Mikael Ymer: ”Frederik Nielsen har betytt oerhört mycket för min karriär”

Följande transkript är ett utdrag från Mikael Ymers digitala presskonferens efter matchen mot Stefanos Tsitsipas i Australian Open.

Klicka på spelaren nedan för att lyssna på hela presskonferensen i sin helhet.

Hur mycket av din taktik i match bygger på motståndarens styrkor och svagheter kontra att du själv spelar ditt spel? Och hur mycket scoutande gör du inför matcherna mot dina motståndare och använder ni isåfall statistik i scoutningen?

– Vi försöker hitta en nivå och bli så bra som möjligt på det jag gör så att jag har ett spel och en nivå att spela mot de bästa. Där tycker jag världstoppen utmärker sig, det ser inte alltför annorlunda ut från match till match och de är helt enkelt tillräckligt bra för att slå de flesta som spelar. Gällande stats, möter man de bättre spelarna kan jag det mesta redan och på samma sätt som man scoutar spelare så blir man scoutad själv. Jag vill också låta min hjärna göra en ”livescoutning” på banan och räkna ut lite själv. Jag vet mina svagheter och det kanske blir lite automatiskt att jag täcker lite mer för att jag vet att mina motståndare kommer utnyttja en sida på banan. På så sätt scoutar jag omedvetet men använder ingen statistik när det väl kommer till själva scoutningen. men inga stats så när det kommer till siffror.

Det verkar som att den danska dubbelspecialisten Frederik Nielsen är tillbaka i ditt team igen. Du har tidigare haft honom som tränare på touren. Hur mycket kommer ni köra under 2022 och vad skulle du säga har funkat med honom som kanske inte har funkat med andra tränare?

– Han var snäll och kunde hjälpa mig i Adelaide och i Melbourne här under inledningen av säsongen. Om hjälpen finns tillgänglig kommer jag alltid vara tacksam och han har betytt mycket för min karriär, så väl som många andra. Om vi pratar Nielsen, vilket vi gör i det här fallet var han med vid övergången från när jag verkligen kunde bråka om titlar på Challengertouren. Han har gjort stora förändringar när det kommer till struktur och generellt som coach. Han har också väckt grejer i mig om hur man ska se på livet och verkligen grävt in sig i min hjärna. Jag är glad över att ha honom i mitt team men framförallt som en vän. Sedan får vi se hur mycket han kan hjälpa mig.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.