Mikael Ymer lämnar Good to Great: ”Vi är inte på något sätt bittra”

Mikael Ymer lämnar Good to Great efter sex år i akademin. Anledningen? Ett återbetalningsavtal med akademin han inte vill skriva på.

– Vi är inte på något sätt bittra, säger Nicklas Kulti på Good to Great om uppbrottet till Tennisportalen.

Mikael Ymer går samma väg som brorsan Elias och väljer att avbryta samarbetet med Good to Great-akademin i Stockholm. Därmed avbryts även samarbetet med tränaren Johan Hedsberg, som byggt upp Mikael Ymer från 12-årsåldern.

Återbetalningsavtalet, som DN.se först rapporterade om, går ut på att Good to Great ska få tillbaka en del av investeringarna som görs på spelarna, och går tillbaka in i akademin när spelaren ifråga gör en ekonomisk vinst i form av prispengar.

Vi har avtal med våra spelare som vi har på stipendium. Man kan jämföra det med ett studielån, dels så att spelarna lyckas finansiellt och når de höjder som krävs för att tjäna de stora prispengarna. Om det senare leder till att de blir riktigt duktiga, då har vi ett återbetalningssystem till nästa generation, säger Niclas Kulti till Tennisportalen.

Vi har ett långsiktigt tänk, vi gör stora investeringar tillsammans med våra sponsorer i våra spelare och då känner vi att det vi då investerar i dem ska investeras i nästa generation. Ett långsiktigt tänk i det vi gör för svensk tennis och svenska tennisjuniorer, förklarar Kulti.

Hur länge diskuterades avtalet med Mikael innan beskedet om ett avslutat samarbete kom?

Det pågick ett tag.

”Han har en enorm potential”

Mikael anses vara den största talangen Sverige som tennisnation fått fram de senaste åren och visade upp sin potential rejält i IF Stockholm Open senast, där han fullständigt utklassade 38-rankade Fernando Verdasco i två raka set och vann dubbelklassen tillsammans med brorsan Elias. Kulti stänger inga dörrar om ett eventuellt samarbete i framtiden.

 Vi gillar Mikael mycket. Han har en enorm potential och det tycker vi fortfarande, och en stor begåvning självklart. Vi har tränat honom sedan han var 12 år gammal och självklart är det tråkigt (med uppbrottet, reds.anm). Samtidigt är vi inte bittra på något sätt och vi önskar honom ett stort lycka till i framtiden.

Enligt Dagens Nyheter gör Mikael Ymer comeback efter ett fyra månaders långt skadeuppehåll i helgens kommande Challengerturnering i Wroclaw, Polen, där han ställer upp i kvalet.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.