Markus Eriksson om äventyret i Kina: “Jag kan ha ätit hund”

Markus Eriksson kommer på måndag när ATP-rankingen uppdateras kunna glädja sig åt en karriärsbästa ranking på runt 320 i världen. Det kan han tacka vistelsen i Kina för.

– Det var bara att gissa när man åt ute på restaurang, säger “Mackan” till Tennisportalen. 

Rankinggränsen till att direktkvalificera sig till huvudtävlingen i Suzhou Challenger låg på 488. Att jämföras med Challengertävlingen i Brest, Frankrike som spelas samma vecka och där Benjamin Bonzi på plats 190 i världen tog den sista platsen. Göteborgssonens val av turnering var därför inte särskilt svårmotiverad.

– Det hade varit grymt kul om jag hade fått chansen till att kvala i Australian Open och det hade gått om jag tagit mig till en semi eller final i Suzhou. Att också få spela en huvudtävling i en Challengertävling istället för en Future gör också skillnad. Att man får resa lite längre spelar heller ingen roll då jag ändå tjänar på det.

Vad ligger resekostnaden på?

– Cirka 6000 för tur och retur.

Hur är maten? Man har ju hört lite olika där…

– Den är ju speciell! En helt annan kultur, äter du ute på restaurang så är det bara att gissa då inget står på engelska.

Ätit hund ännu?

– (Skrattar) Det har jag nog säkert, man vet ju som sagt inte vad som är vad…

Markus kvalar nu i helgen till Shenzhens Challengerturnering och går direkt in i andra kvalrundan. “Mackan” har exklusivt för Tennisportalen fotat sitt rum i just Shenzhen och givit oss möjligheten att visa upp det för omvärlden. Vad tycker ni?

 

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.