Markus Eriksson summerar året: ”Jag mosade nätet – vann poängen ändå”

0
953
Markus Eriksson. Foto: Jacob Johannesson.

Under de kommande dagarna här på Tennisportalen kommer ett koppel av våra svenska proffs att summera året med fem frågor. Först ut är 311-rankade Markus Eriksson som aldrig tidigare varit högre rankad i sin karriär.

Sjukaste som hänt under året?

– Sjukaste som hänt måste jag säga att jag fick spela en dubbel i Davis Cup. Jag har ju alltid varit en singelspelare och tagit dubbeln mer som bonus. Nu var jag egentligen uttagen som en eventuell singelspelare men ändå att få avgöra dubbel på hemmaplan med Johan (Brunström) var en grym upplevelse.

Bästa som hänt under året?

– Bästa som hänt under året var min höjning i spelet under sommaren då jag gick till semifinal i en Challenger (Prostejov) och tog hem två futuretitlar. Jag har känt att jag stått och stampat ett tag så det var viktigt för min fortsatta satsning att se att jag kan höja mig.

Märkligaste tävling under året?

– Märkligaste tävlingen får väl ändå vara dem i Kina, trodde landet skulle vara riktigt ”high- tech” men landet visade sig ha riktigt dålig standard så fort man kom ifrån storstäderna.

Sämsta domarbeslut under året? 

– Sämsta domslutet får nog också vara Kina i andra omgången i dubbel då jag står vid nätet och ska smasha undan en boll som jag gör men svingen fortsätter sedan och mosar nätet vilket domaren missade. Alla var chockade men det var bara att tacka och ta emot!

Förhoppningar/mål 2018?

– Målet är att kunna kvala till en Grand Slam och kunna ta steget och spela Challengers varje vecka.

Vi på Tennisportalen tackar Markus Eriksson för pratstunden och önskar honom ett stort lycka till 2018!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.