Mikael Ymer vidare i Swedish Open: ”Försökte spela äcklig tennis”

Mikael Ymer är vidare till den andra omgången i Swedish Open efter 6-3, 6-3 mot 91-rankade Denis Istomin. Svensken tog därmed sin första seger någonsin i Swedish Open men eftersnacket har istället kommit att handla om Istomins insats.

Efter en timme och 20 minuter var det klart. 6-3, 6-3 och Mikael Ymer vidare till den andra omgången i Swedish Open där 15-rankade italienaren Fabio Fognini väntar.

Istomins insats har kommit att bli en stor snackis då uzbeken i långa stunder såg märkbart ointresserad ut och slog förstaservar i 150, 160 km/h. På frågan om Mikael Ymer var förvånad över att det gick långsammare än vanligt, och att servehastigheten inte var vid det normala för sin motståndare, svarade han följande.

”Vet inte om han vår ett sånt geni”

– Jag trodde först att det var lite av en taktik, han hade 80 procent i förstaservar och det är bra, på ett sätt. Jag inte om han var ett sånt geni, att det var hans plan eller att det helt enkelt bara var så idag, sa Ymer på den efterföljande presskonferensen och fortsatte.

– Det kanske inte gick lika snabbt som det brukar göra och lite av min taktik påverkade honom från att göra det. Man försöker hela tiden rycka och spela äcklig tennis. Samtidigt, inte heller lätt för honom att spela felfritt, jag hade hemmaplan, press på honom, det hade man i baktanken.

Hur löd Ymers gameplan mot Istomin?

– Han spelar snabbt och hårt och min taktik för att förlänga duellerna och rycka lite i honom. Jag försökte akta mig hela tiden från att han skulle slå i kroppshöjd på mig, han gör det kanske bland de bättre i världen.

”Mickes” skadeproblem har varit en negativ följetång under 19-åringens proffskarriär och ett område som han investerat en hel del i att få bukt med.

– Jag har investerat en hel del riksdaler på fysios och fystränare under årets gång. Det spelar ingen roll hur mycket du spelar tennis eller hur bra du är, så länge du inte är skadefri spelar det ingen roll. Jag har en fystränare från England som jag spenderar mycket tid med. Det känns bra nu, jag spelade många tresetare förra veckan i Båstad Challenger. Kroppen känns bra.

Dubbelspecialisten och den tidigare Wimbledon-mästaren Fredrik Nielsen har anslutit till Mikael Ymers team, som HD var först att rapportera med, och hoppas på ett längre samarbete så fort dansken lägger racketen på hyllan.

– Vi har haft kontakt i ett par månader. Vi har klickat direkt. Vi förstår varandra. Utöver hans otroliga kunskap betyder det mycket att han vill försöka hjälpa mig och tror på mig.

– Vi får se, han spelade precis semifinal i Wimbledon och är mitt uppe i sin karriär. Eventuellt kommer jag köra samma schema som honom, kanske kommer vi spela dubbel tillsammans. Det är fortfarande lite komplicerat men jag har varnat honom, den dagen han lägger ner, då ska han hjälpa oss, mig och Johan (Hedsberg, reds.anm).

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.