att direktkvalificera sig till huvudtävlingen i Suzhou Challenger låg på 488. Att jämföras med Challengertävlingen i Brest, Frankrike som spelas samma vecka och där Benjamin Bonzi på plats 190 i världen tog den sista platsen. Göteborgssonens val av turnering var därför inte särskilt svårmotiverad.
– Det hade varit grymt kul om jag hade fått chansen till att kvala i Australian Open och det hade gått om jag tagit mig till en semi eller final i Suzhou. Att också få spela en huvudtävling i en Challengertävling istället för en Future gör också skillnad. Att man får resa lite längre spelar heller ingen roll då jag ändå tjänar på det.
Vad ligger resekostnaden på?
– Cirka 6000 för tur och retur.
Hur är maten? Man har ju hört lite olika där…
– Den är ju speciell! En helt annan kultur, äter du ute på restaurang så är det bara att gissa då inget står på engelska.
Ätit hund ännu?
– (Skrattar) Det har jag nog säkert, man vet ju som sagt inte vad som är vad…
Markus kvalar nu i helgen till Shenzhens Challengerturnering och går direkt in i andra kvalrundan. ”Mackan” har exklusivt för Tennisportalen fotat sitt rum i just Shenzhen och givit oss möjligheten att visa upp det för omvärlden. Vad tycker ni?