Matchrapport: “Micke” vinner ställningskriget mot Sousa

Det var ett rejält ställningskrig ute på centercourten mellan Sverigeettan Mikael Ymer och portugisen Joao Sousa. Redan från början märkte man att båda spelarna ville äga baslinjen och ta tag i taktpinnen. Första set var oerhört tajt och efter att de utbytte break tidigt höll spelarna serven relativt komfortabelt fram till 4-4. Då höjde 64-rankade Sousa nivån och hittade ett break och fick chansen att serva hem setet.


Men som så många gånger tidigare under säsongen var setet inte slut bara för att Ymer låg under med ett break när det drog sig mot sitt slut. Svensken satte i klorna rejält, bröt tillbaka blankt direkt och höll sedan fram till 6-5 och helt plötsligt var det den erfarne Sousa som såg mest skakad ut på banan. “Micke” stog på sig och gnetade fram ett par setbollar och på sin tredje chans lyckades han till slut ta setet 7-5.


Joao Sousa är svårspelad då han lyckas vara både stabil och aggressiv från baslinjen. Han missar sällan samtidigt som han har tyngd i slagen och pushar tillbaka sin motståndare i banan. På retur står han även då och kramar baslinjen och med hyenasnabba reaktioner når han ut till bollarna och får tillbaka bollen på servarens fötter. Med sina aggressiva retur vann han hela 46% av poängen bakom Ymers förstaserve, och bara 27% på andraserven då han hade mer problem att hantera den spinn och kick svensken fick till.


Andra set var även det ett ställningskrig. Ymer gick upp ett tidigt break, men Sousa bröt direkt tillbaka. Med sina fantastiska defensiva kvaliteter fick han till ett andra break till 5-3 men även då var Sousa på hugget och bröt tillbaka direkt. Det hjälpte dock inte portugisen då 21-åringen fick till sitt sjätte break för matchen och kunde ta emot publikens jubel. 7-5, 6-4 skrevs slutsiffrorna till.

Härnäst väntar svårspelade Cedrik-Marcel Stebe i andrarundan där svensken får ses som favorit.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Profilbild
Erik Jonsson
28-årig fantast av denna sport från tennismetropolen Eskilstuna. Kallad "Challengergurun" av Alex Theodoridis och författare av den kända Tennis Hipster-handboken på Twitter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.