Mikael Ymer föll mot Karlovic – lovordades efteråt: ”Han är helt otrolig”

Mikael Ymer föll mot tredjeseedade Ivo Karlovic efter att ha bärgat första set i andra omgången av IF Stockholm Open. Skarasonen blev sedan bruten en gång vardera i andra och tredje set vilket räckte för världens bästa servare genom tiderna, 4-6, 6-4, 6-4.

Många var det som hoppades på att 18-årige Mikael Ymer skulle skrälla mot 21-rankade Ivo Karlovic och stå för en ny imponerande bedrift. Det hela började bra när ”Micke” stack fram nosen vid en 5-4 ledning i första set och lyckades bryta Karlovic projektil till serve. 1-0 i set och Kungliga var i gungning.

Det var svårt. Han gjorde allting bra och jag hade svårt med slagen i början, säger Karlovic om inledningen av matchen.

Den 211 centimer långa kroaten, som i år är tillbaka i Kungliga Tennishallen för första gången sedan han vann turneringen 2007, höjde sig sedermera och förlorade endast fem poäng på sin förstaserve under resterande del av matchen.

Han är helt otrolig! Ung, snabb och kan göra vad han vill med sin backhand. Jag tror att han kan bli riktigt bra i framtiden, sa Karlovic om sin motståndare efter matchen.

Varför tog det så lång tid för dig att komma tillbaka till IF Stockholm Open efter din seger här 2007?

En slump, jag var skadad ett år, spelade andra turneringar ett år men jag är glad över att vara tillbaka.

Hur är det att spela utan hawkeye? Det måste kännas konstigt för dig…

Jag gjorde det under 80 och 90-talet men för mig är det såklart enklare för det mentala att veta att det finns Hawkeye men nu finns det inte och det spelar egentligen ingen roll.

Hyllningarna till trots var det en bedrövad Mikael Ymer som äntrade den mixade zonen efter förlusten.

Jag var inte närvarande och för ostabil. Jag behöver jobba igen, komma hem, köra på hårt innan jag är redo för att slå dessa spelare. Igår (Verdasco) gick det vägen men jag vet inte var det kom ifrån. Jag behöver vara hemma och jobba som sagt innan jag kan gå ut mot de här spelarna igen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.