Mats Wilander: ”Då borde Djokovic anses som den bästa genom alla tider”

En av våra största tennisprofiler Mats Wilander som vi numera får se briljera i TV-showen Game, Schett and Mats på Eurosport i samband med Grand Slam-turneringarna gick nyligen ut med vågade ord i debatten gällande den bästa manliga spelaren genom alla tider.  Tills idag är det få som svarat annat än Roger Federer på frågan.

Mats Wilander menar på att Djokovic, på grund av sin ålder, kommer att komma ikapp med antal slams samtidigt som han ska ha spelat i en tuffare generation gentemot Nadal och Federer. Om serben slutar på lika många antal Grand Slam-titlar som Federer och Nadal förtjänar han att anses som den bästa manliga tennisspelaren genom alla tider uttryckte Wilander.

Han avslutade även med metaforen: ”Djokovic har spelat mot kaktusar och Federer mot liljor”. Tolka det hur ni vill. 

Novak Djokovic fick själv frågan på presskonferensen av den italienska tennisjournalisten Ubaldo Scanagatta vad han hade att säga om påståendet.

– Mats är en av sportens legendarer som åker runt på touren och följer tennisen så jag uppskattar de fina orden, mer än så har jag inte att säga faktiskt.

Vad tycker ni läsare? Kommentera gärna nedan!  

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

2 Comments

  1. Konkurrensen på Lavers tid var inte i närheten av idag. Utesluter det honom att nämnas på listan över “de största” därav?

    Borg har högst matchvinstprocent i GS sammanhang och Masters1000 (fd Super series) men lade av tidigt och hann inte “skramla ihop” GS och Masterstitlar i samma omfattning som vissa andra. Utesluter det honom att nämnas bland “de största”?

    • Hej Henrik. Det tycker jag inte. Alltid svårt att jämföra spelare i olika tider men man kan bara leva i sin tid och en GS-titel kommer ur den aspekten alltid vara en GS-titel. Tror ingen inte håller med om att Björn Borg är en av tennisens allra största spelare genom tiderna 😉

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.