Markus Eriksson om äventyret i Kina: “Jag kan ha ätit hund”

Markus Eriksson kommer på måndag när ATP-rankingen uppdateras kunna glädja sig åt en karriärsbästa ranking på runt 320 i världen. Det kan han tacka vistelsen i Kina för.

– Det var bara att gissa när man åt ute på restaurang, säger “Mackan” till Tennisportalen. 

Rankinggränsen till att direktkvalificera sig till huvudtävlingen i Suzhou Challenger låg på 488. Att jämföras med Challengertävlingen i Brest, Frankrike som spelas samma vecka och där Benjamin Bonzi på plats 190 i världen tog den sista platsen. Göteborgssonens val av turnering var därför inte särskilt svårmotiverad.

– Det hade varit grymt kul om jag hade fått chansen till att kvala i Australian Open och det hade gått om jag tagit mig till en semi eller final i Suzhou. Att också få spela en huvudtävling i en Challengertävling istället för en Future gör också skillnad. Att man får resa lite längre spelar heller ingen roll då jag ändå tjänar på det.

Vad ligger resekostnaden på?

– Cirka 6000 för tur och retur.

Hur är maten? Man har ju hört lite olika där…

– Den är ju speciell! En helt annan kultur, äter du ute på restaurang så är det bara att gissa då inget står på engelska.

Ätit hund ännu?

– (Skrattar) Det har jag nog säkert, man vet ju som sagt inte vad som är vad…

Markus kvalar nu i helgen till Shenzhens Challengerturnering och går direkt in i andra kvalrundan. “Mackan” har exklusivt för Tennisportalen fotat sitt rum i just Shenzhen och givit oss möjligheten att visa upp det för omvärlden. Vad tycker ni?

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.