Matchrapport: Tsitsipas numret för stort för Ymer

Inför matchen var det inte svårt att hitta argument för att Mikael Ymer skulle ha möjlighet att störa världsfyran Stefanos Tsitsipas i öppningsrundan i Australian Open.

Ymer kommer nyss från en stark kvartsfinalplats i Adelaide och grekens form var oklar då han precis kommit tillbaka från en armbågsskada.  

Den andra sidan av argumentet är såklart att Tsitsipas ändå är världsfyra med ett starkt 2021 och de två gånger dessa två spelare mötts tidigare hade inte greken tappat ett set. Det är med andra ord förmodligen ännu lättare att göra argumentet för att Tsitsipas skulle vinna matchen utan större problem.  

Men när matchen började och Tsitsipas såg lite osäker ut i de inledande gemen var det lätt att känna sig hoppfull som svensk, i synnerhet om man är optimistiskt lagd som undertecknad. Efter de första gemen hittade dock “Stef” rytmen, tog tag i taktpinnen och kunde dominera första set med sin forehand från sitt backhandhörn. Ymer blev stressad och hamnade långt bak i banan och hade svårt att komma in i matchen. 

I början av andra set klev “Big Mike” in i banan och hittade ett par viktiga raka backhands, vilket innebar att Tsitsipas inte längre kunde parkera i backhandhörnet utan var tvungen att även täcka det raka slaget. Detta ledde till fler backhanddueller, något som passar Ymer, men greken är en smart spelare som med loopade raka backhand till Ymers forehand kunde åter dominera poängen igen.  

Stefanos Tsitsipas är världsfyra av en anledning. Även när det blev tight i de två avslutande seten kunde Tsitsipas med sin erfarenhet ändå hitta sätt att vinna poäng och kom till exempel fram på nät över 50 gånger under matchen. Ymer är en tuff motståndare för så gott som alla spelare på touren, men Tsitsipas har en verktygslåda i Mulle Meck-storlek och kan vinna matcher på flera sätt.  

6-2, 6-4, 6-3 blev slutresultatet och ingen skugga ska falla över Ymer. Visst kunde han ha gjort vissa saker bättre, det var till exempel lite för många forehands i nät i bra lägen, men i ärlighetens namn är Tsitsipas i dagsläget helt enkelt en bättre spelare och då är det heller inte förvånande att matchen slutar på detta sätt. Tsitsipas var snabb med att ge beröm till Ymer efter matchen och nästa gång de möts kanske utfallet blir annorlunda. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Erik Jonsson
Erik Jonsson
28-årig fantast av denna sport från tennismetropolen Eskilstuna. Kallad "Challengergurun" av Alex Theodoridis och författare av den kända Tennis Hipster-handboken på Twitter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.