Mattias Arvidsson om Johanna Larssons öppningsrunda: ”Första omgången är aldrig lätt”

Johanna Larsson är Sveriges enda och sista hopp i singelturneringen av årets Australian Open och går på tisdag in mot 116-rankade Jennifer Brady. Amerikanskan är inkvalad i turneringen och har redan inför mötet tre vinster i bagaget. 

– Det kommer bli en tuff match, säger tränaren Mattias Arvidsson till Tennisportalen.

Johanna Larsson går in som tredje match på Bana 5, där den första går av klockan 11:00 lokal tid. En lottning som i de flesta svenska medier kallats för en ”turlottning” men faktum är att Jennifer Brady går in till match med tre av tre vinster i turneringen. Något som absolut inte ska underskattas enligt Arvidsson.

Hon har vunnit tre tuffa matcher, alla i tre sets dessutom. Det är en tjej som är påväg upp och har en bra forehand, hon vill gärna springa runt på den och har lite kick i serven. Hon spelar lite mot Johanna-hållet. Det kommer vara viktigt att ta initiativ och styra poängen, och serva en hel del mot hennes backhand, säger Mattias Arvidsson innan han fortsätter.

– En första omgång är alltid en första omgång och man vet aldrig, det är så mycket känslor inblandade i en Grand Slam och då vill man spela bra. Det kommer bli tufft som sagt.

Svensk media har under dagarna målat upp rubriken ”turlottning” när det stod klart att den drygt 60 platser sämre rankade Jennifer Brady skulle stå för motståndet. Tur? Inte om man frågar Mattias.

Brady har som sagt spelat tre matcher på det här underlaget och en singelspelare (I Johannas fall) som inte är seedad får inte så mycket tid på matchbanorna, kanske 1-2 gånger hinner man träna innan, vilket är ganska tufft. Hon (Brady) är inne i ”grejorna” och kör på bra. Det är klart att man är het med tre vinster i bagaget och hon är redan en vinnare när hon lämna Australien, även om hon skulle förlora.

En turlottning? Visst, det är bättre än att möta Serena, eller Kerber, samtidigt som det finns andra lottningar som kanske är ännu bättre. Man kan inte klaga heller, avslutar Mattias Arvidsson.

Vi kommer senare under veckan publicera en längre intervju med Mattias Arvidsson här på Tennisportalen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.