Mikael Ymer till attack mot Kent Carlsson och Mats Wilander: ”En bonde i ett schackbräde”

Mikael Ymer har på senare tid uppmärksammats rejält i media efter det stått klart att han inte kommer till spel i Swedish Open för andra året i rad, samt hans kontroversiella uttalande om tävlingsledningen.

Två svenska tennislegendarer i form av Kent Carlsson och Mats Wilander har gått hårt åt Mikael efter detta då Kent uttryckte att Mikael är en ”riktig snorunge” och Mats menar på att han själv banat väg för nästa generation svenskar och att man som svensk har ett ansvar att spela på hemmaplan.

På en presskonferens i Wimbledon efter förlusten i den tredje omgången har nu Mikael Ymer svarat på kritiken och tar inga fångar.

***

– Jag vill börja med att inleda med Kent. Jag ska berätta hur Kents hjärna fungerar. Kent är bitter av tre anledningar vilket jag kommer att komma in på. Min första tanke när jag fick höra om Kent var: ”Vem är Kent, vem fasen är Kent?”, säger Mikael och fortsätter.

– Det ledde mig till kopplingen att han är bitter. Ingen har någon som helst aning om vem han är. Han lämnade ingenting bakom sig. Han pratar om sin fulla lojalitet och hur kul han hade, hur han kramades på Davis Cup med alla sina vänner. Ingen junior har någon som helst aning om vem Kent Carlsson är, det är vad han är bitter över. Den andra anledningen vad han är bitter över är att jag tjänar mer på en säsong än vad han har gjort i hela sin karriär. Det sticker i ögonen på honom.

– Anledning nummer tre: Kent är en pjäs. Han är en bonde i ett schackbräde som vill tillfredsställa Christer Hult och hans team. Så fort det blir något om mig blir det så att Kent tänker: ”Oh, nu kan jag få en förstasida i tidningen så jag kan vara Team Hult och få en badge (ackreditering) i Båstad och fortfarande vara relevant.” Kent sprang till media förra året när jag gjorde mitt Zlatan-uttalande.

– Jag kollade upp honom då och såg att han var aktuell med sin bok under just den perioden. Han är bitter över att hans bok sålde tolv exemplar, varav åtta gick till vänner och bekanta. Resterande fyra var giveaways som gick till Christer Hult och hans vänner. Kent är bitter över att hans bok sålde tolv exemplar. Kent hade hopp om att han skulle få en förstasida och således kunna sälja fler böcker. Det är ingen som vill läsa Kents bok. Försöket att använda svenska folket mot mig har redan passerat. De sa att jag var cancelled förra året under Stockholm Open. Prinsen kom tre dagar i rad till mina matcher. Länge leve den gode prinsen. Jag tror inte det fanns en plats ledig när jag spelade mot Tsitsipas. Utöver Kent och hans Facebookvänner går det inte att argumentera emot längre att folk är intresserade av att se mer av mig. De kommer att få se mer av mig, i Stockholm Open bland annat.

– Jag tycker det är tragiskt och jag tycker synd om lille Kent. Vem vet, kanske kommer jag vara den första kunden som faktiskt köper hans bok på riktigt?

– Sedan har vi Mats. Mats har sju slams, han behöver inte vara en pjäs åt Christer Hult. Kom och prata direkt med mig. Du ser mig på alla Grand Slams? Kom och prata istället för att gå till Expressen. Om Mats hade tyckt att dessa personer genuint bryr sig om svensk tennis hade han stått upp och sagt ifrån att tävlingen ger ett wildcard till en fransman (Lucas Pouille) istället för en svensk som ligger innanför 200-strecket (Dragos Madaras).

– Han pratar om att han har öppnat en väg, om det inte vore för honom hade nästa generation tennisspelare i Sverige inte existerat. Jag håller inte med alls. Titta bara på hur vi har det nu med alla sociala medier och man kan studera vem som helst, när som helst. Djokovic har betytt tusen gånger mer för mig än vad Mats någonsin har gjort och någonsin kommer göra eftersom Djokovic inte är en sellout. Jag har studerat Novaks tennis i tusentals timmar, tittat närmare på hur hur han bygger upp sina poäng osv. Att Mats då säger att han har öppnat upp en väg för mig eller för någon jag känner? Jag tror inte min gode vän Dragos (Madaras) sitter och tänker: ”Oh, tack för att Mats öppnade upp dörrar för oss”.

