Meriterande seger för Stefanos Tsitsipas – besegrade 183-rankad britt

Det grekiska superlöftet Stefanos Tsitsipas hoppas under året få sitt riktiga genombrott på touren och ta det slutgiltiga steget från junior till senior och det har onekligen börjat bra för 17-åringen. 461-rankade Tsitsipas besegrade 183-rankade Brydan Klein i Launcestons challengerturnering under tisdagen och avancerade därmed till andra rundan.

Besvikelsen efter uttåget i kvartsfinalen av Australian Opens juniorturnering för drygt en vecka sedan har lagt sig för Tsitsipas som medgav för Tennisportalen efter matchen att han tröttheten tog ut sin rätt och det märktes på siffrorna, 6-7 (3), 7-5, 6-0 mot Alex De Minaur.

Fysiken är något som Stefanos och hans team arbetar flitigt med och det var en desto mer fräschare spelare som äntrade banan under gårdagens första runda i Launceston mot Brydan Klein.

Stefanos nämnde serven som sitt främsta vapen mot Brydan Klein som tyvärr för hans del var tvungen att avbryta matchen vid ställningen 3-6, 7-5, 4-2.

– Han var definitivt skadad. Vi var tvungna att stoppa matchen flera gånger p.g.a att han krampade i fingrarna och smärta i höften men jag förstod inte riktigt vad som hände under matchens gång och försökte fokusera på mitt eget, berättar han för Tennisportalen efter matchen.

I andra rundan väntar 721-rankade Blake Mott.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.