– Om man bara läser igenom och tar ut vad alla dessa personer faktiskt säger, jag menar, jag är en vettig människa på ett sätt, framförallt när det kommer till min business vilket är tennisen, då lyssnar jag! Vi kan ta detta som ett levande exempel då vi satt här innan ni satte på mikrofonen. Ni ser, även fast jag har mer tennismeriter än er så är jag öppen för att lyssna då jag genuint vill lära mig mer. Och tillbaka till Mats, om han kunde göra något för mig eller för svensk tennis, kom då till mig direkt. Ring mig! Du har sett mig spela extremt många gånger. Du såg mig spela mot Tsitsipas från första raden i Franska Öppna. Om du faktiskt vill hjälpa, ring då upp mig som en vanlig människa. ”Mike, det här tror jag att du behöver göra för att bli bättre”. Spring inte till Expressen för att vara bästis med Christer Hult. Nu vill jag inte gå in på detaljer gällande hans liv men vi vet vilka vägar tennisen eventuellt kan leda till. Om någon vet så är det han. Med det sagt trodde jag att han skulle ha mer förståelse.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
 1. Hur många titlar har Ymer VS Kent?
  Vem var högst rankad i världen?
  Ymer är en som man inte kommer komma ihåg och som redan nu snart är glömd.
  Ymer är lika ojämn som hans själ.

 2. Ymer kanske skulle ta en stund om dagen till att gå en charmkurs/lära sig lite ödmjukhet vid sidan av planen och använda denna hänsynslösa sida mer på planen.

  Då kanske han hade fått fler fans/personer som gillat honom och faktiskt kunnat tjäna ännu mera pengar i sponsring om det nu är SÅ viktigt för honom att ta upp att han tjänar bättre i en helt annan värld nu än då. Vill han bli ihågkommen i tennishistorien senare (vilket han inte verkar bry sig om) så kanske han ska ”flörta” mer med svenska folket ändå. Skulle man fråga 100personer vem Ymer var så kanske 10 vet vilken sport någon av bröderna ägnar sig år men kanske bara 2 säga någon av deras namn.

 3. Herregud! Tredje omgången och hybrisen fortsätter växa.
  Man kan svensk tennishistoria som tennisspelare, speciellt 80-90-talen.
  Att han tjänar mer har inget med detta att göra. Edberg tjänade ju mer än Borg, och Borg tjänade mer än sin coach när denne var aktiv.
  Förstår om flera inte vill prata med honom.
  Enda rätta vore komma till Båstad och vinna turneringen och på så sätt tysta alla. Över huvudtaget tycker jag det saknas atp titlar, för nu är han inte 20 längre.

 4. Som då många andra bortskämda av curlade unga människor idag. Dom är fullkomligt omedveten om tiden innan deras medvetande..

 5. Vilken tråkig liten pojkvasker du är Ymer! Så många så fina tennisspelare Sverige har haft! Du är en skam för Sverige och svensk tennis! Jag tittar oerhört gärna på alla fina spelare. Rublev, Tsitsipas, Alquaras, Rune, Ruud, Sinner o.s.v. o.s.v. MEN du Ymer get inget positivt till tennisen! Skäms !

 6. Mikael !
  För mig är du en tragisk person, hoppas inga unga kommande Svenska tennis ungdomar ser upp till dig.
  Du har inget att ge någon svensk tennis intresserad nånting, det du skriver och uttalanden du kommer luktar bajs och verkar komma från nån utan Iq och om nån är bitter så hittar jag ingen annan i dess närhet som passar mer in på dig.
  Du blir aldrig en legend.
  Tidigare generationer spelade med hjärta och var smärta och många är legendariska som aldrig glöms.
  Du skämmer ut Svensk tennis var du än är.
  Hur många Davis cup titlar har du vunnit?
  Hur många grandslam titlar har du vunnit?
  Hm……. 0000000 och noll
  Om du aldrig presterat eller fått Svenska folkets kärlek och beundran vem är du då ?
  En kille med stor käft utan innehåll.
  Svenska folket älskar Zlatan och Många andra idrottare men du är bortglömd ganska snabbt.
  Eller förlåt du lär bli ihåg kommen för hur dum du upplevs vara och rätt värdelös människa överlag.
  Sök hjälp på Psykiatrin istället.

 7. Mikael fortsätter sitt osvenska beteende. För mig är svenska idrottsmän sympatiska och diplomatiska.
  Något som storebror Elias representerar. Mikael verkar dock haft den här aggresiviteten i sig från barnsben.
  Bert Karlsson berättade idag att det Mikael som ung skrek till sin mamma på läktaren vill ingen höra.
  På något sätt borde svensk tennis markera emot hans uppträdande.

 8. Bojkotta denna Ymer divan. En medelmåtta som får kvala in till alla de stora tävlingar. Bara att jämföra sig med Zlatan säger väl allt om hans självinsikt. Hur många titlar har han i jämförelse med Wilander mm?
  En pinsam människa som även beter sig som en barnunge på banan.

 9. Håller fullständigt med samtliga inlägg.

  ymer kom inte att tro du har en framtid på en tennis bana. Obs ymer med liten bokstav.

 10. En medelmåtta vars enda avtryck i tennishistorien kommer vara att han var en pinsam, curlad jättebebis med hybris och svagt psyke. Stryk honom från DC-laget han är ju en skam för Sverige.

 11. Ymer, det är din tennis jag är intresserad av och INTE ditt bankkonto.
  Snart ska vi väl tycka synd om dig när spelet inte fungerar. Läste i ett DN reportage att ditt mål är att fylla 30.
  ??????
  Jag vet vem Kent är, så KUNNIG är jag som inte ens är nån tennisnörd.

 12. Stå på dig och fokusera på din karriär, Ymer!
  Låt skvallerkärringarna leka med varandra hos Expressen, Aftonbladet och i detta kommentarfält.

 13. […] – Kent is a pawn on a chessboard that will satisfy Christer Hult (the tournament leader in Båstad Open) and his team. As soon as something is about me, Kent thinks: “Oh, now I can get a front page in the newspaper so that I can join the team at Hult, get accreditation in Båstad and still be relevant. Kent ran to the media as soon as I made my Zlatan statement last year, according to Ymer tennis portals. […]

 14. Det finns dessvärre ffa folk som tycker illa om Zlatan trots allt han har gett svenska landslaget och idrott. Samma historier om honom som ung spelare i Malmö. Kallades för kaxig, osvenskt oct.
  Ymer är bästa Sverige har nu. Punkt slut. Man får vara kaxig om man är nr 1 i Sverige.

 15. Så bedrövligt trist men inte förvånande att denna skitunge vräker ur sig såna här förolämpningar.
  Han tror att han är en star för att han tjänat mer pengar än Mats, Kent m,fl. Att Ymer inte kan något om tennishistorien bekräftar väl hur självupptagen pojken är.
  Tror du verkligen MIKE,att Mats eller Kent skulle förnedra sig på det sättet som du beskriver det? Skulle vilja skriva mycket mer om din bedrövliga personlighet men vill inte spendera en kalori till på dig även om jag har många!
  Gud är störst säger du men i Sverige har vi ett annat uttryck som bättre passar in på dig:
  ”Somliga straffar Gud med detsamma”!
  Normalt skulle jag som gammal idrottsman säga :” Kom igen”!
  Men inte ens det är du värd.
  (F. ö. är cykel klubben Ymer från Borås mer känd i Sverige än du nånsin kan bli)

 16. Vilka är de två andra gångerna han har missat kontrollerna? Det är ju inte en gång han missat utan tre gånger på ett år.

 17. Även om jag kan hålla med om att Ymers repliker är omogna, så tycker jag att de bleknar i jämförelse med kommentarerna här från (förment mognare individer?)… Helt begripligt att han lägger av med det bemötande han får.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.